brzydkie stopy

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
anetta
Jestem tu nowa :)

Re: brzydkie stopy

Post autor: anetta »

Ja walczę ze swoimi zrogowaciałymi stopami i czego bym nie robiła to i tak pięty niczym ziemniaki. Jeśli nawet coś zadziała to na krótko. Obawiam się, że jestem na to skazana. :<
klanka88
Miła Kobietka

Post autor: klanka88 »

Ja mam z kolei taki problem, ze na mnie te skarpetki złuszczające nie działają :( Dziewczyny zawsze piszą, ze im się tak skóra łuszczy, a u mnie troszkę skórek, ale nigdy porządnego złuszczenia :(
Najpiękniejsza ozdoba kobiety to uśmiech...
la-nika.pl
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

A jakie stosujesz? U mnie też nie wszystkie działają, albo działają słabo, epilfeet zdecydowanie najskuteczniejsze :)
88Mariolka
Fajna Kobietka

Post autor: 88Mariolka »

Kolezanka stosuje krem shefoot zawiera az 30% mocznika a to wiecej niz inne kremy. Tez mam problem ze skora na pietach wiec chyba sama tez go zakupie.
sama natura :D
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Docha już po ślubie.. sama wpadłam na to jak mi w kąpieli zaczęła skóra schodzić..

Klanka u mnie wcześniej też nic nie pomagało i wszystkie skarpetki jakie miałam nic nie dawały .. oprócz tych...

Anetta i Mariolka proponuję spróbować epilfeet ;) u mnie bardzo pomogły...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Amalaya_7
Miła Kobietka

Post autor: Amalaya_7 »

Zobacz Dr. Stopę Floslek. Moje stopy po tych kosmetykach narodziły się na nowo.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Ja zazwyczaj kupuje jakies kremy z mocznikiem, albo po prostu jakie są akurat w promocji. Raz w miesiącu epilfeet i mam stopy gładkie, miekkie, nic się z nimi nie dzieje.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Ja teraz muszę wrócić własnie do epilfeet by olie ;) Zapomniałam jakiś czas i stopy znów mam w opłakanym stanie. Kosmetyczka mi poleciła właśnie złuszczanie, a dwa systematyczne nawilżanie.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Tylko w trakcie złuszczania nie nawilżaj, dopiero po tych kilku dniach, jak skóra zejdzie ;)
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Ostatnio to Epilfeet widziałam i się nawet zastanawiałam czy nie wziąć. Nie wiem czemu, ale jak tylko zakładam sandałki to od razu zaczynają się problemy ze skórą. Jak często używacie, żeby stopy wróciły do tej miekkości i delikatności?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Docha, doskonale o tym wiem :) tylko po, by przypilnować aby utrzymał się efekt.
Thelia ja robiłam tak raz na miesiąc. A co do sandałków... cóż... skoro się częściej nogę pokazuje, to i częściej się zwraca uwagę na ich stan ;)
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Czytałam, że dziewczyny używają raz w miesiącu, więc chyba tego będę się trzymała jak się sprawdzą. Będę jutro w aptece to kupię te byOlie, widziałam na nie chyba promocję. Kosztowały coś koło 35zł.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Thelia, ja najczęściej kupuję w trójpaku, zdecydowanie wychodzi to taniej. :) A jak jest promocja i chcesz na próbę, to warto skorzystać. W której aptece ?
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Apteka PRESTIGE u mnie w Piasecznie. Czasem mają fajne promocje na wszystko. Nie było akurat tych trzypaków Epilfeet o których mówiłaś, ale dopadłam pojedyncze. Dziś nie bardzo miałam jak ale jutro siadam i próbuję :)
Naleczow126

Post autor: Naleczow126 »

Dodaję olejek arganowy do kremu do stóp i naprawdę pomaga:)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Thelia, widzę że teraz w sephorze jest promocja na męskie ;)
Naleczow proponuję spróbować epilfeet ;)
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Ja kupuję najczęściej na stronie byolie, tam mają zestaw dla dwojga za niecałe 70 zł, to wychodzi ponizej 35 za parę.
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Z tego co widzę na stronie http://byolie.com/pl/product-category/dla-kobiet/ to nie ma trzypaków akurat epilfeet. Ale będe obserwować, może jakąś promocję jeszcze wyłapię.
guszek_87

Post autor: guszek_87 »

O matko jak ten temat mnie kiedyś drażnił ;/... Generalnie dalej drażni, ale zdecydowanie mniej. Wydaje mi się, że jestem już na ostatniej prostej, żeby przywrócić stopy do należytej kondycji a to głównie za sprawą Kremu opatrunek na pękające i zrogowaciałe pięty z serii Comfort od Bielendy ;)
monika_lzy
Miła Kobietka

Post autor: monika_lzy »

Polecacie tę Bielendę faktycznie? Czy są lepsze preparaty?
catering dietetyczny Warszawa
motyl35
Miła Kobietka

Post autor: motyl35 »

A słyszałyście o kosmetykach Acerin. Też szukałam czegoś skutecznego bo co mi się jedno pęknięcie zagoiło, to pojawiało następne i bardzo takie suche i szorstkie. Wstyd w odkrytych butach było chodzić. Mi znajoma poleciła. Kupiłam w aptece internetowej wapteka maskę- krem i płyn na pęknięcia na stopach i dłoniach. Bo z tym też miałam problem. Stosuję już dłuższy czas, skóra faktycznie dużo gładsza, nawilżona i te pęknięcia już mi się nie robią. Stosuję regularnie, to też ma znaczenie.
firthsnt

Post autor: firthsnt »

Ja myślę, że można się w tym temacie popytać znajomych. To powinno rozwiązać problem.
Budząc się rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc się radować – Marek Aureliusz
malg0ska
Miła Kobietka

Post autor: malg0ska »

Kurcze moje stopy są zdecydowanie w lepszej kondycji odkąd używam lawendowego kremu do stóp z avonu. Najgorzej moje stopy wyglądają po lecie
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

monika_lzy pisze:Polecacie tę Bielendę faktycznie? Czy są lepsze preparaty?
Bielenda się u mnie ani razu nie sprawdziła, jak faktycznie potrzebujesz coś sprawdzonego to polecane tu skarpetki epilfeet byolie. One zdecydowanie pomagają i widać efekty, potem w sumie wystarczy regularnie smarować stopy nawet najzwyklejszym kremem do stóp.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

U mnie tak samo. Najlepsze efekty po byolie. Inne skarpetki albo nie działały wcale, albo za słabo, albo śmierdziały, albo w ogóle jakoś dziwnie paliło w trakcie, że się bałam dłużej trzymać.
ODPOWIEDZ