Aktywna turystyka dlaczego nie?
-
ence
Re: Aktywna turystyka dlaczego nie?
Czy to jest bezpieczne?chewleciara pisze:ja teraz myślę o biegach górskich. na 3 dni wyjechać do jakiegoś schroniska na szczytach i tam sobie biegając zwiedzać.
widziałam takie osoby w górach które zwiedzały biegając - przede wszystkim wyglądają na bardzo dobrze przygotowanych.
to w sercu ma tylko nienawiść,
nigdy nie zazna miłości i szczęścia.
To No Limits to takie oferty dla aktywnych. Wchodzi w to między innymi nurkowanie, wycieczki rowerowe, ale też dla ciała połączące różne zajęcia fitness. Sa też kierunkowe na gotowanie i fotografię. Ogólnie każdy może znaleźć coś dla Ciebie. Wejdz sobie na stronę Itaka i zobacz, bo dużo ich jest. Cięzko tak w kilku zdaniach wszystkie opisać.
inicjatywa jest super fajna, ale z jednego schroniska nie wiele zwiedzisz, predzej przemieszczajac sie, ale to juz wtedy wiekszy ekwipunekchewleciara pisze:ja teraz myślę o biegach górskich. na 3 dni wyjechać do jakiegoś schroniska na szczytach i tam sobie biegając zwiedzać.
to jest trasa na 1, max 2 dni, z jednym noclegiem,Hadassa pisze:Trasa karpacz - szklarska
chyba ze nocleg w okolicach odrodzenia, i raz bieg na sniezke, a drugiego dnia na szrenice
wg mnie to rownie bezpieczne co trekking, dobra odziez i obuwie i przygotowanie fizyczne i mozna zwiedzac biegnacvpresto pisze:widziałam takie osoby w górach które zwiedzały biegając - przede wszystkim wyglądają na bardzo dobrze przygotowanych.
Wiem ze trasa krotka ale nie chcemy sie spieszyc i raczej nocleg w odrodzeniu
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
wybór dobrego stroju i wyposażenia to nie taka prosta sprawa, potrzebne doświadczenie.rudowlosa pisze:chyba ze nocleg w okolicach odrodzenia, i raz bieg na sniezke, a drugiego dnia na szrenicewg mnie to rownie bezpieczne co trekking, dobra odziez i obuwie i przygotowanie fizyczne i mozna zwiedzac biegnacvpresto pisze:widziałam takie osoby w górach które zwiedzały biegając - przede wszystkim wyglądają na bardzo dobrze przygotowanych.
to w sercu ma tylko nienawiść,
To przecież na zawał paść można, z plecakiem pod górkę to już wyższa szkoła treningu.rudowlosa pisze: inicjatywa jest super fajna, ale z jednego schroniska nie wiele zwiedzisz, predzej przemieszczajac sie, ale to juz wtedy wiekszy ekwipunek
To jest idealna trasa na spacer.Hadassa pisze:Trasa karpacz - szklarska
A żeby było łatwiej to ze śnieżki na kamieńczyk najpierw, a później na szrenice. Spacerem bym to 3 dni robiła;]rudowlosa pisze: to jest trasa na 1, max 2 dni, z jednym noclegiem,
chyba ze nocleg w okolicach odrodzenia, i raz bieg na sniezke, a drugiego dnia na szrenice
dla mnie to juz hradcore! padłabym przy drugiej wspinaczce , zapociła się, zgrzała , i w ogóle wyzioneła ducha;]
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
nigdy nie byłam w Bieszczadach a zawsze chciałam.Hadassa pisze:Jakieś konkretne miejsce ??
My się tak wybieramy w czerwcu
myślałam, że to dość oryginalny pomysł a tu proszę...
chyba niemniej niż zwykłe bieganie po ulicach co nie?ence pisze:Czy to jest bezpieczne?chewleciara pisze:ja teraz myślę o biegach górskich. na 3 dni wyjechać do jakiegoś schroniska na szczytach i tam sobie biegając zwiedzać.
To 20 km.Hadassa pisze:Trasa karpacz - szklarska
Szrenica- Śnieżka.
Robią tam maratony, tam i z powrotem biegną po tych kamieniach....
trzeba się nieźle przygotować.
Ale my akurat maratonu nie chcemy
chcemy na spokojnie przejść 
Miech chwilę by odsapnąć i się pocieszyć spokojem i górami
-
pomcia
O tak Szrenica - Śnieżka, to trasą na ten sezon. Podobno ładna.
Fajnie, że tak wiele osób lubi aktywnie wypoczywać ale czy jeździcie np. pod namiot? Bo wiele tu osób proponowało wyjazdy turystyczne z biurem a to już zupełnie inna bajka.
Fajnie, że tak wiele osób lubi aktywnie wypoczywać ale czy jeździcie np. pod namiot? Bo wiele tu osób proponowało wyjazdy turystyczne z biurem a to już zupełnie inna bajka.
