Wyprawka dla pierwszoklasisty
Wyprawka dla pierwszoklasisty
Czy są tu mamy pierwszaków? Wyprawki już kupione?
U nas wszystko przed nami jeszcze. Ale tyle co wiem jakie przybory będziemy kupować to kompletnie nie wiem czy lepiej wybrać plecak czy jednak tornister? JAk to jest/było u Was? Co lepiej się sprawdziło? na co zwrócić uwagę?
U nas wszystko przed nami jeszcze. Ale tyle co wiem jakie przybory będziemy kupować to kompletnie nie wiem czy lepiej wybrać plecak czy jednak tornister? JAk to jest/było u Was? Co lepiej się sprawdziło? na co zwrócić uwagę?
-
a_gatka
Re: Wyprawka dla pierwszoklasisty
Jeśli plecak, to zwróć uwagę na to, żeby nie obciążał pleców, miał usztywniającą wkładkę na plecki, szerokie szelki na ramiona, dobrą regulację i wnętrze umożliwiające równomierne rozłożenie zawartości, żeby nie przechylało go na boki. Jak moja młoda ruszała do szkoły to jej kupiłam stmajewski. One są solidne i spokojnie na 2-3 lata posłuży.
Ja jestem w trakcie kompletowania - rzeczy do szkoły w większości już są, jeszcze tylko parę ubrań, ale to może uda się na kuponiarni taniej wyhaczyć. A podręczniki gdzie kupujecie?
"Żyj każdym dniem, jakby miał być tym ostatnim!"
-
a_gatka
Do Biedronki zajrzyj. Mają konkurs z produktami StMajewski, a do tego dobre ceny. Pojawiło się też na nich logo Unicef i 7% dochodu leci na pomoc.
Bardzo mi się podobają te opakowania z logo, a do udziału w konkursie namówiłam córkę. 

My kupiliśmy dzisiaj kilka zeszytów i bloki z tej akcji spam. Bardzo fajna sprawa, dzieci od małego uczą się pomagania innym 
Co do plecaka to kupiliśmy St.Majewski, wyglądały fajne a opinie wszędzie mają bardzo dobre więc się skusiliśmy
Tornister na dość drobną 6-latkę wydawał się dość duży.
A podręczniki w tym roku tak jak i w poprzednim są darmowe więc jeden wydatek z głowy i można poszaleć kupując wyprawkę plastyczną. My dziś dokupiliśmy to co brakowało i wszystko już czeka gotowe na 1 września
Co do plecaka to kupiliśmy St.Majewski, wyglądały fajne a opinie wszędzie mają bardzo dobre więc się skusiliśmy
A podręczniki w tym roku tak jak i w poprzednim są darmowe więc jeden wydatek z głowy i można poszaleć kupując wyprawkę plastyczną. My dziś dokupiliśmy to co brakowało i wszystko już czeka gotowe na 1 września
Ostatnio zmieniony ndz sie 23, 2015 2:15 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum. To już kolejny spam z Twojej strony.
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum. To już kolejny spam z Twojej strony.
najlepiej to poczeakc jeszcze z 2 tygodnie
i beda wyprzedaże na ostatnią chwilę
wszystko można kupić w bardzo korzystnej cenie
i beda wyprzedaże na ostatnią chwilę
blog modowy
Nie lubię kupować na ostatnią chwilę, bo wszędzie wtedy pełno ludzi, wybór mniejszy, a jakiś drastycznych spadków cen i dużych promocji nie widziałam nigdy. Teraz już właściwie wszystko mam, sporo kupiłam właśnie z tej akcji bambino i UNICEF, a niech się młody uczy pomagania 
Brakuje mi już tylko obuwia zmiennego i stroju na WF.
Brakuje mi już tylko obuwia zmiennego i stroju na WF.
-
Sandra2121
- Jestem tu nowa :)
W ostatniej chwili to ceny zazwyczaj są wyższe, więc lepiej kupowac poza sezonem, wtedy ceny są najlepsze 
Tak jest, ja zawsze zaopatruje się we wszystkie przybory pod koniec roku szkolnego, wtedy jest bardzo tanio 
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
A czy ktoś z Was orientuje się, czy podręczniki do 2 klasy szkoły podstawowej też będą darmowe, tak jak dla pierwszaczków?MamaAnia pisze:A podręczniki w tym roku tak jak i w poprzednim są darmowe więc jeden wydatek z głowy i można poszaleć kupując wyprawkę plastyczną. My dziś dokupiliśmy to co brakowało i wszystko już czeka gotowe na 1 września
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
niestety nie wiem. :/ natomiast co do akcji unicef, to naprawdę super sprawa, bardzo chętnie sama wspieram wszelkie akcje charytatywne, m.in. płacę abonament wwf na pandy, robię świąteczne paczki, etc. a takie akcje, że pomaga się, kupując rzeczy, które i tak są nam potrzebne, są najlepsze. jest tyle bezbronnych dzieci potzrebujących pomocy, mam nadzieję, że chociaż części z nich uda się w ten sposób pomóc.
