zaparcia
-
agat
Re: zaparcia
to ja proponuję drastyczną zmianę diety.
Ja kiedyś miałam zaparcia i załatwiałam się średnio raz na 10-14 dni
Lekarz zalecił dietę i pomogło.
Kazał odstawić wszystkie normosany, figury i inne specyfiki które stosowałam i które mi wyniszczyły florę bakteryjną
Dieta składała się głównie z warzyw . Dużo marchewki, brokułów itp... do tego nic smażonego i nic ciężkostrawnego. Jadłam też activie i piłam dużo czerwonej herbaty PU-ERH ( ok 1 litr dziennie) i dużo wady .Po miesiącu takiej diety moja flora bakteryjna wróciła do normy i teraz jest OK.
Ja kiedyś miałam zaparcia i załatwiałam się średnio raz na 10-14 dni
Lekarz zalecił dietę i pomogło.
Kazał odstawić wszystkie normosany, figury i inne specyfiki które stosowałam i które mi wyniszczyły florę bakteryjną
Dieta składała się głównie z warzyw . Dużo marchewki, brokułów itp... do tego nic smażonego i nic ciężkostrawnego. Jadłam też activie i piłam dużo czerwonej herbaty PU-ERH ( ok 1 litr dziennie) i dużo wady .Po miesiącu takiej diety moja flora bakteryjna wróciła do normy i teraz jest OK.
-
Luśka
piję rano szklankę wody i jem otręby od 2 dni...na razie widzę małe efekty ale jakieś tam są:)zobaczymy co dalej,a jak nie to spróbuje Twojej diety:)
-
Yagoda
Zmiana diety na pewno. Problem z zaparciami wymaga długofalowych zmian np. wprowadzenie do diety jak najwięcej błonnika, owoców i warzyw, duzo wody pić. Polecam tez na czczo szklankę wody przegotowanej lub sok ze sliwek (w sklepach ze zdrową żywnością)
-
koperkowa
błonnik,błonnik i jeszcze raz błonnik...jest niezbędny! nie ważne czy w tabletkach czy w postaci jedzenia..ale błonnik musi być!
-
koperkowa
nie ma co pić herbatki. trzeba dbać żeby zawsze w tym co jemy był błonnik. a jak już wystąpią zaparcia to najlepiej jakiś delikatny syrop na zaparcia. brać przez kilka dni to wyreguluje prace jelit.
-
babyisback
na razie mi się brzuszek nie buntuje, ale i tak zainwestuję w błonnik 
-
kilofka
Ja jadłam sporo xenny, vitalio i jeszcze jakiś jeden, ale nazwy nie pamiętam.
Działało, ale teraz przerzuciłam sie na otręby i banany i działają gorzej, ale przynajmniej jem mniej chemii
Działało, ale teraz przerzuciłam sie na otręby i banany i działają gorzej, ale przynajmniej jem mniej chemii
-
koperkowa
zanim zainwestujesz w coś tak drogiego jak vitalio, warto spróbować domowych sposobów-śliwki,jabłka,otręby.
-
kilofka
W sumie to dość dobra.babyisback pisze:Vitalio dosyć drogawy inwest, prawda?
jaka skuteczność u Ciebie?
Ale najlepiej działa w połączeniu z otrębami.
-
siatkareczka
najlepsze sa naturalne produkty jabłka, śliwki, duzo wody, jesli to nie skutkuje to polecam Normosan.
-
agusnysa
to bardzo dobrze jak nie lubisz nie daj sie nikomu namówic i nie zaczynaj palic:) ty szczesciaro:P
-
dzo
szczerze powiedziawszy to kiedyś paliłam ale teraz mam po prostu wstręt i już nie tknę papierocha