Algi na odchudzanie

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
mirandja
Jestem tu nowa :)

Algi na odchudzanie

Post autor: mirandja »

Witajcie,
czy któraś z was skusiła się na suplement zawierający algi? próbowałam już różnych suplementów na odchudzanie, ale ostatnio czytałam o algevera i innych zawierających algi i zaczęłam zastanawiać się nad ta metodą. macie jakieś doswiadczenia w tym temacie? :)
kmeska

Re: Algi na odchudzanie

Post autor: kmeska »

Dziwi mnie, że ta metoda na odchudzanie jest tak mało popularna. My razem z siostrą odchudzałyśmy się dokladnie w ten sposób. przez ponad miesiać brałyśmy suplement Alge Vera, wspólnie czesto wychodziłyśmy biegać. Jestem baaardzo zadowolona z efektów. Czasami tak niewiele trzeba, żeby osiągnąc całkiem fajny efekty :).
Awatar użytkownika
Lemoniada

Post autor: Lemoniada »

Kmeska, ale to w końcu bieganie was odchudziło a nie algi.
Blog o Darmoszkach w sieci - http://darmobranie.com.pl/
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Moim zdaniem żadna metoda nie okaże się skuteczna jeżeli nie zainwestujemy w dietę oraz aktywność fizyczną,bez tego naprawdę ani rusz i wiem to z własnego doświadczenia. Co do alg to również mam mieszane odczucia,wątpie aby same z siebie zadziałały.
Modna26
Miła Kobietka

Post autor: Modna26 »

myślę, że algi to tylko dodatek, a tak naprawdę to trzeba się ruszać, dużo ćwiczyć i dobrze się odżywiać.
asiaokularnica

Post autor: asiaokularnica »

przede wszystkim zdrowo odżywiać ;) i z umiarem. Żadne algi maliny czy proszki nie odchudzą :P
spódniczka rozkloszowana
Ivette

Post autor: Ivette »

ja tylko koktajle ze spiruliną, średnio smaczne ale podobno zdrowe ;(
Hermina

Post autor: Hermina »

Bez dobrze ułożonej diety i najlepiej wysiłku fizycznego efekty mogą być słabe.
dieta talieos
Carmen_
Miła Kobietka

Post autor: Carmen_ »

Kochana,

oczywiście musisz zdawać sobie sprawę z tego, że spożywanie samych alg cudów nie zdziała. Jednak musisz pamiętać o tym, że algi rzeczywiście ułatwiają odchudzanie i oczyszczają organizm. Dlatego warto w czasie terapii odchudzającej skorzystać z odchudzających właściwości alg.
Pracuję w hurtowni ze zdrową żywnością http://BioIndygo.PL :girlactive (polecam super ceny!)
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
Karolinka89

Post autor: Karolinka89 »

Nigdy samo przyjmowanie suplementacji,ziół ,herbatek nam nie pomoże;) nie oszukujmy się musimy dać coś od siebie by efekty były widoczne i stałe!
Miłośniczka zdrowego odżywiania się i aktywności fizycznej bloguje: http://szczupla-kobieta.pl
Awatar użytkownika
Algodine

Post autor: Algodine »

Brązowe algi są bogate w polifenole, które hamują działanie enzymów trawiennych tj. lipazy i alfa-amylazy. Dzięki temu tłuszcze i cukry wchłaniane są w mniejszym stopniu, a liczba przyjmowanych kalorii spada. Natomiast zawarty w nich jod, składnik hormonów tarczycy, stymuluje termogenezę, a co za tym idzie spalanie tkanki tłuszczowej.
ODPOWIEDZ