Ciąża

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
mosiatko16ew
Jestem tu nowa :)

Ciąża

Post autor: mosiatko16ew »

Ostatnio współżyłam z moim partnerem po raz pierwszy. Niestety nie przebiegało to sprawnie, ponieważ członek wysuwał się. Mój partner po wysunięciu zmieniał gumkę. Za 2 razem nie poczuł jak przy wysuwaniu gumka została we mnie. Założył następna i najprawdopodobniej wcześniejsza gumkę posunął dalej. Partner zapewnia mnie, ze ani razu nie doszło do wytrysku. Stosunek odbył się 20.04 cykle mam co 27,30,35 dni... miesiączka wypada mi koło 8 maja...Nie wiem co robić, gdyż gumka została usunięta dopiero na drugi dzień, jak się zorientowaliśmy, ze nie było trzeciej prezerwatywy. Mimo tego, ze chłopak zapewniał mnie, ze nie doszło do wytrysku bardzo się boje, że może w gumce był np. pre ejakulat. Czy istnieje ryzyko zajścia w ciążę? Dodam, iż po wyjęciu gumki na drugi dzień prawdopodobnie nie była uszkodzona. Bardzo się martwię. Proszę o szybka odpowiedz. Pozdrawiam E.
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Re: Ciąża

Post autor: Adidasowa »

Nie sądzę, aby to było możliwe... Może po prostu kup test ciążowy, ale według mnie nie masz się o co martwić;-)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Niezłe te początki..;) Nie martw się, raczej nie bałabym się ciążą na Twoim miejscu. Żeby się upewnić i być spokojniejszą -zrób test.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Dexxters

Post autor: Dexxters »

Nie sądzę, żebyś zaszła w ciążę, ale lepiej to sprawdzić
Kosmetyki dla Ciebie avon perfumy
moniczara

Post autor: moniczara »

Jak zrobisz test będziesz spokojniejsza.
sala weselna wrocław
DuoCore

Post autor: DuoCore »

Nie ma co ukrywać, test da ci jako takie potwierdzenie. Jeśli wyjdzie pozytywny to udaj się jeszcze od razu do ginekologa i wtedy będziesz wiedzieć na pewno.
Co to jest zawór elektromagnetyczny? Dowiedz się już dziś!
mosiatko16ew

dzięki dziewczyny uspokoiłyście mnie :) a z tym testem owszem zakupiłam, ale podobno nalezy go zorbic po 2 tygodniach od stosunku, czy mogę go zrobic wczesniej, nie chce dłużej siee denerwowac :)
G****

Post autor: G**** »

A kiedy masz dostac okresu?
mosiatko16ew

najpózniej 8 maja :(
G****

To najlepiej bylo by zrobic w dzien spodziewanej miesiaczki ale podobno test wykrywa ciaze 6 dni od stosunku.
mosiatko16ew

sądzisz, ze są szanse, abym byla w ciązy, dodam ze strasznie sie stresuje a przez to mam cigłe bóle brzucha i wgl.....
G****

A to ile dni od stosunku?
mosiatko16ew

dziś 5...
G****

To poczekaj jeszcze ze dwa i rob test :)
mosiatko16ew

tak zrobie ;) mam nadzieje, ze bedzie negatywny...sama w to nie wierze, zeby cos z tego bylo, ale nerwy są :) dziekuje za pomoc i dobre rady :)
G****

Oczywiscie daj znac jak tam :)
mosiatko16ew

oczywiście :) ale nie wiem, boje sie, ze 7 dni po stosunku to za mało...
G****

No to dla pewnosci poczekaj jeszcze troche ;)
mosiatko16ew

chyba do tego czasu zwariuje, no nic... najlepsze jest to, ze wymyslam sobie objawy... a pozniej sama zastanawiam sie czy to jest mozliwe w tamtej zistnialej sytuacji...
G****

Ja mam tak samo, a tu niby gdzies zemdli, a tu jeszcze cos ;) Bo to wszystko w psychice siedzi, jest udowodnione, ze kobieta potrafi zatrzymac okres bo wmawia sobie, ze jest w ciazy. Ja np jak mi sie okres spoznia i zrobie test i jest negatywny to po kilku godz albo na nastepny dzien dostaje okresu, bo w glowie juz mam, ze nie jestem w ciazy wiec i okres powinien sie pojawic :)
mosiatko16ew

Na koleżanki przykładzie, miała juz test w reku załatwiała sie, wytarła, a tu prosze, miesiączka :) Mój partner zapewnia mnie, ze nie mam powodów do zmartwień...ale my kobiety, wiemy lepiej :D Nie wiem, czy mam dalej sie zamartwiac, czy dac sobie spokój... Nie byłam jeszcze u ginekologa, nigdy, jakos nie ciagnie mnie tam zbytnio, ale sadze ze predzej czy pozniej powinnam pojsc :)
G****

lepiej pojsc wczesniej niz ma sie okazac niz jest cos nie tak i nie wybieraj bron Boze tanszego ginekologa. Mowie na swoim przykladzie.
mosiatko16ew

Jesli chodzi o ginekologa, to szczerze o tym pomysle. Ale jesli chodzi o powyzszy temat, sadzisz, ze jest ryzyko zajscia w ciaże? Jakiekolwiek ?
G****

Wydaje mi sie, ze nie bardzo ale lepiej to sprawdzic.
mosiatko16ew

Wszystko zakończyło się pomyślnie. Pierwszy raz, nie wiem od jak dawna, ciesze się z miesiączki :) dziękuję za wsparcie ;**
ODPOWIEDZ