Zniszczone włosy! Pomocy!!
Re: Zniszczone włosy! Pomocy!!
Ja znam fajny preparat na łamiące się paznokcie, słabe włosy oraz poprawiający wygląd skóry. Sama zawsze miałam problem z łamiącymi się paznokciami. Zazdrościłam koleżankom które miały piękne i długie paznokcie, kiedy ja musiałam swoje mieć cały czas obcięte, bo gdy były ciut dłuższe od razu się rozdwajały i łamały... Utrapienie. Próbowałam różnych środków, ale szczerze mówiąc zbyt wiele nie dawały, a nawet jeśli były jakieś efekty, to krótkotrwałe. W końcu trafiłam w internecie na sklep Vitero, który sprzedaje produkty firmy CaliVita, mają oni właśnie świetny lek bez recepty "Beauty Formula". Jest to kompleksową kompozycją zawierającą witaminy, składniki mineralne, aminokwasy, kolagen i składniki roślinne, wspomagające utrzymanie zdrowej kondycji włosów, skóry i paznokci. Jak dla mnie jest to świetne rozwiązanie. Nie wiem jak Wam, ale mi "Beauty Formula" pomaga. Także z czystym sumieniem polecam.
Tutaj macie link do sklepu, w którym ja dokonałam zakupu: http://vitero.pl/pl/p/Beauty-Formula-90-tabl./161
Tutaj macie link do sklepu, w którym ja dokonałam zakupu: http://vitero.pl/pl/p/Beauty-Formula-90-tabl./161
To może, nie tyle odbuduje włosy, ale nada im ładny wygląd, chodzi mi o keratynowe prostowanie włosów, zabieg kosztowny, ale efekty są tego warte. Najlepsze właśnie na przesuszone, sianowate włosy, naprawdę widać efekty i w przeciwieństwie do prostowania chemicznego nie niszczy włosów, a sprawia, że wyglądają ładnie i zdrowo. Możne też ponoć zrobić samemu w domu, ale kosmetyki i tak są dość kosztowne, no ale zawsze trochę taniej niż u fryzjera 
Najlepsze spa w górach jakie odwiedziłam. Boże jak tu było cudownie!
Bardzo dobrze na zniszczone włosy i rozdwojone końcówki sprawdza się Gliss Kur czarny. Dla mnie to był totalny ratunek, efekty widać bardzo szybko i włosy są naprawdę miłe w dotyku. Prawie tak wspaniale to wygląda, jak mówią w reklamach 
Przede wszystkim, nie suszyć zawsze włosów, bo to jest dla nich zabójcze - pozwolić im wyschnąć i polubić się z odżywkami. Warto też zacząć przyjmować jakieś witaminy, bo ich niedobór wpływa niekorzystnie na stan naszych włosów, paznokci oraz cery.
Jest jeszcze coś, o czym czytałam na forach, ale sama nie próbowałam - na noc nałożyć na włosy jakąś maseczkę i podobno rano są w znacznie lepszym stanie.
Jest jeszcze coś, o czym czytałam na forach, ale sama nie próbowałam - na noc nałożyć na włosy jakąś maseczkę i podobno rano są w znacznie lepszym stanie.
"Jeden krok w tył, dwa kroki do przodu:)"
Nie do końca takie samoistne wysychanie włosów jest dla nich korzystne. W suszeniu chodzi o to żeby ich NIE przesuszyć. Jeśli zachowasz optymalną odległość i będziesz używać zimnego powietrza, to nic się im nie staie. A takie suszone pod ręcznikiem, są zazwyczaj przyklapnięte i elektryzują się. Z witaminami zgodzę się! Powinno się je przyjmować, żeby działać od środka. Kosmetyki też są bardzo ważne, ja polecam mój ukochany szampon i odżywkę "for Damaged Hair" T&G, ale to co kto lubi. W końcu każdy włos jest inny
)
-
szalona sroczka
- Jestem tu nowa :)
Proponuję ci przede wszystkim odłożyć na półkę szampony i odżywki zawierające sylikon, gdyż to bardzo zatyka łuski włosów, proponuję coś na bazie roślin.
ostatnio stosuję Eliksir Piękności Syoss z olejkiem absolutnym i powiem ci, że efekty są coraz bardziej zauważalne.
i prostownice trzeba koniecznie odłożyć!
ostatnio stosuję Eliksir Piękności Syoss z olejkiem absolutnym i powiem ci, że efekty są coraz bardziej zauważalne.
i prostownice trzeba koniecznie odłożyć!
