zrozumieć kobietę

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
nick75357
Jestem tu nowa :)

zrozumieć kobietę

Post autor: nick75357 »

Witam,
piszę, bo mam pewien problem z dziewczyną i jako facet nie wiem jak do tego podejść i potrzebuję kobiecej rady
Otóż jakiś czas temu poznałem w pociągu bardzo fajną dziewczynę, świetnie nam się rozmawiało, mieliśmy masę wspólnych tematów do rozmowy itp. Po jakimś czasie postanowiłem do niej zadzwonić (numer zdobyłem podstępem i umówić się na spotkanie. Ona jednak zaczęła się wykręcać, że nie ma czasu itd ale w końcu się zgodziła. Spotkaliśmy się. Znów było cudownie. Okazało się, że mamy również mnóstwo różnych cech i zainteresowań. Powiedziała mi, że podobam się jej oraz inne takie komplementy. Wykonywała również dużo jednoznacznych gestów. Miałem po prostu wrażenie, że się przy mnie rozpłynie
Gdy po kilku dniach postanowiłem znów do niej zadzwonić i się umówić to zaczęła tę samą gadkę co wcześniej, że nie ma czasu, nie chce jej się wychodzić idt. Ogólnie to mam wrażenie, że gdy rozmawiam z nią przez telefon i osobiście to rozmawiam z dwiema różnymi osobami. W końcu napisała mi że "strasznie skomplikowałem jej życie", a potem "jesteś taki fajny, naprawdę jaj już cię uwielbiam, dlatego nie dzwoń do mnie. Ja się zbyt szybko angażuję, ja sobie obiecałam, że nigdy więcej żadnego chłopaka....Proszę naprawdę proszę wykasuj mój numer i nigdy więcej do mnie nie dzwoń".
Proszę was dziewczyny powiedzcie co o tym myślicie, bo ja nie wiem jak to interpretować. Od tego czasu minął już tydzień i nie wiem czy jechać do niej z kwiatami, pogadać?Proszę o poważne potraktowanie tematu
pozdrawiam
Marcin
elzbieta45
Kobietka Expert

Re: zrozumieć kobietę

Post autor: elzbieta45 »

spróbuj z naia porozmawiać , tak pokolezensku
Awatar użytkownika
slodziusiaSdz
Extra Kobietka

Post autor: slodziusiaSdz »

jezeli ty do niej tez cos czujesz,porozmawiaj z nia.Wiesz kazda kobieta kiedy byla kiedys skrzywdzona przez druga polowe,obiecuje sobie ze wiecej tak nie postapi,ze koniec z facetami i takie podobne rzeczy,ale jezeli ona rzeczywiscie czuje to co ci mowila to powinienes sprobowac z nia porozmawiac.Powodzenia
Bez wzgledu na to ile razy sie zalamie i upadne zawsze jest jakas czastka mnie,ktora mowi mi,ze to nie koniec,ze trzeba wstac i poprostu pojsc dalej.
myszka12313

Post autor: myszka12313 »

Według mnie skrzywdził ją jakiś facet i teraz boi się na nowo komuś zaufać... Być może była w kimś zakochana i niestety trafiła na chama który chciał się tylko zabawić. Jeśli naprawdę Ci na niej zależy to postaraj się zdobyć jej zaufanie:) stopniowo..nic na siłę. Powodzenia :)
babskasprawa

Post autor: babskasprawa »

Po pierwsze- nie bądź nachalny. Nie rób niczego na siłę, nie dobijaj się do jej drzwi i nie prześladuj ją telefonami. Pokaż, że jestem czuły i delikatny i że naprawdę Ci zależy ale jednocześnie udowodnij, że jesteś w stanie na nią poczekać. Tak jak powiedziały moje poprzedniczki- wszystko powoli i stopniowo. Porozmawiaj z nią na żywo, jeśli przez telefon się nie da i wyjaśnij, że nie chcesz wszystkiego na "już", że wcale nie musicie być razem jeśli ona nie chce, ale to nie powód żeby zrywać kontakt. Powiedz wprost, że Ci na niej zależy ale nie chcesz żeby robiła cokolwiek wbrew sobie. Powodzenia! ;)
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Dokładnie tak.Tylko ja bym jednak nie dzwonila tylko osobiscie poszla pogadac. Jeden maly kwiatuszek jak ze soba wezniejsz to mysle ze bedzie jej milo. ;)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

To może na początek zaproponuj jej zwykła znajuomość, wyjście na awe itp... ;)
tak jak Dziewczyny mowia... ktoś ją skrzywdził i teraz się broni ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Też mi się tak wydaje, że musi mieć za sobą nieudany związek i boi się kolejny raz zaangażować.
Pomysł żeby wasza znajomość była na stopie koleżeńskim jest bardzo dobry. Spróbuj a później samo się potoczy.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
nick75357

Post autor: nick75357 »

kurcze jakos trudno mi to zrozumieć, że dziewczyna może być zainteresowana facetem i jednocześnie tak aktywnie go unikać.
Dlaczego nie powie tego wrost tylko mówi przez telefon, że niezręcznie jej o tym rozmawiać, a następnie pisze mi sms`y, które przytoczyłem
Mam tylko nadzieje, że ona nie robi sobie w ten sposób ze mnie żartów:(
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Myślę, że ją ktoś kiedyś skrzywdził i dlatego nie chce się w nic angażować, bo po prostu się boi... Spotkajcie się i porozmawiajcie na spokojnie :) Szczerze, powiedz jej, że może Ci zaufać i ją wysłuchaj.
ODPOWIEDZ