Ciąża w wieku 38 lat?
Ciąża w wieku 38 lat?
Co myślicie na temat ciąży w wieku 38 lat? cy to nie za późno? Proszę o komentarze. Dodam, że mam już córkę w wieku 12 lat 
Chcę dawać szczęście i być szczęśliwa.
Re: Ciąża w wieku 38 lat?
Myślę, że to jeszcze nie jest aż tak późny wiek
Moja matka, gdy urodziła mojego brata miała 35 lat, a żona kuzyna urodziła drugie dziecko mając chyba niecałe 40 lat i jak sądzę, nie jest to taki zły wiek.
Bo własnie tak się zastanawiam. Będę bardzo wdzięczna za Wasze uwagi 
Moja siostra urodzila majac 38 lat. Maluch ma juz 8 miesiecy. Wszystko i z nim i nia ok
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Moja ciocia urodzila majac 40 lat i jest zdrowy dobrze sie rozwija a roznica miedzy nim a jego bratem jest 16 lat
- kokoszanel
- Super Gaduła
a dlaczego nie?! tylko wtedy trzeba bardzo o siebie dbać. moja iostra urodziła co prawda 3 dziecko w wieku prawie 41 lat... ale ciąże przeszła średnio i miesiąc przed terminem urodziła
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
też znam kilka kobiet co rodziły w tym wieku, myślę ze to nie jest jeszcze za późno
Myślę, że ciąża to cud
I powodzenia Ci życzę
teraz takie "późne" ciąże to normalka
na szczęście nie będziesz pierworódką
więc to też plus dla Ciebie
I powodzenia Ci życzę
teraz takie "późne" ciąże to normalka
na szczęście nie będziesz pierworódką
więc to też plus dla Ciebie
-
misiamisia
- Jestem tu nowa :)
Teraz wszystko się trochę przesuwa. 38 lat to jeszcze nie tak duzo, na pewno będziesz inaczej przeżywać macierzyństwo niż za pierwszym razem.
centrumfotelikow.pl - concord reverso
Oczywiście, że nie jest za późno. Kobiety w tych czasach bardzo późno decydują się na dziecko.
Pracuję w hurtowni ze zdrową żywnością http://BioIndygo.PL
(polecam super ceny!)
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Żadnych negatywnych 
Moja przyjaciolka zaszla w ciaze w wieku 38 lat. To jej pierwsza ciaza.
Wyglada swietnie, czuje sie doskonale.
Rozwiazanie w polowie lipca, wiec okaze sie jak przebiegnie.
Jeśli chcecie miec kolejne dziecko, moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie - 38 to odpowiedni wiek na bycie mama. Zwlaszcza obecnie, kiedy granica wieku bardzo sie podnosi.
Wyglada swietnie, czuje sie doskonale.
Rozwiazanie w polowie lipca, wiec okaze sie jak przebiegnie.
Jeśli chcecie miec kolejne dziecko, moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie - 38 to odpowiedni wiek na bycie mama. Zwlaszcza obecnie, kiedy granica wieku bardzo sie podnosi.
To nie jest złe, warto pamiętać o częstych badaniach. Myślę że podstawa jest zrobienie badań prenatalnych. A kiedy dziecko się urodzi można skonsultować się ze s[specjalistą aby sprawdził czy rozwój dziecka przebiega prawidłowo.
Wynajem autobusów Poznań
Pewnie, że nie jest za późno. Czasy się na szczęście zmieniają i nie trzeba rodzić po 20tce jak kiedyś. Moje dwie koleżanki rodziły w wieku 38 lat. I wszystko super się udało:-)
Jak najbardziej
W zasadzie to najodpowiedniejszy wiek na dziecko ,kobieta jest wtedy w pełni dojrzała na to by dziecko mieć:) Nie zawsze oczywiście ale w większości:) Ja urodziłąm mając lat 36 
Starsza matka może nie mieć już tyle wigoru co dwudziestolatka, ale jest za to bardziej dojrzała (przynajmniej zazwyczaj
). Więc coś za coś.
Moja siostra urodziła jak miała 41 i ma się bardzo dobrze
Dziecko też
Na nic nie ma reguły jak widac.
Najważniejsze, że pierwsze dziecko masz już "za sobą"
Na drugie za późno nie jest..
Sklepik z miniaturowymi domkami DIY https://tycichatka.pl. Serdecznie polecam 
a mozna miec takie reklamy w opisie?basialem pisze:Najważniejsze, że pierwsze dziecko masz już "za sobą"Na drugie za późno nie jest..
Teraz 38 lat to nie jest takie rzadkie - popatrzmy na Kożuchowską
u nas w szkole też są mamy, którym wiekiem blisko by powiedzieć mojej mamie..
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Ja mam 30 lat, synka w wieku 9... i czteromiesięcznego maluszka w brzuszku... także, jestem na tak! Jeśli warunki Twojego organizmu na to pozwalają i obudził się w Tobie instynkt rodzicielski, dlaczego nie miałabyś urodzić kolejnego malucha?Kolorysia pisze:Co myślicie na temat ciąży w wieku 38 lat? cy to nie za późno? Proszę o komentarze. Dodam, że mam już córkę w wieku 12 lat
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
38 to naprawdę nie jest zły wiek moim zdaniem. Ja urodziłam mając 35 i zupełnie tego nie odczułam. Nie odbiło się to też na zdrowiu dziecka.
centrumfotelikow.pl - foteliki maxi cosi katowice
Moja mama urodziła mnie jak miała 39 lat i wszystko było w porządku, a to też były inne czasy
Dla dziecka to zawsze fajnie mieć rodzeństwo, więc jeśli nie ma żadnych przeciwskazań medycznych a Ty i twój mąż chcecie, to czemu nie? Pewnie będziesz musiała trochę bardziej na siebie uważać, pilnować badań i zwracać uwagę na suplementację. Ja np. brałam mama dha premium, przy czym nie na własną rękę, a za zaleceniem lekarza. Życzę Ci powodzenia i dużo zdrowia!