Zdrętwiały obszar uda uczucie kłócia

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Viki91

Zdrętwiały obszar uda uczucie kłócia

Post autor: Viki91 »

Hey Mięsień mojego lewego uda jest zdrętwiały i przy dotyku boli od czasu do czasu pojawia się kłucie czasem mocniejsze czasem słabsze. Byłam już z tym u lekarza ale przepisała mi tabletki, które mi pomogły, ale później nie chciała mi już ich przepisać i przepisała zaszczyki które wogule nie pomogły a teraz zdecydowała że zostawimy to do obserwacji i za 3 miesiące kazała się zarejestrować. Powiedziała mi że ie widzi w tym nic niepokojącego lecz ja uważam że zdrętwiały obszar utrzymujący się cały czas jest niepokojący więc zwracam się do was z pytaniem czy może ktoś miał taka dolegliwość i wie co to może być i od czego się wzięło i jak można to wyleczyć? P Proszę was o pomoc.
456
Kobietka Expert

Re: Zdrętwiały obszar uda uczucie kłócia

Post autor: 456 »

Właśnie szukałam informacji o tym. Mam identycznie i już nie mogę z tym wytrzymać. Ta dolegliwość towarzyszy mi od bardzo dłuższego czasu.
W dzień mniej, w nocy gdy się położę to wtedy odczuwam. Strasznie piecze i szczypie.
Ja przed tym całym upierdliwym uczuciem uderzyłam się w udo (też mam to na lewym). I to dosyć mocno... Nie wiem czy to jest jakieś powiązanie, może go nie ma.
Jeszcze nie byłam z tym u lekarza. A Tobie co dokładnie powiedziano? Że co to ogółem jest? Nie podali Ci przyczyny tego bólu?

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Mój mąż tez ma takie dolegliwości , lekarz stwierdził że to jest od krążenia krwi , dostał też skierowanie na badania kręgosłupa , może jakiś ucisk jest międzykręgowy .
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Viki91

Mi nic nie wyszło w tych badaniach robilam zdjecia itd. neurolog powiedziała ze widocznie ma tak byc pyżniej dowiedziałam sie że moge mieć dysk wypadniety i chodziłam na masaże pomogły mi, ale wydaje mi sie ze to nie jest od dysku bo mój mąż ma dyskopatie i jego to strasznie boli u mnie jest poprostu dokuczliwe, a ten koleś co mi powiedzial ze mam dyskopatie nie jest moim zdaniem godny zaufania ale w każdym bądź razie masaze mi pomogły więc spróbujcie teraz jak dłuższy czas tego uczucia nie miałam to zauwarzyłam ze zaczyna mi się robic jak się denerwuje i jak jest zimno na polu
Viki91

Jeżelicoś jeszcze odkryjecie od czego to moze byc i jak z tym walczyć to dajcie znac :) Fajnie że ktoś w końcu mi na ten wpis odpowiedział przynajmniej wiem że nie jestem sama w tym :)
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Krążenie -to chyba jedno sensowne wytłumaczenie. :)
Jedyne masaże jakie podczas tego miałam to "domowe". Faktycznie nieco puszczało, niestety na krótką chwilę.
Przeszło samo.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Awatar użytkownika
aii
Gadatliwa Kobietka

Post autor: aii »

Masz jeszcze jakieś inne dolegliwości? Zastanów się chwilkę zanim odpowiesz.
Viki91

no nie wiem chyba nie czasami jednie teraz mnie cos zaboli i lekko zdrętwieje
Awatar użytkownika
aii
Gadatliwa Kobietka

Czyli nie zaobserwowałaś u siebie jakiś innych objawów, typu częste uczucie zmęczenia itp?
Viki91

Znaczy ostatnio czuje sie bardzo zmeczona, ale to zdrętwiałe udo mam juz od około roku wiec raczej nie ma to nic z tym wspólnego. Ado czego zmierzasz?
Awatar użytkownika
aii
Gadatliwa Kobietka

Do niczego nie zmierzam, bo nie jestem lekarzem, ale na Twoim miejscu wybrałabym się do flebologa.
ODPOWIEDZ