My już wcześniej kupiłyśmy plecak, kredki , mazaki , bloki i tym podobne. Książki będą w szkole, jedynie do religi trzeba kupić. I trzeba czekać co tam Panie będą wymagały(wymyślały) 
http://tlumaczeniakontynent.pl/
U mnie dzieci już wszystko mają, kredki, książki, zeszyty teraz tylko okaże się w szkole czego brakuje.
desmoxan cena
-
a_gatka
Nigdy nie jest tak, że kupi się wszystko. Zawsze wymyślą coś dodatkowo jeszcze. 
Ja jestem świeżo po zakończonych zakupach, a i tak się okazuje, że okładki potrzebne, że zeszyty nie takie, że to, że tamto. Strach pomyśleć co będzie dalej...
A mnie osobiście wkurza to, że do każdej klasy każdy wydawca wymyśla swoją wersję podręcznika. Dlaczego nie można jak dawniej ustalić jednej wersji a wydawcy niech konkurują niską ceną drukując takie same podręczniki. Obecnie to wygląda tak, że wydawnictwa kierują rozmaite działania reklamowe w stronę nauczycieli a koszty tej promocji potem ponoszą rodzice bo są wliczone w cenę podręczników.
Poza tym dostępność podręczników też jest różna. Ja na przykład musiałem "stanąć na głowie" żeby załatwić ćwiczenia do jęz. polskiego, bo okazało się że nie ma ich w okolicznych księgarniach i hurtowniach, a pani nauczycielka wybrała sobie coś naprawdę egzotycznego.
Poza tym dostępność podręczników też jest różna. Ja na przykład musiałem "stanąć na głowie" żeby załatwić ćwiczenia do jęz. polskiego, bo okazało się że nie ma ich w okolicznych księgarniach i hurtowniach, a pani nauczycielka wybrała sobie coś naprawdę egzotycznego.
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Nie oceniaj podręcznika i ćwiczeń pochopnie, może to wartościowe materiały?Snajper pisze:A mnie osobiście wkurza to, że do każdej klasy każdy wydawca wymyśla swoją wersję podręcznika. Dlaczego nie można jak dawniej ustalić jednej wersji a wydawcy niech konkurują niską ceną drukując takie same podręczniki. Obecnie to wygląda tak, że wydawnictwa kierują rozmaite działania reklamowe w stronę nauczycieli a koszty tej promocji potem ponoszą rodzice bo są wliczone w cenę podręczników.
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
-
FemaleFatal1
Ja polecam uniwersalny i modny plecaczek z Minionków . Swoim dzieciom kupiłam dwa różne, Nie widziałam jeszcze żeby ktoś miał takie plecaki, dlatego myślę ,że synek będzie zachwycony (kupiłam na przyszłe urodziny dzieci ,które są za kilka dni)
Wyprawka szkolna z 3kropki
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Dla pierwszoklasisty moim zdaniem najlepsze są tornistry Herlitza bo są sztywne i książki dziecku się nie pogniotą mają wyłożone wzmocnione plecy więc są bezpieczne dla pleców. Oczywiści piórnik, ołowki bo długopisami nie piszą. i teczka przyborów plastycznych: bloki rysunkowe, techniczne biay i kolorowy, blok z kolorowymi kartkami, gumka, kredki najlepsze są grube, farby, plastelina, papiery wyklejankowe samoprzylepne, klej, worek na obuwie, strój na wf.
grywalizacja na http://sanitera.pl
- blaze.gutkowski
Często mówi się, że pióro jest potężniejsze od miecza. W naszej cyfrowej erze markery mogą być równie potężne. Bez względu na to, co piszesz — na papierze, tablicy lub tablicy — markery sprawią, że Twoje słowa i pomysły będą wyróżniać się spośród innych.
Wskazówki dotyczące zakupu markerów, długopisów i innych przyborów do pisania