Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
paula.x111 pisze:noo to witam koleżankę ze śląska! ja też mieszkam na śląsku i wydaje mi się że tylko u nas jest taki zwyczaj rozdawania tego ciacha. Jednak raczej będzie tak że to ja z rodzicami kupimy ciasto i dla mnie i dla niego (tzn dla osób które chcę ja obdarować ciachem i on).
torty które przedstawiłaś są fajne, jednak nie wolałabyś czegoś hmm.. takiego bardziej "realnego"? bo te ozdoby są (oczywiście dla mnie!!) trochę sztuczne. Rozumiesz o co mi chodzi? nie umie za bardzo tego wytłumaczyć.
Ooo może tak. Mnie się podobają takie normalne (np.) kwiatki na torcie które są oczywiście z jakiejś tam masy cukrowej ale przypominają prawdziwe. Przykład w załączniku.
Pewnie będę mieć bardziej realne głównie zależało mi na pokazaniu kolorystyki i na układzie.
moi rodzice jutro odprawiają (wspólnie) urodziny. I przez Ciebie sun979 kupiłam serwetki i świece w kolorze... lawendowym! haha zainspirowałaś mnie ale na swoje chcę mieć w kolorze zielonym bo to w końcu prawie wiosna już będzie
paula.x111 pisze:moi rodzice jutro odprawiają (wspólnie) urodziny. I przez Ciebie sun979 kupiłam serwetki i świece w kolorze... lawendowym! haha zainspirowałaś mnie ale na swoje chcę mieć w kolorze zielonym bo to w końcu prawie wiosna już będzie
hehe ;D nioo kombinuj z kolorkami ile możesz! Potem wybór kolorystyki na Twoje wesele to będzie bułka z masłem... Ja zaraziłam się na maxa lawendowym i wiem, że w moim przypadku już tak zostanie! Dzisiaj byłam porozmawiać właśnie w kwestii kolorystyki sali i zrobią mi wszystko tak jak chce ;D bardzo mnie to cieszy...
noo ja mam jeszcze troszkę czasu na to by zdecydować cokolwiek na temat kolorystyki
myślałam troszkę o tym: http://www.weselinka.pl/files/images/Cz ... eselne.jpg
bo chciałabym aby ta kolorystyka była dość "ciepła" i dzięki temu będzie hmm.. przytulniej
paula.x111 pisze:noo ja mam jeszcze troszkę czasu na to by zdecydować cokolwiek na temat kolorystyki
myślałam troszkę o tym: http://www.weselinka.pl/files/images/Cz ... eselne.jpg
bo chciałabym aby ta kolorystyka była dość "ciepła" i dzięki temu będzie hmm.. przytulniej
dla mnie trochę za mocna kolorystyka i czerwony wydaję mi się taki staroświecki
no ja właśnie wolę ciepłe kolory. Bardzo mi się kremowy podoba ale krem plus biel obrusów to tak średnio mi się widzi. Dlatego wolę ten krem z czymś połączyć, z jakimś ciepłym kolorkiem, np. z czerwienią
paula.x111 pisze:a jak duże te paczki były? tzn te które rozdałaś przed weselem
w każdej paczce było ok 2kg ciasta.
ja tez jestem ze śląska, ale wśród znajomych i rodziny u których byliśmy na weselach nikt nie dawał ciasta przed weselem, tylko zawsze przy wyjściu z imprezy- taka nowa tradycja
paula.x111 pisze:a jak duże te paczki były? tzn te które rozdałaś przed weselem
w każdej paczce było ok 2kg ciasta.
ja tez jestem ze śląska, ale wśród znajomych i rodziny u których byliśmy na weselach nikt nie dawał ciasta przed weselem, tylko zawsze przy wyjściu z imprezy- taka nowa tradycja
w każdej rodzinie są inne potrzeby tradycyjne ;P u nas zostaje ta stara tradycja - rozdawanie kołaczy przed weselem i myślę, że w moim przypadku też tak będzie...