Pomocy !!!
założyłam sklep internetowy, jak pozyskać klientów ?
-
Basia1994
założyłam sklep internetowy, jak pozyskać klientów ?
cześć dziewczyny, niedawno założyłam sklep internetowy, i nie wiem jak pozyskać klientki ( docelowo jedne z NAS ). Póki co graficy stawiają samodzielny sklep na nogi, więc pomyślałam że powystawiam kilka rzeczy na allegro, ale widzę że kiepsko mam z tą sprzedażą , ludzie chyba mi nie ufają bo jestem nowa
co Wy o tym myślicie ?
Pomocy !!!
Pomocy !!!
Re: założyłam sklep internetowy, jak pozyskać klientów ?
Spróbuj marketingu szeptanego. To jest teraz najlepsza chyba forma reklamy w necie
Nowoczesne Urządzenia szpiegowskie na każdą kieszeń - recenzje
-
Basia1994
Racja to lepsza forma niż wielki baner na wp.pl.
A interesuje mnie wasza opinia na temat moich aukcji, napiszcie jakie macie wrażenia, czy zdjęcia są w porządku? Każda sugestia jest dla mnie ważna !!!
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=27508356
A interesuje mnie wasza opinia na temat moich aukcji, napiszcie jakie macie wrażenia, czy zdjęcia są w porządku? Każda sugestia jest dla mnie ważna !!!
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=27508356
Ostatnio zmieniony czw maja 23, 2013 3:20 pm przez Basia1994, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Basia1994
Spróbuje porozdawać ulotki
mam nadzieję że dzięki temu zwiększę swoje szanse 
-
Leticia
Ja proponuję również, żebyś założyła fanpejdż sklepu na Facebooku. Codziennie nowe wpisy, ciekawostki, jesli to dobrze poprowadzisz, zyskasz sporo fanów, którzy sami będą sobie przekazywać rekomendacje Twojego sklepu 
-
Basia1994
Myślałam o takiej formie promocji, dzisiejsze czasy skłaniają do takich rozwiązań 
jeśli nie ma się dobrej oferty to trudno zdobyć zaufanie nowych klientów, szczególnie teraz kiedy większość stawia na jakość, ale w niskiej cenie i dlatego z reguły decyduje się na takie markowe ubrania bo sama metka jest podświadomie gwarancją, że po dwóch praniach ciuch nie będzie nadawać się tylko do kosza
-
Leticia
Basiu, a powiedz, skąd taka nazwa sklepu i czy ta "natura" ma jakieś pokrycie w rzeczywistości? Czym oferta Twojego sklepu wyróżnia się wśród innych "bieliźnianych"?
-
Basia1994
Nazwa Datura wzięła się praktycznie z przypadku i oznacza bardzo rzadki, wyjątkowy kwiat.Leticia pisze:Basiu, a powiedz, skąd taka nazwa sklepu i czy ta "natura" ma jakieś pokrycie w rzeczywistości? Czym oferta Twojego sklepu wyróżnia się wśród innych "bieliźnianych"?
Osobiście stawiam tylko i wyłącznie na produkty polskich producentów, chce promować własnie nasz polski rynek. Byłam w kilku firmach produkujących bieliznę i jestem teraz pewna że można obejść się bez sprzedaży "chińszczyzny".
-
Leticia
O widzisz, to już jakiś trop. Idąc nim dalej możesz poszukać jakiś serwisów/stron czy stowarzyszeń, promujących produkty polskie lub produkty wysokiej jakości i znaleźć tam punkt zaczepienia- może jakaś wspólna lub wzajemna promocja?
Ładna i niedroga ta bielizna. Może wybierz kilka produktów i stwórz katalog - wystarczy 1-2 str. A4 zgięte w pół. Następnie wybierz się do jakiegoś lokalnego wydawcy prasy albo zorientuj się kto zajmuje się dystrybucją materiałów reklamowych w budynkach w Twoim mieście i po prostu dorzuć mu 50zł za dołączenie katalogu do gazetek "tesco". Wtedy będziesz mogła być prawie pewna, że nie zaginą w akcji.
