Ciąża na siłę

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
martuchna
Jestem tu nowa :)

Ciąża na siłę

Post autor: martuchna »

Witam, jestem po ślubie około pół roku..mój mąż bardzo chce dzidziusia;/ ja niestety uważam, że mamy czas tym bardziej, że mieszkamy u rodziców;/ Wczoraj podczas stosunku powiedział"że go przestraszyłam"..no i stało się, rozpłakałam się i kiedy zapytałam czy zrobił to specjalnie powiedział że po części tak...Jestem centralnie w połowie dni płodnych..nie chodzi o to że nie chcę dziecka, po prostu jestem nie gotowa... muszę kupić test tylko nie wiem po ilu dniach będzie on rzetelny-chodzi mi o wynik
sursum corda
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Re: Ciąża na siłę

Post autor: redorange666 »

A słyszałaś o tym aby się zabezpieczyć????
Wiesz mamy XXI wiek i są dostępne tabletki, plastry, kółeczka hormonalne... i ciąża Ci nie straszna.
Jak nie jesteś gotowa to czemu uprawiasz seks bez zabezpieczeń?????
Sorry ale ręce i cycki mi właśnie opadły.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Wg mnie powinnaś z nim porozmawiać i to poważnie.
Bo to jet Wasza wspólna decyzja a nie tylko jedna
Red dobrze mówi, chcesz mieć pewność przejdz na pigułki, plastry lub coś.
A test, najlepiej 10 dni od stosunku, a jeszcze lepiej w momencie gdy powinnaś dostać okres
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Fas_Olka24
Fajna Kobietka

Post autor: Fas_Olka24 »

Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Decyzja o dziecku powinna byc wasza wspólną decyzja a nie tylko jego. Jak dla mnie potraktował Cie jak przedmiot. Przede wszystkim porozmawiaj z nim! Powiedz mu, ze nie jestes gotowa. A skoro on tego nie potrafi uszanować to znaczy, ze nie szanuje Ciebie samej. Jesli rozmowa nie odniesie skutków idz do ginekologa po jakies pigułki. On wcale nie musi o nich wiedzieć.
Awatar użytkownika
MelonowaAga
Miła Kobietka

Post autor: MelonowaAga »

Uprawiasz seks bez zabezpieczeń nie chcąc dziecka?
Awatar użytkownika
annulkka

Post autor: annulkka »

Rozmowa w związku to podstawa, zwłaszcza w takich ważnej kwestii jak planowanie potomstwa. Podobnie jak Fas_Olka24 uważam, że koniecznie musisz z nim porozmawiać i mocno przedstawić swoje stanowisko w tej sprawie. To naturalne, że możesz czuć się niegotowa, powinien to zrozumieć.
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Nieładnie, nieładnie Twój partner postąpił.. Aczkolwiek powinnaś właśnie Ty zadbać o to, że jeśli tego dzidziusia nie chcesz-odpowiednio się zabezpieczyć.
I nie mówię żebyś okłamywała partnera, ale spokojnie powiedziała Mu o swoich obawach i albo On to zrozumie i zaakceptuje albo będziecie żyć w takim zagmatwanym związku, gdzie "każdy sobie rzepkę skrobie".
Poza tym Ty nie jesteś maszynką do robienie dzieci i bez Twojej zgody nie może być żeby coś takiego miało miejsce.. Bo jakby nie było to właśnie Ty przez cały ten czas będziesz się męczyć, odwiedzać lekarzy i znosić wszelkie niedogodności związane z tym stanem.
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

Nie powinien tak zrobić, wytłumacz mu swoje obawy. Taka decyzja powinna być wspólna i wam powinna dać szczęście, a nie zmarwienie
benitta

Post autor: benitta »

Powinnaś go uświadomić, że dziecko teraz nie da Ci szczęścia, a sam chyba nie chciałby, abyś miała złe podejście do waszej pociechy... powinien wiedzieć że dziecko w odpowiednim czasie da znacznie więcej radości, niż z przymusu.
Styl Skandynawski Sklep: White House Design.
vxx

Post autor: vxx »

Najlepiej z nim poważnie i szczerze porozmawiaj
Awatar użytkownika
Sophie001
Miła Kobietka

Post autor: Sophie001 »

I bierz tabletki, jak nie chcesz byc w ciąży ;)
Awatar użytkownika
bogusia-kowal

Post autor: bogusia-kowal »

Chce czy nie chce, nie może mieć dziecka, jeśli i Ty go nie będziesz chciała. Jeśli będzie nalegał, to jego postępowanie będzie już pod paragraf zakrawało.
Najlepszy i rzetelny szklarz Rzeszów! Świeże informacje! Szybkie, sprawne i tanie
Awatar użytkownika
Paolcia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Paolcia »

U Mnie było odwrotnie, to ja pragnęłam dziecka a on nie,my się nie zabezpieczamy uprawiamy stosunek przerywany od 7 lat bez wpadki :)
teraz się zdecydował, i ze spokojem staramy się o dziecko.
W głowie mi się nie mieści że nie bierzesz tabletek,wiesz o ryzyku więc nie narzekaj ;-)
Awatar użytkownika
Czarna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Czarna »

Po co zwracać się w postach personalnie do dziewczyny i w ogóle ciągnąć ten temat, skoro od ponad miesiąca jej na forum nie było 8-)
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
kamol91

Post autor: kamol91 »

ja jestem od niedawna w ciąży, ciężko mi jest sobie z tym poradzić (wpadka) facet mnie zostawił. Nie wiedziałam jak się mam w takim momencie zachować , co robić. Ale odkryłam w internecie bardzo przyjazny kalendarz ciąży miesiąc po miesiącu polecam SPAM
Ostatnio zmieniony śr lis 26, 2014 11:55 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
http://www.partybus.pl/wieczor-panieński
kaira1987
Miła Kobietka

Post autor: kaira1987 »

A dlaczego się nie zabezpieczasz? koniecznie z nim porozmawiaj, nie da się nikogo zmusić do dziecka. Jesteście małżeństwem więc chyba rozmawialiście o planach założenia rodziny. Umówcie się, że np. za jakiś czas o tym pomyślicie
marzą mi się ekskluzywne meble
Wiedzma

Post autor: Wiedzma »

martuchna pisze:Witam, jestem po ślubie około pół roku..mój mąż bardzo chce dzidziusia;/ ja niestety uważam, że mamy czas tym bardziej, że mieszkamy u rodziców;/ Wczoraj podczas stosunku powiedział"że go przestraszyłam"..no i stało się, rozpłakałam się i kiedy zapytałam czy zrobił to specjalnie powiedział że po części tak...Jestem centralnie w połowie dni płodnych..nie chodzi o to że nie chcę dziecka, po prostu jestem nie gotowa... muszę kupić test tylko nie wiem po ilu dniach będzie on rzetelny-chodzi mi o wynik
A ja nigdy nie chcialam miec dzieci, nie chce i nie bede chciala!!!
I w dupie mam co inni o tym mysla.
Nie chce i juz :)
I jestem szczesliwa :)

.
ODPOWIEDZ