Zmniejszenie ochoty na seks

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Onlla
Miła Kobietka

Zmniejszenie ochoty na seks

Post autor: Onlla »

Czy ktoś może miał z tym problem? Co może pomóc?
Odelie
Miła Kobietka

Re: Zmniejszenie ochoty na seks

Post autor: Odelie »

Pierwsze co polecam to zbadanie sobie poziomu progesteronu i ogólnie inne badania hormonalne (bada się w 19 dniu cyklu). Rozregulowanie hormonalne może spowodować zmniejszenie ochoty na seks.Po drugie warto jest spróbować tabletek na poprawę ochoty na seks.Pisze tutaj na przykład o libido therapy, które brałam na polecenie mojej pani ginekolog.Niby witaminy ziołowe, ale mi pomogły.
andrea23
Miła Kobietka

Post autor: andrea23 »

a jakie macie opinie o stimea?
Awatar użytkownika
Onlla
Miła Kobietka

Brałam i te i te ale moim zdaniem libido therapy o wiele lepsze. Przynajmniej u mnie tak było :) Nie są drogie, z dostepnością trochę gorzej niż w przypadku stimei bo można zamówić jedynie przez neta ale jeśli chodzi o skład to jest o wiele lepszy. Brałam libido therapy przez prawie 4 tygodnie i ochota na seks była z każdym kolejnym dniem coraz lepsza. Potem odstawiłam, trochę bałam sie, ze ochota na seks spadnie ale widocznie mają długotrwałe zadanie.No i same tabletki to nie wszystko. Trzeba czasami wrzucić na luz, mi pomogło również wziecie urlopu , pojechanie na wakacje. No i aktualnie również nie obciążam się praca bo to źle działa nie tylko na libido ale ogólnie na nasz organizm.
Awatar użytkownika
Ania567
Miła Kobietka

Post autor: Ania567 »

Kupiłam sobie libido therapy, właśnie dzisiaj zaczynam kurację ale zastanawiam się nad tym jak je brać :) Czy tak jak tabletki anty codziennie czy może przed seksem? Bo na opakowaniu nie pisze.
Awatar użytkownika
Onlla
Miła Kobietka

Ja brałam codziennie jedna tabletkę o jednej porze. U mnie pierwsze efekty były tak mniej więcej po 5 czy 6 dniach z tego co pamiętam, ale jak ich nie będzie to nie dramatyzowałabym na pewno ale po prostu dalej brała z oczekiwaniem na efekt. Moja pani ginekolog ostrzegła mnie, ze tabletki są bardzo dobre i mają długofalowe działanie, jednak trzeba je brać dłużej. Co mi się również spodobało to to,ze wydaje mi się, że libido therapy działa o wiele lepiej również na nawilżenie pochwy. Nie muszę dzięki niemu stosować lubrykantów a wczesniej bez lubrykantów się nie obyło
Awatar użytkownika
freya
Miła Kobietka

Post autor: freya »

Słyszałam że zmniejszenie libido pojawia sie też przy źle dobranej antykoncepcji, czasem może warto poprosić o zmianę tabletek na przykład na drovelis czyli takie nowej generacji
alexll
Jestem tu nowa :)

Post autor: alexll »

[quote="Ania567"]Kupiłam sobie libido therapy, właśnie dzisiaj zaczynam kurację ale zastanawiam się nad tym jak je brać :) Czy tak jak tabletki anty codziennie czy może przed seksem? Bo na opakowaniu nie pisze.[/quote]
Hej i jak te tabletki ? Chyba też się na nie zdecyduje bo też zmagam się z problemem z libido.
dankaslupsk
Jestem tu nowa :)

Post autor: dankaslupsk »

A znacie może taki preparat o nazwie Feminam Libido ?. Mi podpowiedziała o nim koleżanka z fitnessu żebym się tym zainteresowała. Podobno to sa jakieś super mocne zioła stosowane przez Indian w Ameryce Południowej podczas orgii seksualnych. Ona twierdzi że rozpuszcza te tabletki w jakimś słabym alkoholu i wypija wtedy ma bardzo silną ochotę na seks w dodatku udaje jej się dojść. Nie ma stałego partnera umawia sie z facetami z siłowni na seks. Chciałabym spróbować ale brakuje mi jeszcze więcej opinii o nich. Napiszcie co sądzicie ?
ODPOWIEDZ