Rozkręcam się na blogu
http://szalona-sroczka.blogspot.com/
Zapraszam, może coś znajdziecie ciekawego dla siebie
-
poziomkaa
Moim zdaniem zniszczone włosy dobrze ściąć, bo zniszcznych nie uda się naprawić, lepiej zadbać o to, co nam zdrowego zostało.
Zależy też od tego co jest przyczyną tego uszkodzenia. Bo co nam to da jak ktoś skróci włosy jak i tak będzie się źle odżywiał, czy suszył i prostował włosy bez odpowiedniego zabezpieczenia ich. Jeśli nie zaczniemy dbać o swoje włosy to nic nam nie da ciągłe ścinanie ich.
-
helenka814
- Miła Kobietka
dobrze by było wybrać się do fryzjera, aby ocenił jak wygląda sprawa, oczywiscie przy okazji ściąć to co nie potrzebne i nie do odratowania, nastepnie uzywac odpowiednich kosmetyów, szampon i odżywkę sama musisz wybrac odpowiednia dla Twoich włosów, warto pamietac o kosmetykach termoochronnych jesli uzywasz suszarka/lokówki/prostownicy 

Bravo! zacznijmy myśleć o swoich włosach, ale i o skórze głowy! nawilżajmy jeeee!!!
helenka814 czego używasz?
helenka814 czego używasz?
-
szalona sroczka
Obowiązkowo skrzyp polny, multiwitaminę i maseczki na włosy - najlepiej takie kilkugodzinne
pomoże 
moje włosy nie raz już były w okropnej sytuacji.
moje włosy nie raz już były w okropnej sytuacji.
Rozkręcam się na blogu
-
AnaStazJa
Na zniszczone włosy odkryłam złoty środek w wakacje kiedy to spędzałam je u chłopaka
Mianowicie szampon clear activsport dla mężczyzn. Włosy miałam w opłakanym stanie przez częste farbowanie. Umyłam nim raz włosy, bo na mój poprzedni szampon obraziłam się niemiłosiernie i mile się zaskoczyłam. Efekty były szybko, nie potrzebowałam nakładać na włosy żadnych odżywek czy masek, szampon wystarczał w zupełności. Do tego był bardzo wydajny, ślicznie pachniał i przyjemnie się pienił 
Minus miał jeden mianowicie mocno obciążał włosy i na dłuższą metę wzmagał przetłuszczanie dlatego teraz kiedy włoski mam już zdrowe i lśniące go nie stosuję.
Tak więc jak znów będę mieć problem ze zniszczonymi włosami to wiem już po co mam sięgać.
Do tego wizyta u fryzjera zawsze jest dobrą opcją. Przycięte włosy są o wiele zdrowsze i ładniej rosną niż te które są zapuszczane na siłę bez podcinania
Minus miał jeden mianowicie mocno obciążał włosy i na dłuższą metę wzmagał przetłuszczanie dlatego teraz kiedy włoski mam już zdrowe i lśniące go nie stosuję.
Tak więc jak znów będę mieć problem ze zniszczonymi włosami to wiem już po co mam sięgać.
Do tego wizyta u fryzjera zawsze jest dobrą opcją. Przycięte włosy są o wiele zdrowsze i ładniej rosną niż te które są zapuszczane na siłę bez podcinania
Nic odkrywczego nie napiszę - zdrowa dieta, dobre kosmetyki, jakieś suplementy. Też uważam, że to co jest bardzo zniszczone lepiej ściąć, a resztę pielęgnować, tak, żeby już się nie niszczyła. ja ze swojej strony mogę polecić odżywkę Biokap, dla mnie jest ona rewelacyjna i ma naprawdę świetne działanie na włosy, często stosują ją jako maskę i w tej roli też świetnie się sprawdza i co dla mnie bardzo ważne nie obciąża mi włosów.
Farba do włosów? Tylko http://www.biokap.pl/
Kilka razy próbowałam myć włosy tylko szamponem, ale niestety farbowane włoski już mają to do siebie, że potrzebują dodatkowego nawilżenia, dlatego też stosuję swoje ukochane produkty fryzjerskie
)) Jakby któraś chciała spróbować to najbardziej polecam T&G fo demaged hair! Potrafi zdziałać cuda!
-
dziewczyna23
- Miła Kobietka
ja regeneruje teraz włosy linią Dove z olejkami. Włosy odzyskują naturalny blask
Polecam bardzo
Ja osobiście mogę polecić maseczkę do włosów o nazwie Placenta, co prawda ma wyciąg z łozysk, ale wg mnie jest rewelacyjna.
można nałożyć na 2-3 minuty, albo i na 10-15. Odżywia i przywraca blask włosą...
Włosy po niej są miękkie i super się układają...
można nałożyć na 2-3 minuty, albo i na 10-15. Odżywia i przywraca blask włosą...
