Diety nie isteniją

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
ence

Re: Diety nie isteniją

Post autor: ence »

prawidłowa dieta to taka w której organizm nie woła o cukier i słodycze, tylko ja ją skonstruować wie pewnie tylko dietetyk :)
fiksi

Post autor: fiksi »

oj odlozenie slodyczy pomoze i to bardzo tylko trudno to zrobic bo wiele osob jest uzaleznionych, wtedy pomaga uzupelnianie niedoborowo chromu.
lulu
Jestem tu nowa :)

Post autor: lulu »

Najlepsza dieta - mniej jedzenia i wiecej ruchu - sprawdzone.
http://www.brzydkaprawda.pl
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

ence pisze:prawidłowa dieta to taka w której organizm nie woła o cukier i słodycze, tylko ja ją skonstruować wie pewnie tylko dietetyk :)
akurat ja nie słodzę...nie jadam też słodyczy, ale i tak non stop tyję i moja figura to reprezentacyjnych nie należy...problem polega na tym, ze ja lubię jeść, ale właśnie nie słodycze czy chipsy, ale np. pizze i makarony z różnymi sosami, czy też ryż...a to wszystko niestety tuczy...więc słodycze to nie zawsze problem ;)
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Post autor: Specjalista Aspazji »

Najlepiej dostarczać organizmowi wszystkiego, czego potrzebuje: węglowodanów, białka i tłuszczy w odpowiednich proporcjach. 5 zdrowych regularnych posiłków i więcej ruchu ;)
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Diety istnieją jeżeli oczywiście będziemy odżywiać się racjonalnie i nie popadniemy w przesadę,plus do tego oczywiście dużo ruchu,systematyczny trening i suplementy a efekty na pewno będą widoczne.
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Luna »

Zdrowe odżywianie i ruch to podstawa do utrzymania wymarzonej slwetki :)
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
Kaloria

Post autor: Kaloria »

Dieta Ż.P. rządzi
Awatar użytkownika
oleandra
Miła Kobietka

Post autor: oleandra »

Beata333 pisze:Są to tak na prawdę wymyslone orzez kogoś nawyki zywieniowe po których stosowaniu nasz organizm się zmienia.
To jest właśnie definicja diety :P

A co to jest Ż.P.?
http://signum.healthcare/ - prywatna opieka medyczna
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

żreć połowę :)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Dieta istnieje tylko podstawową kwestią będzie jej stosowanie i dobór odpowiednich składników tak aby organizm faktycznie to odczuł i aby było widać poprawę,do tego dochodzi także oczywiście ruch i aktywność fizyczna,wtedy będą efekty.
Awatar użytkownika
Pam_ela
Fajna Kobietka

Post autor: Pam_ela »

Wiele osób ma zle podejscie do słowa DIETA - od razu kojarzy sie, ze to ma byc dieta odchudzajaca, a DIETA to własnie wypracowanie w sobie konkretnych nawykow zywienia pod odpowiednim katem nie zawsze do odchudzania, ale moze byc dieta zdrowota itp diety istnieja i wszystko zalezy od tego czy umiemy sie do nich zastosowac, bo tak to nie ma sensu...
Awatar użytkownika
Diabliczka1980
Miła Kobietka

Post autor: Diabliczka1980 »

No tak jak najbardziej macie racje :-) Tylko żeby w ogóle wypracować nawyki żywieniowe trzeba według mnie zacząć chociaz od regularnego jedzenia co w naszym warunkach czasami jest bardzo trudne, zwłaszcza jak ktoś taki jak ja ma odwrócony dzień z nocą i tak naprawdę śniadanie jadam o 14.00 - 15.00 obiad ok.20.00 a kolacje nawet 3-4 rano:-( i co wtedy ? Jedyna radą jest pomocna gotowa dieta ?
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

może to nie jedyny sposób, ale na pewno bardzo pomocny, bo większość z tych posiłków tak naprawdę przygotujesz w kilka minut, w przerwie w pracy/uczelni itp., łatwiej w ten sposób zadbać o regularność :)
Martusia
Miła Kobietka

Post autor: Martusia »

Pozwólcie dziewczyny, że tak wjadę w wątek od zaplecza, ale o jakich posiłkach mowa?
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Luna »

o zdrowych posiłkach mowa kochana :) warzywa owoce gotowane mieso ryba jogurty z niska zawartoscia tluszczu :) No i ruch :)
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
Martusia
Miła Kobietka

Post autor: Martusia »

