Chłopak+alkohol
-
kaska16161
Chłopak+alkohol
mam sporo starszego chłopaka...wiem, że nie jest fair ale przyzwyczaiłam się do tego.
ale nie w tym rzecz.
chodzi o to, że On pije z kolegami, ale on nawet nie chce się przyznać, bo boi się-jak to powiedział. jak zrobić, by on przestał się obawiać i mówił mi o takich sprawach. ?
przecież go nie biję ! ;p
ale nie w tym rzecz.
chodzi o to, że On pije z kolegami, ale on nawet nie chce się przyznać, bo boi się-jak to powiedział. jak zrobić, by on przestał się obawiać i mówił mi o takich sprawach. ?
przecież go nie biję ! ;p
-
mamba
Re: Chłopak+alkohol
"Jak zrobić...?". Dosyć zabawnie ujęte pytanie
.
Mówi Ci, że się boi, to znaczy, że ma powody? Może wie, że będziesz się wściekać, płakać, krzyczeć, robić awantury, grać mu na emocjach ("z kolegami to wychodzisz i pijesz, a ja to co?").
Mówi Ci, że się boi, to znaczy, że ma powody? Może wie, że będziesz się wściekać, płakać, krzyczeć, robić awantury, grać mu na emocjach ("z kolegami to wychodzisz i pijesz, a ja to co?").
-
tusia25
dziwne, moim zdaniem potrzebujecie czasu, żeby zbudowac sobie wzajemne zaufanie... i wg mnie musiałam jakoś "specyficznie" że tak powiem reagować, skoro ma jakieś obawy żeby ci się przyznać...
Dla mnie ważniejsze byłoby żeby przestał w ogóle pić! co Ci po tym że przyzna się że pił.... nie rozumiem..... to Ci wystarczy ? a picie to nie problem ? chyba że źle zrozumiałam....
dla mnie to byłby red flag, nie mam zamiaru wiazać sie z alkoholikiem
No niestety, mój mąż też ma problem z alkoholem... Znajomi polecali mu Nasz Gabinet https://nasz-gabinet.pl/wroclaw/, ale nie chce się dać przekonać. A ponć wszywka dziala natychmiastowo. Macie jakieś doświadczenia?
Odradzam wszywke. Zwykły straszak, nie ma żadnych dowodów naukowych, że to działa. Tzn jako placebo działa świetnie. Pan doktor nastraszy, ze będą poważne powikłania po spożyciu, zainkasuje kilkaset zł a pacjent wierzy i z obawy nie pije. Ale to nie rozwiązuje problemu, bo picie ma jakas przyczynę. Polecam nie zabierać sie do tematu od d.py strony tylko raz a porządnie, czyli terapeuta i ew psychiatra. We Wro działa Np. Karan, można dostać szybki termin na NFZ.Ewelkuś pisze:No niestety, mój mąż też ma problem z alkoholem... Znajomi polecali mu Nasz Gabinet https://nasz-gabinet.pl/wroclaw/, ale nie chce się dać przekonać. A ponć wszywka dziala natychmiastowo. Macie jakieś doświadczenia?