Bardzo fajna trasa też jest od drugiej strony ze stogu izerskiego na szrenice. I też warto śpiwór zabrać, noclego po schroniskach załatwić sporo ich po drodze. Co do namiotu to najpiew bym musiała jakiś kupić żeby się pod niego wybrać. A ty masz jakiś konkretny namiot??pomcia pisze:O tak Szrenica - Śnieżka, to trasą na ten sezon. Podobno ładna.
co byś ze sobą zabrała?ze sprzętu , odziezy?
nikt nie mowil ze bedzie latwo, ale to sport, to wlasnie gory, lepsze to niz wycieczki wyciagiem na gore i spacer po plaskim, przynajmniej dla mnie, gory muszą zmeczycRóża pisze:To przecież na zawał paść można, z plecakiem pod górkę to już wyższa szkoła treningu.rudowlosa pisze: inicjatywa jest super fajna, ale z jednego schroniska nie wiele zwiedzisz, predzej przemieszczajac sie, ale to juz wtedy wiekszy ekwipunek
i dlatego tez tak wazny jest lekki wagowo stroj, a lekki znaczy specjalistyczny
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
no to oczywiście, że odpowiedni strój. warto zainwestować, to się akurat zawsze zwraca.rudowlosa pisze: nikt nie mowil ze bedzie latwo, ale to sport, to wlasnie gory, lepsze to niz wycieczki wyciagiem na gore i spacer po plaskim, przynajmniej dla mnie, gory muszą zmeczyc
a czyli nie chcesz biegać. to mój pomysł z bieganiem po górach jest jednak oryginalnyHadassa pisze:Ale my akurat maratonu nie chcemychcemy na spokojnie przejść
Raz że mam zakaz biegania 
a dwa... chcę pochodzić po górach i pocieszyć się widokami i górskim powietrzem...
a dwa... chcę pochodzić po górach i pocieszyć się widokami i górskim powietrzem...
na pewno dużych gabarytowo ,np dresów nie zabierasz, czy bluzy ,czy spodni. nie przydadzą się ,jeżeli zamierzasz się zmęczyć, a i miejsca w plecaku Ci zabraknie pewnie.. więc zabierasz pewnie termoaktywne?rudowlosa pisze: nikt nie mowil ze bedzie latwo, ale to sport, to wlasnie gory, lepsze to niz wycieczki wyciagiem na gore i spacer po plaskim, przynajmniej dla mnie, gory muszą zmeczyc
Wiec zapraszam do tematu o termoaktywnej odzieży a nie zaśmiecanie mi jeszcze tu tematów....apart pisze:na pewno dużych gabarytowo ,np dresów nie zabierasz, czy bluzy ,czy spodni. nie przydadzą się ,jeżeli zamierzasz się zmęczyć, a i miejsca w plecaku Ci zabraknie pewnie.. więc zabierasz pewnie termoaktywne?rudowlosa pisze: nikt nie mowil ze bedzie latwo, ale to sport, to wlasnie gory, lepsze to niz wycieczki wyciagiem na gore i spacer po plaskim, przynajmniej dla mnie, gory muszą zmeczyc
-
chewleciara
- Fajna Kobietka
to już robiłam wiele razy i lubię, miała po prostu nowy pomysł na góry.Hadassa pisze:Raz że mam zakaz biegania
strój do pieszej turystyki górskiej a do górskich biegów jest jednak nieco od siebie inny. w butach jest niesamowita różnica np.
w kazdym razie świadomość zagrożenia kontuzjami to podstawa odpowiedzialnej turystyki górskiej.apart pisze:na pewno dużych gabarytowo ,np dresów nie zabierasz, czy bluzy ,czy spodni. nie przydadzą się ,jeżeli zamierzasz się zmęczyć, a i miejsca w plecaku Ci zabraknie pewnie.. więc zabierasz pewnie termoaktywne?rudowlosa pisze: nikt nie mowil ze bedzie latwo, ale to sport, to wlasnie gory, lepsze to niz wycieczki wyciagiem na gore i spacer po plaskim, przynajmniej dla mnie, gory muszą zmeczyc
To akurat wydaje się nawet dla mnie oczywiste. W ciężkich trekach raczej się biegać nie da ale wojskowi w tych swoich trepach biegają a też wyglądają na górskie.chewleciara pisze: strój do pieszej turystyki górskiej a do górskich biegów jest jednak nieco od siebie inny. w butach jest niesamowita różnica np.
A nie wydaje ci się, że bieganie po górach jest szukaniem kontuzji?? Na starcie zakładasz nie właściwe buty bo do biegania raczej ciężko coś za kostkę znaleźć.chewleciara pisze: w kazdym razie świadomość zagrożenia kontuzjami to podstawa odpowiedzialnej turystyki górskiej.
Proszę przenieść dyskusje o butach, ciuchach do odpowiedniego działu.
Ten jest o turystyce a nie o modzie. Także proszę trzymać się wątków, gdyż to już nie pierwszy, w którym odbiegacie od tematu -co najlepsze o tym samym.
W przeciwnym wypadku dostaniecie ostrzeżenie/ban -zapoznajcie się z regulaminem forum.
Ten jest o turystyce a nie o modzie. Także proszę trzymać się wątków, gdyż to już nie pierwszy, w którym odbiegacie od tematu -co najlepsze o tym samym.
W przeciwnym wypadku dostaniecie ostrzeżenie/ban -zapoznajcie się z regulaminem forum.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
-
ence
A to chodzenia po górach nie wyklucza? W sumie to też jest bardzo obciążające dla organizmu.Hadassa pisze:Raz że mam zakaz biegania
A sowie góry zwiedzalaś już??
Chodzić mogę
biegac nie...
Ale to nie temat o tym.
Ale to nie temat o tym.