Pamiętaj, że jak napędzisz tę promocję, na efekty będziesz musiała czekać co najmniej 3 miesiące. Nie możesz się w tym czasie zniechęcać tylko dalej działać, a energia, którą włożysz w promocję się zwróci
Powodzenia!
Ładna i niedroga ta bielizna. Może wybierz kilka produktów i stwórz katalog - wystarczy 1-2 str. A4 zgięte w pół. Następnie wybierz się do jakiegoś lokalnego wydawcy prasy albo zorientuj się kto zajmuje się dystrybucją materiałów reklamowych w budynkach w Twoim mieście i po prostu dorzuć mu 50zł za dołączenie katalogu do gazetek "tesco". Wtedy będziesz mogła być prawie pewna, że nie zaginą w akcji.
Pamiętaj, że jak napędzisz tę promocję, na efekty będziesz musiała czekać co najmniej 3 miesiące. Nie możesz się w tym czasie zniechęcać tylko dalej działać, a energia, którą włożysz w promocję się zwróci
Powodzenia!
-
Basia1994
Dzięki za podpowiedź
mam nadzieję że właśnie dzięki takim krokom uda mi się "rozdmuchać" informację o moim sklepie 
-
Basia1994
Reklama, reklama , reklama ufff
Ostatnio zmieniony czw maja 23, 2013 3:23 pm przez Basia1994, łącznie zmieniany 1 raz.
ja proponuję byś wyróżniła 1-2 swoje aukcje, zyskasz tym znaczniej większą oglądalność. A na stronie dorzuć linki przekierowujące na pozostałe Twoje aukcje.
Myślę, że możesz poogłaszać się na różnych darmowych serwisach, wystawić swoje produkty na ogłoszeniach i aukcjach internetowych, zamieszczając tam link do sklepu tak, żeby następnym razem kupowano już poprzez Twoją stronę.
na aukcjach nikt nie pozwoli wkleić linku:) ewentualnie wysyłając zamówienie z Allegro dorzuć info o stronie internetowej.
A ulotki wg mnie temat nie trafiony biorąc pod uwage skalę działalności. lepiej tą kase przeznaczyć na pozycjonowanie.
A ulotki wg mnie temat nie trafiony biorąc pod uwage skalę działalności. lepiej tą kase przeznaczyć na pozycjonowanie.
doradzałabym Ci skorzystanie z darmowego kursu e-mailowego prowadzonego przez Wzorowy Sklep. dotyczy on właśnie prowadzenia skutecznego sklepu internetowego, dowiesz się z niego wielu przydatnych informacji na temat branży e-commerce i jakich błędów nie popełniać. jak dla mnie są to bardzo pożyteczne wskazówki dla nieznających za bardzo tematu 
~ Przedstawienie musi trwać. Wszystko się może walić, serce Ci pęka, a Ty pudrujesz twarz, uśmiechasz się i grasz dalej.
załóż fanpejdź na FB, wpisy nawet kilka razy dziennie, zabawne, przyciągające uwagę, powodujące, że inni będą chcieli się dzielić Twoimi postami 
Załóż blog tematyczny, angażuj się w blogosferę, nawiązuj kontakty z blogerami.
Masz bardzo mocną konkurencję, więc bez wsparcia trudno ci będzie odnieść sukces. ale trzymam kciuki i chętnie póxniej podpowiem kilka innych sposobów promocji
Załóż blog tematyczny, angażuj się w blogosferę, nawiązuj kontakty z blogerami.
Masz bardzo mocną konkurencję, więc bez wsparcia trudno ci będzie odnieść sukces. ale trzymam kciuki i chętnie póxniej podpowiem kilka innych sposobów promocji
-
Basia1994
Wszystkie wasze uwagi są bardzo trafne
tylko jak tu samej sobie z tym wszystkim poradzić
?
Ostatnio zmieniony czw maja 23, 2013 3:23 pm przez Basia1994, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja droga,
na początek zrób sobie dobry plan. Wypisz wszystkie zadania, jakie musisz wykonać. Zastanów się, ile jesteś w stanie zrobić sama, a co ewentualnie możesz komuś zlecić.
Pamiętaj, że sklep nie stanie się mega popularny w miesiąc. To na prawdę wymaga dużo czasu.
