Brak okresu przy tabletkach antykoncepcyjnych

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aMyszka
Jestem tu nowa :)

Brak okresu przy tabletkach antykoncepcyjnych

Post autor: aMyszka »

Witam. Biorę tabletki Daylette już drugi rok i zawsze okres występował regularnie (może raz przesunął się o jeden dzień). W tym miesiącu brałam antybiotyki ( przy antybiotykach powinnam się jeszcze dodatkowo zabezpieczyć, jednak nie zrobiłam tego - kochaliśmy się normalnie). 5 dni temu powinnam mieć okres. W tym momencie nie odczuwam żadnych objawów nadejścia miesiączki. Robiłam już dwa razy test ciążowy - 4 dni temu i dziś - wynik negatywny. Czy mogę mieć podstawy do obaw? Czy powinnam niezwłocznie zgłosić się do lekarza, czy może cierpliwie czekać na okres? Brać nadal tabletki, czy może odstawić? Czy ten okres może w ogóle nie wystąpić w tym miesiącu? Prawdopodobny jest fakt, że jestem w ciąży?
Bardzo proszę o pomoc -> może któraś z Was miała niegdyś podobną sytuację :).
aMyszka
G****

Re: Brak okresu przy tabletkach antykoncepcyjnych

Post autor: G**** »

podejrzewam, ze nie ma prawdopodobienstwa ze jestes w ciazy. okres mogl sie przesunac przez antybiotyki. Mialam taka sama sytuacje i pytalam mojego ginekologa i powiedzial, ze to przez antybiotyki. Cierpliwie czekaj na okres :)
Awatar użytkownika
aMyszka
Jestem tu nowa :)

Post autor: aMyszka »

To znaczy, że dostałaś okres mimo dużego opóźnienia? Ja zaczynam wątpić, czy on w tym miesiącu w ogóle nadejdzie...
aMyszka
paula

Post autor: paula »

jeśli masz ogromne obawy co do zajścia w ciążę to proponuję wizytę u ginekologa. Jednak wydaje mi się że przez te antybiotyki to się tak poprzesuwało :)
ODPOWIEDZ