Bardzo lubię dłuuugaśne rzęsy
Czy zalotka do rzęs jest skuteczna?
-
Klaudia...
Czy zalotka do rzęs jest skuteczna?
Niedawno koleżanka powiedziała mi, że zalotka wydłuża rzęsy i bardzo fajnie wyglądają. Czy to prawda? To dobry pomysł? Czy niszczy rzęsy? Jeżeli nie zalotka, to czy macie jakieś niedrogie
pomysły na dłuższe rzęsy? Proszę o pomoc!
-
WeselneZaplecze
Re: Czy zalotka do rzęs jest skuteczna?
Dokładnie zalotka jedynie podkręca rzęsy. Ale i tak polecam, bo różnica w wyglądzie rzęs po użyciu zalotki jest diametralna.
-
dione
Zalotka jedynie podkręca rzęsy, ale oczywiście jest bardzo skuteczna. Trzeba tylko pamiętać, żeby używać jej przed ich pomalowaniem, wtedy faktycznie ma się bardzo ładne rzęsy. Dobrze jest do tego użyć wydłużającego tuszu.
-
dzo
eeee niee
ona je podkręca ale nie sądzę żeby niszczyła
-
zakupocholiczka
Zalotka fajnie podkręca rzęsy, przez co wydają się dłuższe, jednak sama w sobie ich nie wydłuża.
-
krecik88
mam zalotkę ale nie widzę różnicy po jej użyciu....chyba źle jej używam?? 
-
Hakiruono
Tylko najlepiej trzeba mieć ładne rzęsy aby było co podkęcać. 
-
WeselneZaplecze
Poniżej umieszczam filmik, który ułatwi korzystanie z zalotkikrecik88 pisze:mam zalotkę ale nie widzę różnicy po jej użyciu....chyba źle jej używam??
[videoyoutube=]
-
Kolaboracja
Zalotka podkręca fajnie rzęsy, ale ich nie wydłuża
może zdawać się, że je wydłuża, ale one po prostu są zawinięte do góry i to daje takie wrażenie...Żeby był odpowiedni efekt powinno się zakręcać rzęsy jak najbliżej powieki, a nie końcówki....
-
netka_kamila
zalotka podnosi rzęsy, ale tylko na krótki czas
ale to zawsze coś
zimą kładę zalotkę na kaloryfer, bo jak jest ciepła, to wtedy efekt dłużej się utrzyma 
Praktucznie każdy tusz do rzęs podkręca je. Wg mnie nie ma sensu katowac rzes zalotką.
http://perelkowy-swiat.ptaknet.pl/ - blog o kosmetykach i nie tylko. Zapraszam.
Mylisz się, nie każdy tusz. Testowałam już wiele tuszy - na objętość, na podkręcenie, na pogrubienie, ele mele inne duperele i nic. Nie każda kobitka ma takie piękne, długie i pokręcone rzęsy. Ja akurat odziedziczyłam swoje po mamie - długie, ale proste jak patyki i rzadkie. Jak malowałam je bez podkręcania zalotką - męczyłam się z nimi dobre 20 minut, bo nie chciały się kręcić, zlepiały się, każda szła w inną stronę i aż chciało mi się ryczeć ze złości. Od kilku lat używam już zalotki i nigdy już nie maluję się bez jej użycia - moje rzęsy po użyciu jej są podkręcone, ładnie się układają. Jednak malując je nowym tuszem (czyli tym strasznie świeżym) po wyjęciu szczoteczki z pojemniczka czekam troszkę aż przyschnie i dopiero nakładam na rzęsy, bo gdybym pomalowała je od razu tym wodnistym tuszem, to moment by mi się wyprostowały, a tak to tym trochę zeschniętym się ładnie trzymają. W ogóle stary tusz katuję bardzo długo, aż nie wykończę do końca, bo takimi najlepiej mi się malujemastylla pisze:Praktucznie każdy tusz do rzęs podkręca je. Wg mnie nie ma sensu katowac rzes zalotką.
Ja używałam zalotki i zauważyłam, że mam słabsze rzęsy i więcej ich wypadało. Także już leży w śmietniku.
Kupiłam, po filmiku znalezionym na yt.
po pierwszych próbach jestem zadowolona.
Co ciekawe. Jeżeli komus po stoowaniu zalotki, wypadają rzęsy, lub boli go stosowanie jej.
To robi to po prostu źle...
po pierwszych próbach jestem zadowolona.
Co ciekawe. Jeżeli komus po stoowaniu zalotki, wypadają rzęsy, lub boli go stosowanie jej.
To robi to po prostu źle...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Moje rzęsy nie lubią zalotki 
U mnie też nie widać różnicy po użyciu zalotki. Moje rzęsy są z natury podkręcone więc to może dlatego 
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Olejek rycynowy to naturalny sposób na grubsze rzęsy 
Jeśli jest nieumiejętnie używana, może niszczyć rzęsy i prowadzić do ich wypadania.dzo pisze:eeee niee
http://signum.healthcare/ - prywatna opieka medyczna
Kiedyś czytałam, że częste używanie sprawia że rzęsy się właśnie łamią i jest ich malutko. Stosuje od czasu do czasu sama, na jakieś większe wyjścia. Bo moje rzęsy to i tak dramat, siąść i płakać 
Ja też słyszałam że zalotka niszczy rzęsy, lepiej użyć jakiegoś naturalnego wzmacniacza, no. olejku rycynowego, albo kupić sobie odżywkę wydłużającą, podobno revitalash jest skuteczna 
ja stosuje za każdym razem kiedy się maluje i od tylu lat nie zauważyłam żeby cokolwiek się z nimi działo, owszem robie to dość delikatnie i jakby co można przeprowadzić sobie jakąś kurację na rzęsy, ale u mnie nawet nie ma takiej potrzeby:)