Moim zdaniem powinnaś zacząć od takich kroków:
1. Opisanie, kto jest Twoją grupą docelową (szczegółowo, np. kobiety w wieku ..., pracujące, posiadające dzieci, samotne / mężatki z dziećmi itp.) To bardzo ważne, bo z doświaczenia wiem, zę oferta kierowana do WSZYSTKICH jest ofertą do niczego;/
2. Pomyśl, jak działają takie osoby w sieci. Jakie strony przeglądają, ile czasu mają dla siebie, jakie mają problemy itp.
3. Spisz sobie miejsca w sieci, gdzie powinnać zaistnieć ze swoją ofertą (np. fora internetowe dla kobiet, blogi - konkretnie wybierz te blogi).
4. Pomyśl, jak możesz poprawić swój sklep, aby Twoja grupa docelowa czuła się w nim dobrze, na pierwszy rzut oka znajdowała to, co chce.
5. Zacznij działać: FB, własny blog.
6. W Internecie jest też wiele katalogów sklepów internetowych, do których możesz dodać swoją stronę. Zrób to już dziś
Oj, jest tego naprawdę dużo, ale wierzę w Ciebie
na początek zrób sobie dobry plan. Wypisz wszystkie zadania, jakie musisz wykonać. Zastanów się, ile jesteś w stanie zrobić sama, a co ewentualnie możesz komuś zlecić.
Pamiętaj, że sklep nie stanie się mega popularny w miesiąc. To na prawdę wymaga dużo czasu.
1. Opisanie, kto jest Twoją grupą docelową (szczegółowo, np. kobiety w wieku ..., pracujące, posiadające dzieci, samotne / mężatki z dziećmi itp.) To bardzo ważne, bo z doświaczenia wiem, zę oferta kierowana do WSZYSTKICH jest ofertą do niczego;/
2. Pomyśl, jak działają takie osoby w sieci. Jakie strony przeglądają, ile czasu mają dla siebie, jakie mają problemy itp.
3. Spisz sobie miejsca w sieci, gdzie powinnać zaistnieć ze swoją ofertą (np. fora internetowe dla kobiet, blogi - konkretnie wybierz te blogi).
4. Pomyśl, jak możesz poprawić swój sklep, aby Twoja grupa docelowa czuła się w nim dobrze, na pierwszy rzut oka znajdowała to, co chce.
6. W Internecie jest też wiele katalogów sklepów internetowych, do których możesz dodać swoją stronę. Zrób to już dziś
Jeśli posiadasz pewną sumę pieniędzy przeznaczoną na reklamę swojego sklepu, możesz do pewnych działań marketingowych skorzystać z usług firmy która się tym zajmuje. Jest wiele takich firm i nie ma problemu z ich znalezieniem w Sieci.
Zakupy przez internet zawsze były moją pasją. A co za tym idzie, musiały stać się nią również systemy płatności online dzięki którym w szybki sposób reguluję należności.
-
Basia1994
krokusss pisze:Moja droga,
Dziękuje za tak obszerny wpis

Do tego należy zadbać o pozycjonowanie. Warto też zrobić wpisy na wielu forach tematycznych związanych pośrednio z asortymentem, oraz wszelkie portale społecznościowe.
praca dodatkowa, zawsze nowości - www.sukceszloupre.pl/Janusz
Na pewno przelewy on line to dobra sprawa. A nie myślałaś o tym, aby np. uruchonić jakiś komunikator (chociażby gg)? wówczas każdy, kto miałby do ciebie jakieś pytania,mógłby się od razu z Toba skontaktować i poradzić.
Poradnik domowy online
Jeśli będziesz miała ciekawe produkty, obsługa będzie na wysokim poziomie, warto zadbać na facebooku na jakąś reklamę.
Warto byłoby także rozpocząć najpierw sprzedaż na allegro
Warto byłoby także rozpocząć najpierw sprzedaż na allegro
Pozdrawiam
-
Basia1994
Dzięki za wszelką pomoc, komunikator mam uruchomiony GG
i konto na Allegro też już mam, będę walczyć z reklamą na portalach tematycznych