Zapachy we wnętrzu
-
kaska8787
Zapachy we wnętrzu
Macie jakieś sprawdzone metody na ładne zapachy w domu? Uwielbiam zapachowe świeczki, szczególnie waniliowe w łazience.. Słyszałam o jakiś saszetkach pachnących do szuflad - ale nie wiem gdzie takie można znaleźć?
-
kora453
Re: Zapachy we wnętrzu
Dołączam się do pytania - gdzie można kupić saszetki do szuflad ?
Też uwielbiam świece zapachowe! Zazwyczaj kupuję proste zapachy - wanilia do pokoju, a do łazience o zapachu owoców leśnych.
Kupując świece zwracajcie uwagę na jakość. Niektóre świece pod wpływem ciepła ulatniają substancje niebezpieczne dla naszego zdrowia.
Też uwielbiam świece zapachowe! Zazwyczaj kupuję proste zapachy - wanilia do pokoju, a do łazience o zapachu owoców leśnych.
Kupując świece zwracajcie uwagę na jakość. Niektóre świece pod wpływem ciepła ulatniają substancje niebezpieczne dla naszego zdrowia.
-
kaska8787
Kora453 znalazłam ostatnio takie saszetki w superpharmie!
dopiero dziś włożę je do szafy, zobaczymy ile są one warte
-
kaska8787
P.S. Kora453 jak sprawdzasz jakość świec? Na podstawie etykiet? Na jakieś dane trzeba szczególnie zwracać uwagę?
-
paja
Ooo dziewczynki fajny temat! Ja lubie wszelkiego rodzaju ładne zapachy! Mam te saszetki o których piszecie, w szafie jest zawsze świeżo i ładnie pachnie
poza tym wszelkiego rodzaju świeczki małe i duże, waniliowe, owocowe, mam też jedną kawową
Jedyne czego nie lubie to kadzidełka strasznie mnie męczy ich zapach...
-
kora453
Ja często kupuje świece ekologiczne, ale patrze też na to co pisze producent, szukam takich przy których jest zapewnienie o substancjach wysokiej jakości i gwarancji bezpiecznego spalania. Czasem szukam w internecie. I jak te saszetki? daj szybciutko znać to może kupie w ten weekend, akurat jadę na zakupy do galerii i tam mam superpharme 
-
kaska8787
Polecam te saszetki
Mi się przynajmniej podoba ich zapach.
Jest coś takiego jak ekologiczne świece? Są też zapachowe?
A masz jakiegoś sprawdzonego producenta normalnych świec, od którego kupujesz świece bezpieczne dla zdrowia i ładnie pachnące?
Jest coś takiego jak ekologiczne świece? Są też zapachowe?
A masz jakiegoś sprawdzonego producenta normalnych świec, od którego kupujesz świece bezpieczne dla zdrowia i ładnie pachnące?
-
eta
oooon świece tez je uwielbiam
ja kupuje podgrzewacze rożne zapachy
albo w słoiczkach
saszetki? kwestia gustu... ja je czułam tylko przez chwile
można je dostać w sklepie Rossmann, selgros - kiedyś widziałam
ja kupuje podgrzewacze rożne zapachy
albo w słoiczkach
saszetki? kwestia gustu... ja je czułam tylko przez chwile
można je dostać w sklepie Rossmann, selgros - kiedyś widziałam
-
kora453
eta do czego wkładasz podgrzewacze? masz jakieś świeczniki, a może kominek?
A może jakieś ulubione zapachy? Ja podgrzewacze używam zawsze podczas relaksującej kąpieli, stawiam je po prostu bez niczego w prawie całej łazience 
Kasienka ostatnio zobaczyłam w temacie biżuterii że też masz coś z preqursora! Nie wiem czy wiesz, ale oni mają tez właśnie świece zapachowe i zapewniają o bezpiecznych substancjach etc. Ja ich świece bardzo lubię, jakiś czas temu kupiłam u nich cały zestaw świece i trzy świeczniki...
nie mogłam się powstrzymać.. tak to już jest jak kobieta ma budżet do wydania - zniknie wszystko! poza tymi świecami, mam same ekologiczne więc w innych Ci nie pomogę.
Kasienka ostatnio zobaczyłam w temacie biżuterii że też masz coś z preqursora! Nie wiem czy wiesz, ale oni mają tez właśnie świece zapachowe i zapewniają o bezpiecznych substancjach etc. Ja ich świece bardzo lubię, jakiś czas temu kupiłam u nich cały zestaw świece i trzy świeczniki...
-
kaska8787
ooo nie wiedziałam, że mają też świece - dzięki za informację
widzę że się im asortyment powiększa 
-
paja
słuchajcie a używałyście kiedyś filtry do odkurzacza? Widzę że same wielbicielki świec i nowicjuszki saszetek - zresztą niczym się od Was nie różnie
a co z innymi sposobami, macie jakieś doświadczenie, pomysły? chętnie podkardne 
-
kaska8787
o widzę że mamy jeszcze jedną osóbke do rozmowy na temat zapachów
i to wielbicielka świec!
Masz jakieś swoje ulubione?
Paja ja nie miałam nigdy filtrów do odkurzaczy ani u nikogo nie widziałam. Ale to pewnie jakaś chemia...?
Ale coraz większymi krokami zbliża się wiosna wiec już nie długo będzie można łykać świeżego powietrza do woli
)))))))
Paja ja nie miałam nigdy filtrów do odkurzaczy ani u nikogo nie widziałam. Ale to pewnie jakaś chemia...?
