Zazdrość i niepewność

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
niesówka
Jestem tu nowa :)

Zazdrość i niepewność

Post autor: niesówka »

Witam, potrzebuje Waszej pomocy. Jesteśmy z mężem 20 lat po ślubie. Od około 10ciu lat uczęszczamy na salsowe imprezy taneczne. Kiedyś razem, przez krótki czas ze względu na moje problemy depresyjne osobno. Od jakiegoś czasu znów razem i tu niespodzianka okazuje się że mój mąż bawi się z innymi lepiej niż ze mną. Ze mną tańczy bo musi z innymi bo lubi. Jest mi ztym ciężko. Dodatkowo zaprzyjaźnił się z jedną z dziewczyn, twierdzi że to tylko taniec ale ja wiem że poza tańcem łączy ich jeszcze coś więcej. według niego ograniczam jego wolność i autonomiczność mówiąc o tym że ta dziewczyna wywołuje mój niepokój, bo nie mam prawa mówić mu z kim może a zkim nie się kolegować czy tańczyć. On chce być niezależny i autonomiczny. Ja inaczej myślę o małżeństwie dla mnie to jedność. On uważa że nie jest mu fajnie ze mną na imprezie bo ze mną spędza dużo czasu i czasem się pokłócimy więc jak ma czerpać radość z tańca ze mną . A z nią jest tylko fajnie i miło więc i tańczy się przyjemnie... długo by opowiadać ale ja już jestem na krawędzi i potrzebuję czyjeś opinii i rady kogos z zewnątrz.
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

Re: Zazdrość i niepewność

Post autor: kokoszanel »

co masz na myśli że łączy ich coś więcej?
i skąd ta pewność ?
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"

~ Coco Chanel
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Dołączam się do pytania -skąd pewność, że łączy ich coś więcej?
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
niesówka
Jestem tu nowa :)

Post autor: niesówka »

hmm, bo zachowują się inaczej, bo kiedy mnie nie ma na imprezie potrafią rozmawiać cały czas ze sobą i tańczyć tylko ze sobą, a kiedy ja się pojawiam nawet się nie przywitają i udają ze są sobie obcy... zatańczą raz czy dwa i tyle Taka gra. To że jest inaczej kiedy mnie nie ma wiem od zaufanej osoby.
ODPOWIEDZ