Antykoncepcja

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Kam12
Jestem tu nowa :)

Antykoncepcja

Post autor: Kam12 »

Pomóżcie. Od 7 miesięcy przyjmuje tabletki vibin mini regularnie. Teraz Przyjęłam 21 różowych tabletek i 7 placebo, Nie miałam recepty zaczęłam nowe opakowanie tabletek po placebo 4 dni później. Przez ile czasu powinnam się dodatkowo zabezpieczać?
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Re: Antykoncepcja

Post autor: Jamelia »

Aż do nastepnego opakowania, czyli caly miesiac.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
cekinek11

Post autor: cekinek11 »

Z tego co ja się orientuję to wystarczy się dodatkowo zabezpieczać przez 7 dni. Raz tak z belarą miałam, z tym że o dwa dni później wzięłam pierwszą tabletkę po 7-dniowej przerwie. Ważne jest czy w przerwie uprawiało się seks, jeśli tak to przy wydłużeniu tej przerwy ochrona nie była zachowana i stosunki należy traktować jako niezabezpieczone.
Awatar użytkownika
Stella
Miła Kobietka

Post autor: Stella »

7 dni to tak dla bezpieczeństwa powinno się uważać. Ja także stosuję Vibin ale nie mini. Brałam przed ciążą i teraz do niego wróciłam - dla mnie dobry dlatego że ma te 7 plecebo aby nie zapominać o regularności przy rozpoczynaniu nowego opakowania
Idźka89
Fajna Kobietka

Post autor: Idźka89 »

Też kiedyś brałam Vibin mini i bardzo fajnie się po nich czułam, fajne dla młodych kobiet.
Ninna85

Post autor: Ninna85 »

ja miałam osłabione libido i przytyłam, więc odstawiłam i zabezpieczałam się mechanicznie błoną dopochwową łącznie z preparatem antykoncepcyjnym
ellena
Fajna Kobietka

Post autor: ellena »

Ja stosuję pigułki biorę belarę. Bardzo dobrze się czuję po nich, nie mam dokuczliwego pms ani męczących miesiączek. Dodatkowo po dwóch miesiącach stosowania zszedł mi trądzik. to bardzo duży plus.
zlopp

Post autor: zlopp »

zgłość się do ginekologa moze xle je zarzywasz albo nie byly na recepte
Strugarki dwustronne
arena

Post autor: arena »

Wiecie, że antykoncepcja nie daje 100% pewności, że nie zajdziecie w ciąże? Sama znam nie jeden taki przypadek... jeśli faktycznie nie jesteście gotowe na dziecko, to warto rozważyć zazycie tabletek poronnych. Natomiast jak już je zamawiać, to ze sprawdzonych źródeł. Na pewno nie warto korzystać ze strony tabletka-poronna.pl ponieważ oni tylko czekają na przelew, a żadnej przesyłki wam nie doślą... Niestety.
Ana05

Post autor: Ana05 »

Stosowałam tabletki antykoncepcyjne dość długo, ok. 6 lat i chciałam zajść w ciążę - upłynęły 4 lata i dopiero udało się. Coś jednak jest nie tak i nie jestem sama, wiem, że wiele kobiet tak ma. Nie chcę tu nikomu pisać, jak ma żyć, ale poczytajcie sobie artykuł np. na naturalna.plodnosc właśnie o antykoncepcji niehormonalnej. Z resztą jest wiele źródeł, a warto się zastanowić i nie ryzykować zdrowiem.
pokemonn

Post autor: pokemonn »

musiz sgłosić się do spelnicsty odn ci doradzi :)
Szybki skup nieruchomości
Kaja20000

Post autor: Kaja20000 »

Na ulotce nie ma takich informacji? No to jak jest problem, to chyba lepiej dłużej się zabezpieczać. Ja przy tabletkach miałam też zawsze diafragmę dopochwową jeśli uważałam, że należy dodatkowo się zabezpieczyć
MALRKOW

Post autor: MALRKOW »

Hej.
Czy któraś z Was słyszała o tabletkach MUNALEA? Nie mieszkam w Pl, zostały mi ostatnio przepisane, niby jest to zamiennik tabletek Marvelon...Kiedyś brałam Yasminelle/YAZ , ale tutaj ich nie mają, a to niby podobne są.
Muszę zmienić metodę anykoncepcji, gdyż po 3-4 latach stosowania plastrów EVRA (było wszystko idealnie) zaczęlam plamić...Koszmar! W miesiącu moze 1-3 dni czyste, bez plamienia...przestawało to mieć sens... bo antykoncepcja była niepotrzebna, bo o seksie nie było mowy.
Pozdrawiam
Jovitta88

Post autor: Jovitta88 »

Ja właśnie dla własnego spokoju ducha dodatkowo się zabezpieczałam, jeszcze sprawdzałam sobie dni płodne testerem ze śliny z dodatkową aplikacją, która o wszystkim przypominała i dodatkowo wspomagała
rogatka
Fajna Kobietka

Post autor: rogatka »

Jak nie masz recepty to po prostu poproś o jej wypisanie lekarza w serwisie lekarzonline.eu Receptę masz wystawioną w ciągu max godziny.
Ana05

Post autor: Ana05 »

Teraz na rynek wszedł nowy produkt, który pozwala na badanie poziomu lh ze śliny i tym samym ustalanie faz cyklu, to jest monitor płodności Afrodyta Smart z darmową aplikacja na telefon, dzięki której wyniki zapisują się i tworzą wykres
vantiel

Post autor: vantiel »

najlepiej caly mmiesiac, moge ci polecic diafragme caye, a moze ci sie tka spodoba ze zmienisz tylko na te wkladke dopochwowa
Misio

Post autor: Misio »

Zgodnie z prawem recepty można wystawiać online, a lekarze też przeprowadzają podstawowe konsultacje. Jeżeli chcesz po prostu leki przedłużyć to wypełnij formularz na e-recepta. net/ Płacisz tylko 59 złotych i masz tabletki antykoncepcyjne normalnie.
ODPOWIEDZ