Zapuszczanie włosów

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
rekojto
Jestem tu nowa :)

Re: Zapuszczanie włosów

Post autor: rekojto »

Witajcie moje drogie! Opowiem Wam o tym jak było ze mną i przedłużaniem włosów. Pierwszy raz skusiła mnie niska cena – strasznie się zawiodłam. Szukałam wtedy pomocy u innej profesjonalnej fryzjerki. Tak trafiłam na Panią Ewę.
Dopiero u Pani Ewy dowiedziałam się, dlaczego to co poprzednia fryzjerka zrobiła mi na głowie było tak okropne.
Fryzjerki próbują oszczędzać na włosach, na popularnym serwisie aukcyjnym kupują najtańszej jakości pasemka włosów czyli podróbki o niskiej gęstości i bardzo cienkie. Nie chcą po prostu w nas zainwestować, a zdecydowanie chcą jak najwięcej zarobić.
Poza tym musicie uważać na niektóre Panie zajmujące się tym dodatkowo – jako zajęciem na weekendy i tanim sposobem na zarobienie pieniędzy. Raz dałam się tak naciągnąć. Teraz nauczona na swoich błędach mogę z całą stanowczością polecić Wam jak nie dać się oszukać.
Po pierwsze proponuję poczytać co nie co o samym zabiegu i metodach jakich można użyć. Zajrzyjcie koniecznie na Beauty for You. Tam można wszystko na spokojnie przeczytać, jest opisane każde z rodzajów przedłużania. Potem dopiero zastanówcie się i zadecydujcie co będzie dla Was najlepsze.
Ja wybrałam najnowszą metodę na rynku – infralight. Szybko i bezpiecznie.

Ja sobie cenię, bo łączenia są bardzo wytrzymałe – ale muszą być profesjonalnie założone. Trzymają się zdecydowanie lepiej niż wykonane innymi urządzeniami.

Chętnie doradzę i powiem Wam jak takie włosy potem pielęgnować – nie jest trudne, ale trzeba znać tajniki i odpowiednie sposoby.

Mam nadzieję że Wam nieco wyjaśniłam, w razie czego piszcie na PW i powiem Wam więcej :)
antola
Miła Kobietka

Post autor: antola »

Doczepom mówię stanowcze nie, wydaje mi się że włosy się strasznie niszczą. Jestem za naturalnym zapuszczaniem włosów, ale tu też nie ma co na siłę nie obcinać włosów. Trzeba umieć wszystko wypośrodkować. Bo w innym wypadku robi się siano na głowie...
Awatar użytkownika
Violet
Miła Kobietka

Post autor: Violet »

docha pisze:a takie faktycznie widoczne efekty kiedy mogą być? Zauważyłam, ze po ciąży dosłownie łysieje, z tego, co zostaje na szczotce po rozczesaniu włosów czy w brodziku po myciu, to dywan można zrobić :/
Ja już tak w połowie kuracji zauważyłam sporo takich baby hair, a po trzech to już wszędzie mi sterczały małe włoski. Było ich na prawdę bardzo dużo i przez te pierwsze miesiące ciężko ujarzmić te włoski, lakiery działają na chwile i znowu wszystko sterczy..no chyba, że się chodzi z rozpuszczonymi włosami to tego tak nie widać, ale ja chodzę głównie ze związanymi włosami to trochę to było uciążliwe, ale i tak radość wielka, bo o to w końcu chodziło by mieć więcej włosów.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

baby hair :D super :D
to w takim razie kupię, może jeszcze uda mi się załapać na tę promocję, gdzie do dwóch zakupionych opakowań i po przesłaniu paragonu dorzucają trzecie.
e-kosmeo_pl
Miła Kobietka

Post autor: e-kosmeo_pl »

Ja także jestem przeciwniczką włosów doczepianych,wolę mieć swoje naturalne i wtedy komponować oryginalną fryzurę:) Poza tym też kwestia pielęgnacji naszych włosów i stosowanie odpowiedniej do tego odżywki. Polecam maskę białkową plus olejek arganowy,potrafią czynić cuda:)
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

W sumie jest to racja,jeżeli już chcemy dowiedzieć się szczegółów to najlepiej będzie udać się do fryzjera i tam zaczerpnąć informacji jak to wygląda od tej praktycznej strony. MI doczepiane włosy po prostu się nie podobają.
ODPOWIEDZ