Włosy po niej są miękkie i super się układają...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
- igaigafajniesmiga
A w próbowałaś suszarek z opcją jonizacji? http://www.philips.pl/c/suszarki-do-wlosow/24674/cat/ Jasne, kosztują więcej ale mniej niszczą włosy wysyłając jony. Dzięki temu mniej się puszą i podobno odżywki bliżej przylegają wtedy do włosów lepiej chroniąc włosy przed wysoką temperaturą. Sama mam taką i widzę różnicę, nie jakąś wielką ale łykając witaminki i z tą jonizacją poprawa jest widoczna od razu.
Dlaczego taboret ma depresję?
- Bo nie ma oparcia.
- Bo nie ma oparcia.
Ja proponuje serum na zniszczone końcówki z Avonu http://img.szafa.pl/ubrania/1/007432721 ... ncowki.jpg . Polecam!!!
wypoczynek nad morzem
a to serum i ja mogę polecić
rewelacyjne 
chyba jedna z niewielu rzeczy z Avonu, które jeszcze używam....
chyba jedna z niewielu rzeczy z Avonu, które jeszcze używam....
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Na pewno trzeba obciąć zniszczone włosy bo inaczej mało jest środków, które pomoga. Potem już na obcięte zafundować sobie maseczki u fryzjera i kupić szampony intensywnie odbudowujące i regenerujące(np. Timotei) Zawsze przy zakupie trzeba zwracać uwagę na skład kosmetyku, żeby był beż konserwantów i był z naturalnych składników.
-
Szarotka.Redcart_pl
Zgadzam się z powyższa opinią,w pierwszej kolejności należy obciąć włosy,a dopiero potem zając sie ich pielęgnacją. Przede wszystkim dobry szampon z odżywką oraz maseczka,to podstawowe kroki.
-
hot.n.cold
ZADNYCH GOTOWYCH MASK NA WLOSY!
olejki, olejki i jeszcze raz olejki.
Moje wlosny jeszcze niedawno byly straszne. Skonczylam z rozjasnianiem (po prawie trzech latach) wlosy mialam suche i zniszczone.
Olejki jakie stusuje:
olejek sezamowy
olejek jojoba
olejek musztardowy (z gorczycy) - przyspiesza porost wlosow
olejek z kminku (cumin oil) - nie wiem jak dokladnie przetlumaczyc na polski
olejki mieszam, nakladam na wlosy, dokladnie wcieram w skore glowy i nakladam na cala dlugosc wlosa (mozna uzyc buteleczki do spryskiwania wlosow, wymieszac wszystkie i mieszanka gotowa i latwa w uzyciu)
nakladam to wszystko godzine przed myciem wlosow
Efekt po tygodniu stosowania? rewelacja. Wlosy miekkkie w dotyku, LSNİACE!!!!
Naprawde rewelacyjna sprawa.
olejki, olejki i jeszcze raz olejki.
Moje wlosny jeszcze niedawno byly straszne. Skonczylam z rozjasnianiem (po prawie trzech latach) wlosy mialam suche i zniszczone.
Olejki jakie stusuje:
olejek sezamowy
olejek jojoba
olejek musztardowy (z gorczycy) - przyspiesza porost wlosow
olejek z kminku (cumin oil) - nie wiem jak dokladnie przetlumaczyc na polski
olejki mieszam, nakladam na wlosy, dokladnie wcieram w skore glowy i nakladam na cala dlugosc wlosa (mozna uzyc buteleczki do spryskiwania wlosow, wymieszac wszystkie i mieszanka gotowa i latwa w uzyciu)
nakladam to wszystko godzine przed myciem wlosow
Efekt po tygodniu stosowania? rewelacja. Wlosy miekkkie w dotyku, LSNİACE!!!!
Naprawde rewelacyjna sprawa.
polecam napar z suszonej pokrzywy, można ją kupić w sklepie zielarskim, opakowanie kosztuje około 3zł.
Wsypać 2-3 łyżeczki ziół zalać gorącą wodą, parzyć ok. 5-10 minut, można posłodzić miodem dla uzyskania lepszego smaku, napar pić kilka razy w tygodniu
Polecam!
Wsypać 2-3 łyżeczki ziół zalać gorącą wodą, parzyć ok. 5-10 minut, można posłodzić miodem dla uzyskania lepszego smaku, napar pić kilka razy w tygodniu
Polecam!
Moja kolezanka sto sowała ta maseczkę, ale niestety nie każdy może ją stosować bo pokrzywa wysusza włosy
Dlatego ja wybieram odpowiednie szampony z naturalnych składników i jest ok.