Zostańmy przyjaciółmi

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
damian3510i
Miła Kobietka

Zostańmy przyjaciółmi

Post autor: damian3510i »

Witam!:)niektóre z was pomagały mi kiedyś w pewnej sprawie(z góry pozdrawiam:))więc możecie mnie pamiętać:). Dziś mam problem z inną kobietą..miesiąc temu zacząłem pisać z pewną dziewczyną,wszystko fajnie się toczyło,parę razy się spotkaliśmy,było naprawdę super(sama pisała,że policzki ją bolą z uśmiechu po spotkaniach ze mną),sama mi napisała po spytaniu się, że mogę jej dać buziaka żebym się nie pytał tylko pocałował, gdy to zrobiłem po spotkaniu napisała mi,że była zaskoczona i nie chce żebym dawał jej buziaki..spytałem się jej wczoraj czy mam u niej szanse.od razu powiedziała,że nie i nic do mnie nie czuje,chce żebyśmy zostali przyjaciółmi..po prośbie o minimalną szansę w przyszłości odmówiła zasłaniając się tym,że nic do mnie nie czuje i nie chce mnie ranić...nie chce dać mi żadnej nadziei chociaż fajnie się dogadujemy..da się coś zrobić żebym miał jakieś szanse? Pozdrawiam Damian:)
elzbieta45
Kobietka Expert

Re: Zostańmy przyjaciółmi

Post autor: elzbieta45 »

wiesz miłosci nieda sie na siłe zmusic . Chociaz z czasem tez moze przyjsc i sie pojawic i serduszko zabic . Ale to niezawsze . Jesli chcesz byc cierpliwy i czekac na jej odwzajemnienie uczuc to badz jej przyjacielem . Chociaz to tez nie gwarancja , ze pokocha cie . Sam musisz zdecydowac
damian3510i
Miła Kobietka

Jestem cierpliwy,zależy mi na niej..ale boję się ,że jak przypomnę sobie łatkę przyjaciela to już się jej nie pozbęde..
elzbieta45
Kobietka Expert

wiesz tez tak moze byc . wiec sam musisz to rozwazyc . Czy nielepiej poszukac sobie osoby ktora odwzajemni uczucia
damian3510i
Miła Kobietka

Przez miesiąc pisaliśmy dzień w dzień..zastanawiam się czy teraz jej przez jakiś czas nie "olać" może dojdzie do wniosku,że jednak coś znacze dla niej i się odezwie..nie wiem sam co mam robić :/
elzbieta45
Kobietka Expert

mozesz sprobowac nie masz nic do stracenia
Awatar użytkownika
MlecznaCzekolada
Fajna Kobietka

Post autor: MlecznaCzekolada »

Sprobowac zawsze warto, ale pytanie czy bardziej bedziesz cierpial, jak teraz sobie odpuscisz, czy jak powalczysz, zrobisz sobie jeszcze wieksza nadzieje a tu nic. Juz sie nakreciles na rozwoj tej relacji na partnerska, co bedzie za jakis czas, kiedy dziewczyna (jak widac sama nie wie czego chce) znajdzie sobie kogos pomimo Twoich staran? Do milosci nikogo nie zmusisz, moze to po prostu nie jest ta osoba i zamiast na sile biegac za nia pozwol sobie poznac kogos innego, bo tak jeszcze bardziej siebie zranisz no a ona i tak bedzie szczesliwa i na sile postara sie utrzymac Ciebie przy sobie, zeby miec tego swojego przyjaciela.
Czarny chleb i czarna kawa, opętani samotnością,
Myślą swą szukają szczęścia, które zwie się wolnością.
AnaStazJa

Post autor: AnaStazJa »

No właśnie trudno Ci cokolwiek doradzić, bo właśnie jak dziewczyny napisały - do miłości nikogo nie zmusisz. Jeśli będzie dalej tak jak jest to wiadomo, że dopnie Ci łatkę przyjaciela i tak zostanie, choć osobiście moje zdanie takie, że przyjaźń damsko-męska nie istnieje i prędzej czy później albo się rozejdziecie każde w swoją stronę, albo właśnie wyniknie z tego coś więcej.
Z drugiej strony, jak odpuścisz teraz i pozwolisz jej zatęsknić to też nie masz 100% pewności, że coś zaiskrzy. Za ten czas może w jej życiu pojawić się ktoś inny i wtedy również jesteś przegrany.
Na Twoim miejscu zastanowiłabym się poważnie nad tym wszystkim. Cierpliwość swoją drogą, ale co zrobisz w sytuacji kiedy Ty będziesz cierpliwie czekał na swoją kolej, a w jej życiu pojawi się ktoś inny? Będzie to dla Ciebie, na pewno bardzo bolesne, dlatego pomyśl nad tym poważnie. Nie lepiej dać spokój i zdać się na los niż na siłę uganiać się za dziewczyną, która sama do końca nie wie jeszcze czego chce? Ona jakby nie było szczęśliwa będzie obojętne co by nie wybrała, a Ty niestety nie.
Awatar użytkownika
Żela
Miła Kobietka

Post autor: Żela »

W takich sytuacjach lubię grać w czyste karty. Dlatego na Twoim miejscu powiedziałabym jej, że nie potrafiłbyś być jej przyjacielem bo coś do niej czujesz. Nie chcesz jej okłamywać i udawać tego przyjaciela, bo po prostu.. chciałbyś więcej.
Wydaje mi się, że lepiej odpuścić taką znajomość niż się w niej męczyć. Bo jestem pewna, że męczyłbyś się. Z jej (choć dziwnego) zachowania wynika, że nie jesteś jej całkowicie obojętny, dlatego po takiej szczerej rozmowie myślę, że się dziewczyna zastanowi.
Wydaje mi się także, że ciągłe pytania "czy masz szansę, czy moglibyście spróbować" może ją przytłaczać. Może dla niej działo się to wszystko za szybko i sama nie wie czego chce?
Analiza i szczera rozmowa (bez naciskania!) tego Ci trzeba ;)
ODPOWIEDZ