Ale coraz większymi krokami zbliża się wiosna wiec już nie długo będzie można łykać świeżego powietrza do woli
-
dzo
ja ostatnio kupiłam fajną świeczkę zapachową w biedronce
tania i ładnie pachnie 
-
paja
ogólnie lubię słodkie zapachy, jakaś wanilka czy coś tego typu. Nie wiem o co chodzi w filtrach do odkurzaczy dlatego szukam użytkowników tego sprecyfika 
Dziś to już naprawdę pachnie wiosną, od rana wietrze, słonko zagląda do domu
Dziś to już naprawdę pachnie wiosną, od rana wietrze, słonko zagląda do domu
-
dzo
chyba o to że jak odkurzasz to powietrze które wylatuje z odkurzacza przelatuje przez filtr i przez to pachniepaja pisze: Nie wiem o co chodzi w filtrach do odkurzaczy dlatego szukam użytkowników tego sprecyfika![]()
dla mnie to taki mało potrzebny bajer
-
kaska8787
chyba dzo ma racje, to taki bajer. Najlepiej zostać przy świecach, chociaż teraz to tylko wietrzyć! tak się ładnie zrobiło
)) cały weekend przy otwartym oknie... i pomyśleć wiosna już tuż, tuż 
Ale z wieczorów przy świecach to ja nie zrezygnuję - jedynie ich pora się przesunie na trochę późniejszą...
zapachowe świece to jest to!
A propos słonka idę właśnie z psem trochę buzie na słońce wystawić...
Ale z wieczorów przy świecach to ja nie zrezygnuję - jedynie ich pora się przesunie na trochę późniejszą...
A propos słonka idę właśnie z psem trochę buzie na słońce wystawić...
-
kora453
Dawno tu nie zaglądałam a widzę że temat się rozwinął
ja się zakochałam w świecy o zapachu damskich perfum! jak dla mnie - rewelacja!
Jeżeli chodzi o filtry do odkurzacza to kiedyś takie coś kupiłam, ale to nic specjalnego. Lepiej odkurzyć, a następnie zmyć podłogę jakimś ładnie pachnącym płynem - a teraz duży wybór jest!
Wracając do świec, czy wiecie czy jak jest zapewnienie że są zdrowe, to można palić je w pokoju gdzie jest małe dziecko?
Jeżeli chodzi o filtry do odkurzacza to kiedyś takie coś kupiłam, ale to nic specjalnego. Lepiej odkurzyć, a następnie zmyć podłogę jakimś ładnie pachnącym płynem - a teraz duży wybór jest!
Wracając do świec, czy wiecie czy jak jest zapewnienie że są zdrowe, to można palić je w pokoju gdzie jest małe dziecko?
-
paja
Ja chyba bym przy dziecku nie paliła. Zawsze, nawet przy świecach bezpiecznych dla zdrowia, jakieś substancje się ulatniają, więc lepiej nie ryzykować 
Ja kupiłam sobie w końcu filtry do odkurza, miałyście racje, taki bajer. Trochę popachnie i tyle
ale przynajmniej zaspokoiłam swoją ciekawość.
Chyba zostanę przy świecach i jedyne co to poszukam jakiś nowych ciekawych zapachów
Ja kupiłam sobie w końcu filtry do odkurza, miałyście racje, taki bajer. Trochę popachnie i tyle
Chyba zostanę przy świecach i jedyne co to poszukam jakiś nowych ciekawych zapachów
-
kora453
paja wypróbuj koniecznie świece o zapachu perfum! są boskie! nie ma co dalej szukać!
))) chyba że nie lubisz słodkich zapachów - wtedy nie polecam.
-
paja
ok, kupuje! ja nie lubię słodkich zapachów??? haha uwielbiam! i to wcale nie prima aprilis
Podaj proszę stronę to tej firmy?!
-
kora453
http://www.preqursor.eu/ tu masz ich stronę, przepraszam, że z takim opóźnieniem, ale pogoda nie skłania mnie do siedzenia przy komputerze 
-
paja
dzięki! widzę że oni też mają jakieś świeczniki i to jeden chyba pod te świece...
fajnie, ale chyba na razie się nie skuszę. Na co Wy stawiacie takie zwykłe świece, nie mówie o tealightach które chyba większość z nas wstawia do świeczników. Ale taką świece jak ta zapachową, kładziecie na coś żeby nie niszczyła mebli?
-
kora453
Te świece są zapakowane w ładne pudełko z przykreywką - i ja ta przykrywkę wykozystuje jako podstawkę
dzięki temu meble nie naruszone! jak dla mnie zbędny jakiś świecznik do takiej świecy. Świeczniki to tylko do długich świec i tealightów. Szerokie świece moim zdaniem tracą urok jak się do czegoś wkłada
-
paja
fajny pomysł z tym pudełkiem! ciekawe czy specjalnie pod to myśleli, projektując ją. Do tej pory nic nie używałam pod te duże świece i zrobiły mi się straszne plamy na jednej półce - fakt że to półka gorszej jakości wiec tez jest bardziej podatna na jakieś czynniki.
-
Eleganckistyl_pl
Ja również swego czasu próbowałam świec zapachowych,ale efekt nie utrzymywał się zbyt długo. Wypróbuję tych Waszych sposobów i dam znać czy naprawdę warto