Bo tak przeczytałam ukradkiem, o posiłkach, które można przygotować samemu. Kiedyś czytałam o jakiejś diecie, która w swoim "menu" ma właśnie takie posiłki, myślałam, że o tym mowa :)
Niestety zapomniałam jak ta dieta się nazywała, jak się mi przypomni to powrócę do tematu.
Awatar użytkownika
Diabliczka1980
Miła Kobietka

Post autor: Diabliczka1980 »

docha pisze:może to nie jedyny sposób, ale na pewno bardzo pomocny, bo większość z tych posiłków tak naprawdę przygotujesz w kilka minut, w przerwie w pracy/uczelni itp., łatwiej w ten sposób zadbać o regularność :)

docha.... a może doradzisz mi kilka takich sposobów, było by super ja zupełnie nie mam pojęcia od czego zacząć ?
Ania_ABCfitness

Post autor: Ania_ABCfitness »

To, w jaki sposób przygotowujesz potrawy ma bardzo duże znaczenie. Przede wszystkim wiele produktów traci wiele ze swoich wartości odżywczych podczas obróbki termicznej. Dodatkowo, przy smażeniu lepiej używać oliwy z oliwek, niż oleju. Najrozsądniejszym sposobem gotowania jest gotowanie na parze – pozwala poczuć prawdziwy smak potraw, a do tego zachowują one wartości odżywcze.
Ekspert sklepu ABCfitness
http://www.abcfitness.pl/
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Każda dieta ma sens jeśli nie oddziaływuje na nasze zdrowie. To jest najważniejsze, żeby odchudzanie nie było kosztem orgamiznu. Jesli mowa o posiłkach dietetycznych to ja zakochałam się w przepisie jaki dawno temu znalazłam na stronie diety Cambridge.

Polędwiczki wieprzowe z kalafiorem
2-3 plastry polędwiczek z mięsa wieprzowego (125 g),
2 duże pieczarki (100 g),
1 łyżka śmietany 12% tł.(40 g),
1 ząbek czosnku,
1 łyżeczka oliwy z oliwek,
sól, pieprz,
rosół 1/2 kostki bulionowej (200 ml),
4 różyczki kalafiora (200 g),
1 średni ogórek kiszony (55 g).

Mięso rozbić, posypać pieprzem i smażyć do zrumienienia, pod koniec posolić. Pieczarki pokroić w plasterki, prażyć na ogniu, dodać ząbek czosnku smażyć jeszcze chwilkę. Dodać mięso i dolewać rosołek. Gotować, aż mięso będzie miękkie. Powstały sos doprawić (np. kilka kropel maggi) i dodać śmietanę. Polędwiczki podawać z ugotowanym kalafiorem ( można polać sosem) i kiszonym ogórkiem.
Bandzia

Post autor: Bandzia »

ja nie stosuję diety. kupiłam therm line fast i w ciagu 2 tyg zjechałam 4 kg z wagi. Nie mam czasu ani na jakieś specjalne przygotowywanie posiłków ani na uprawianie sportu. A to działa!
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Bandzia komu Ty to wciskasz? :) Po pierwsze za szybko i niezdrowo, po drugie raczej się odwodniłaś niż schudłaś, serio.

Theila, fajny ten przepis. Chyba tam pomyszkuję dzisiaj i poszukam inspiracji na jutrzejszy obiad. :D

Diabliczka, a ile Ty w ogóle chcesz zrzucić kobieto? Na Twoim miejscu to bym zaczęła od zmiany nawyków żywieniowych. Jest coś takiego jak Dekalog Osoby Szczupłej Przez Całe Życie - znasz? :)
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

ooo... też to chętnie poznam ;)

bandzia, teraz zgubisz może 10 kg, bo "samo zleci", a potem wróci Ci 20 ;) Efekt jojo przy takich wynalazkach masz gwarantowany, bo przeciez nie będziesz jeść suplementów przez całe zycie.
Jako ciekawostkę dodam, że po zakończonej diecie wahania wagi nie powinny przekraczać 5% masy ciała.
a_gatka

Post autor: a_gatka »

A u Ciebie docha jak się waga po cambridge trzyma? Bo Ty chyba już wyszłaś z diety nie?
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Jakby diety nie istniały, nie byłoby dietetyków.
Od dziś mam zamiar zastosowac dietę Montignaca. Poleciła ją znajoma, która stosuje ją od dłuższego czasu i dobrze się z tym czuje, efekty są, nie trzeba rezygnować z ulubionych dań, więc ją wypróbuję, wspomogę ćwiczeniami, które i tak muszę wykonywać.
Lato niedługo, więc pasowaloby zrzucić kilka zbędnych kg. Nie jest to dieta na chwilę, więc zobaczymy.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
ODPOWIEDZ