Ciąża
-
mosiatko16ew
- Jestem tu nowa :)
Ciąża
Ostatnio współżyłam z moim partnerem po raz pierwszy. Niestety nie przebiegało to sprawnie, ponieważ członek wysuwał się. Mój partner po wysunięciu zmieniał gumkę. Za 2 razem nie poczuł jak przy wysuwaniu gumka została we mnie. Założył następna i najprawdopodobniej wcześniejsza gumkę posunął dalej. Partner zapewnia mnie, ze ani razu nie doszło do wytrysku. Stosunek odbył się 20.04 cykle mam co 27,30,35 dni... miesiączka wypada mi koło 8 maja...Nie wiem co robić, gdyż gumka została usunięta dopiero na drugi dzień, jak się zorientowaliśmy, ze nie było trzeciej prezerwatywy. Mimo tego, ze chłopak zapewniał mnie, ze nie doszło do wytrysku bardzo się boje, że może w gumce był np. pre ejakulat. Czy istnieje ryzyko zajścia w ciążę? Dodam, iż po wyjęciu gumki na drugi dzień prawdopodobnie nie była uszkodzona. Bardzo się martwię. Proszę o szybka odpowiedz. Pozdrawiam E.
Re: Ciąża
Nie sądzę, aby to było możliwe... Może po prostu kup test ciążowy, ale według mnie nie masz się o co martwić;-)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Niezłe te początki..
Nie martw się, raczej nie bałabym się ciążą na Twoim miejscu. Żeby się upewnić i być spokojniejszą -zrób test.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Nie ma co ukrywać, test da ci jako takie potwierdzenie. Jeśli wyjdzie pozytywny to udaj się jeszcze od razu do ginekologa i wtedy będziesz wiedzieć na pewno.
Co to jest zawór elektromagnetyczny? Dowiedz się już dziś!
-
mosiatko16ew
dzięki dziewczyny uspokoiłyście mnie
a z tym testem owszem zakupiłam, ale podobno nalezy go zorbic po 2 tygodniach od stosunku, czy mogę go zrobic wczesniej, nie chce dłużej siee denerwowac 
-
mosiatko16ew
najpózniej 8 maja 
-
mosiatko16ew
sądzisz, ze są szanse, abym byla w ciązy, dodam ze strasznie sie stresuje a przez to mam cigłe bóle brzucha i wgl.....
-
mosiatko16ew
dziś 5...
-
mosiatko16ew
tak zrobie
mam nadzieje, ze bedzie negatywny...sama w to nie wierze, zeby cos z tego bylo, ale nerwy są
dziekuje za pomoc i dobre rady 
-
mosiatko16ew
oczywiście
ale nie wiem, boje sie, ze 7 dni po stosunku to za mało...
-
mosiatko16ew
chyba do tego czasu zwariuje, no nic... najlepsze jest to, ze wymyslam sobie objawy... a pozniej sama zastanawiam sie czy to jest mozliwe w tamtej zistnialej sytuacji...
-
G****
Ja mam tak samo, a tu niby gdzies zemdli, a tu jeszcze cos
Bo to wszystko w psychice siedzi, jest udowodnione, ze kobieta potrafi zatrzymac okres bo wmawia sobie, ze jest w ciazy. Ja np jak mi sie okres spoznia i zrobie test i jest negatywny to po kilku godz albo na nastepny dzien dostaje okresu, bo w glowie juz mam, ze nie jestem w ciazy wiec i okres powinien sie pojawic 
-
mosiatko16ew
Na koleżanki przykładzie, miała juz test w reku załatwiała sie, wytarła, a tu prosze, miesiączka
Mój partner zapewnia mnie, ze nie mam powodów do zmartwień...ale my kobiety, wiemy lepiej
Nie wiem, czy mam dalej sie zamartwiac, czy dac sobie spokój... Nie byłam jeszcze u ginekologa, nigdy, jakos nie ciagnie mnie tam zbytnio, ale sadze ze predzej czy pozniej powinnam pojsc 
-
mosiatko16ew
Jesli chodzi o ginekologa, to szczerze o tym pomysle. Ale jesli chodzi o powyzszy temat, sadzisz, ze jest ryzyko zajscia w ciaże? Jakiekolwiek ?
-
mosiatko16ew
Wszystko zakończyło się pomyślnie. Pierwszy raz, nie wiem od jak dawna, ciesze się z miesiączki
dziękuję za wsparcie ;**