Ciąża w wieku 38 lat?
-
babeczkowa
- Jestem tu nowa :)
Re: Ciąża w wieku 38 lat?
Przy odpowiedniej opiece lekarskiej na pewno nie jest za późno
Gorzej jakby to było twoje pierwsze dziecko. Podejdź świadomie do sprawy a wszystko będzie dobrze
Starczy zadbać o dietę i skonsultować suplementację z lekarzem. Ja w trakcie starań i całej ciąży brałam mamadha premium + i wszystko poszło gładko, teraz dzieciątko sobie słodko śpi 
Ja to mam już parę latek i nie myślę o kolejnym,ale może przed samą 40stką się zdecyduję
Gorej chyba jak to jest pierwsze dziecko
Teoretycznie jest gorzej, ale w praktyce wszystko rozbija się o wyniki badań i ogólną kondycję fizyczną. Oczywiście siedzący tryb życia powoduje, że wszystkie mięśnie się rozleniwiają. Ale jak się bardzo chce, to wiara potrafi czynić cuda. Warto też przyjrzeć się swojemu partnerowi, bo o ile my mamy bardzo rozwinięty rynek suplementów wielokrotnie polecanych przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne na przykład tak jak mama dha premium, o tyle środków poprawiających płodność dla mężczyzn jest niewiele i trudno coś znaleźć na ten temat w necie. A przecież obie strony powinny być tak samo zaangażowane, choć jak wiadomo stan zdrowia kobiety jest tu kluczowy, bo to ona będzie w ciąży.
Moim zdaniem nic w tym złego. Najważniejsze to być pod kontrolą lekarza, robić wszystkie badania i sprawdzać czy wszystko jest w porządku. Teraz późne ciąże to normalne, nie ma się czego obawiać. Moja siostra zaszła w ciążę w wieku 40 lat.
Nie ma nic złego że w tym wieku starasz się lub będziesz mieć dziecko. Trzeba poprostu dobrze przygotować organizm do ciąży, zacząć zażywać witaminy. Ja zażywałam Composita Mama , polecił mi je lekarz. Zawieraja podwójną dawkę folianów, żelazo,od, witaminę. D3, magnez oraz cholinę.
Przy dzisiejszej medycynie to absolutnie nie jest żaden problem..
http://naszezdrowie.crazylife.pl/
"Daj spokój , To wspaniały wiek . Moja mama urodziła mnie mając 44 lata . Ja jestem obecnie w ciąży z 3 dzieckiem a mam 40 lat. Moi chłopcy dwoją i troją się aby mi pomóc , zwłaszcza że to jest dziewczynka. Sama ze względu na późny wiek muszę bardziej zadbać o ciążę ,ponieważ ostatnio doszło do tego, że ściągałam do domu położną w nocy
Wydawało mi się że nie odczuwam tętna . Na szczęście okazało się ze jestem przewrażliwiona. "
Wydawało mi się że nie odczuwam tętna . Na szczęście okazało się ze jestem przewrażliwiona. "
Moja teściowa urodziła najmłodszego syna jak miała 40 lat, między nim a najstarszym bratem jest prawie 20 lat różnicy. W tamtych czasach to był pewnie szok, ale teraz to coraz powszechniejsze.
Minotka - gratki i powodzenia
będzie dobrze, jak jesteś taka panikara to może pomyśl o domowym ktg, wiem że można coś takiego wypożyczyć i sobie sprawdzać samemu co u maluszka, na pewno to dopiero pod koniec ciąży ma sens. Poszukaj sobie w necie info o tym, moja babcia kiedyś tak wypożyczała po zawale holter i wiem, że był przypadek że komuś to uratowało życie, bo lekarz nam opowiadał, że ten sprzęt sam wysyłał info że coś jest nie tak i karetkę od razu wezwali.
Minotka - gratki i powodzenia
Dziękuje espanka za ciepłe słowa
Nie słyszałam o takiej możliwości ani podczas poprzedniej ciąż, ani w obecnej . Zaraz sprawdzę co to za wynalazek 
Też nigdy nie słyszałam o takim domowym ktg. Jak działa takie urządzenie i gdzie się je wypożycza?
