Astma oskrzelowa

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Astma oskrzelowa

Post autor: Kinga88 »

Czy są osoby chore na astmę ?
jak sobie radzicie? Czy dobrze ustawione leki pozwalają aby o niej zapomnieć i normalnie cieszyć się życiem ?
Awatar użytkownika
Diabliczka1980
Miła Kobietka

Re: Astma oskrzelowa

Post autor: Diabliczka1980 »

Hej mam astmę oskrzelowa :-( Tak dobrze ustawione leki pozwalają cieszyć cie życiem :-) Ja jeszcze czasami w towarzystwie sobie zapale :)
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Tez tak myślę, ja miałam w dzieciństwie, a teraz jest nawrót, i do tego alergia dosłownie na wszystko, także leki codziennie, a jeśli chodzi o astmę to wizyta u specjalisty dopiero w nowym roku. A bierzesz wziewy codziennie ? czy tylko przy ataku? ale to przeciez zależy od nasilenia choroby... jednak pytam z ciekawości ...,bo to przede mną ...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

U mnie jest podejrzenie o astmę , byłam u alergologa , mam zrobione testy , wszystko dobrze , ale alergolog dał mi lek wziewny po którym bardzo źle się czułam więc odrzuciłam teraz muszę dostać się do pulmonologa , spirometrię mam bardzo słabą :(
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Malinka - u mnie testy wyszły z kolei źle, jestem uczulona praktycznie na wszystkie pyłki, trawy, roztocza. Jedyne testy pokarmowe wyszły dobrze. Spirometria na szczęście prawidłowa. Też przepisał mi wziewny lek ale dawka słaba jak dla dziecka i mało popularny, po konsultacji z kolejnym lekarzem kazał mi go nie brać, czekam na 2 wizytę u pulmonologa i też ma mi teraz przepisać jakiś lek. Zobaczymy co to będzie.
MałaMi88
Jestem tu nowa :)

Post autor: MałaMi88 »

Ja miałam problemy z astmą bardziej w dzieciństwie, teraz już prawie nie mam żadnych objawów, no może czasami ale bardzo rzadko, przy wysiłku lub od alergii.
Soczewki kolorowe odmienią Twoje spojrzenie!
Sofii
Jestem tu nowa :)

Post autor: Sofii »

Ja nigdy nie miałam astmy, ale znam osobę która miała i nieraz bardzo cierpiała, jak przyszedł atak - trzeba było jechać do szpitala, a samo zejście ze schodów było wtedy ogromnym wysiłkiem. dlatego bardzo współczuję ... :(
Płyty meblowe od Belmeb.
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Nie taka straszna ta astma jak jest ona pod kontrolą i jest to stadium opanowane. Pozdrowienia dla astmatyków :)
mokli84
Miła Kobietka

Post autor: mokli84 »

jeśli chodzi o dorosłych, a tym bardziej o dzieci nie wolno tego lekceważyć i trzeba monitorować, mój brat pamiętam kiedyś obudził się w środku nocy i nie mógł złapać oddechu... ;/ byliśmy u lekarzy różnych, ale też krążyliśmy jak z moim mężem i trafił chwilę przed nim do kliniki mml, okazało się, że wystarczy dokonać małego zabiegu, żeby skutecznie pomóc, a potem tylko kontrolować ;)
ODPOWIEDZ