Myślę że jak tylko się czujesz na siłach to śmiało możesz planować kolejną ciąże.
hej naturalne piekno 
Hejka mamuśki , znalazłam
Domowe ktg to urządzenie przenośne które można wypozyczyć i -uwaga- badać dzidziusia
bez ograniczeń. Jak jest wszystko o.k. Dostajesz wiadomość sms. Jak coś nie halo dzwoni położna. Dla mnie bomba
bez ograniczeń. Jak jest wszystko o.k. Dostajesz wiadomość sms. Jak coś nie halo dzwoni położna. Dla mnie bomba
-
88Mariolka
- Fajna Kobietka
Jezeli wszystkie badania masz ok i dobrze sie czujesz to chyba nie ma przeciwwskazan.
sama natura 
Też już doczytałam na stronie Comarch. O wynikach informuje nas szpital sms, a same wyniki wysyłane są na maila. Fajną opcją jest, że poza samymi wynikami w cenę tego pakietu wchodzi kontakt z położną i w każdej chwili przyszli rodzice moga posłuchac bicia serca swojego maluszka.
-
aneczka2512
kochana, ja mam 39 i jestem w 4 miesiącu! Co prawda nie udało się dojść to tego "naturalnie" i skorzystałam z pomocy specjalistów ale nie mogłabym być bardziej szczęśliwa! Ciąża w kożdym wieku jest możliwa!!!!!!
Jakby ktoś potrzebował to wrzucam też telefon do ich infolinii 12 3763134
Minotka - zamówiłaś? JEstem ciekawa wrażeń jeśli się zdecydowałas
Minotka - zamówiłaś? JEstem ciekawa wrażeń jeśli się zdecydowałas
Widziałam ostatnio na mailu oferte tego homeKTG na gruponie. Powiem wam, że nie wiedziałam, że to takie popularne. Mojej mamy koleżanka jest teraz w ciąży. Opowiadałam jej o tym i sama też chce skorzystać w ostatnich tygodniach.
-
a_gatka
Jest popularne. Siedziałam ostatnio na kontroli u lekarza, w kolejce babeczki w ciąży właśnie i na tapecie miały właśnie domowe ktg. Jedne już miały, drugie wypytywały jak to działa, odniosłam wrażenie, że są mega zainteresowane tematem.
Oprócz home KTG czytalam jeszcze o takim urządzeniu Pregnabit, ale tego nie mozna sobie samemu zamówić tylko lekarz wypożycza. Podobno ma więcej tych sond tyle co stacjonarny aparat do KTG. Spotkałyście sie z tym?
Urodziłam jak miałam 40 a moja starsza córka miała wtedy 19 lat. Nie wyobrażamy sobie życia bez synka ,pzdr
Biuro rachunkowe Wodzisław Śląski - http://ekasc.pl/
-
monika.kwiecien
coraz więcej kobiet zachodzi w ciążę w wieku 40 lat, popieram 
Witam, polecam produkty bezglutenowe
Według Mnie wiek nie gra tu żadnej roli. Życzę powodzenia 
Znam osobę, która zaszła w ciążę w wieku 50 lat.dlatego nie jest ważne ile kto ma lat,ważne,aby dziecko wychować.
-
klementyna
Moja mama urodziła mnie w tym samym wieku, więc nie masz się czym przejmować. Teraz mówi, że jestem ją odmładzam, więc to dodatkowy plus późnego rodzicielstwa
I tak jak mówią dziewczyny - dbaj o siebie, o zdrową dietę, bierz witaminy, pij dużo wody, bo wiadomo, że organizm składa się w większości właśnie z niej
Przejrzyj sobie jakie wody mineralne mają najwięcej tych wszystkich pierwiastków. Z tego, co sama kojarzę, to Muszyńskie Zdroje mają dużą zawartość zwłaszcza magnezu. A ten z kolei wpływa dobrze na rozwój układu nerwowego.
-
Sylwuśka123
- Miła Kobietka
Moja mama za to urodziła mnie w wieku 39 lat i wszystko jest w porządku 
Moja pasja moim życiem!