Zakażenia grzybicze w miejscach intymnych

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Carmina
Jestem tu nowa :)

Zakażenia grzybicze w miejscach intymnych

Post autor: Carmina »

Bardzo często łapię jakieś grzybice w pochwie. Ostatnio w ciągu miesiąca złapałam je 2 razy. Utrudniają mi i mężowi współżycie, powodują mój dyskomfort. Czy to może być od pigułek? Co zrobić? Zmienić pigułki, metodę antykoncepcji? Może znacie jakieś domowe metody na te dolegliwości?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Zakażenia grzybicze w miejscach intymnych

Post autor: Hadassa »

a co na to ginekolog ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Carmina
Jestem tu nowa :)

Post autor: Carmina »

Teraz czekam na wizytę, bo nie udało mi się wcześniej, a ostatnio stwierdziła, że to pewnie po basenie, bo byłam jakiś czas wcześniej...
Awatar użytkownika
lobelia85
Extra Kobietka

Post autor: lobelia85 »

Z domowych sposobów to podmywanie się w naparze z rumianku albo w kalii (takie czarne pigułki w aptece popytaj), ale to raczej mało skuteczne. Lepiej już jakieś globulki bez recepty kupić albo maść Clotrimazolum. No ale najważniejsze to ustalić przyczynę. Mnie tez to bardzo często łapało w ciąży, to wtedy migiem do gina, żeby co się dziecku nie stało. Od byle czego się to dostaje- od mycia mydłem, od ręcznika, od siadania na kibelku w toalecie publicznej, od basenu właśnie itp :ok:
Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki...

Obrazek
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Powinnaś sie powstrzymywać od współżycia dopóki nie zaleczysz tego. A póki nie jesteś u lekarza może zapytaj w aptece, na pewno maja jakieś globulki dopochwowe. tylko pamiętaj że Twój mąż tez powinien się zbadać bo u niego może to przebiegać bezobjawowo i cię zaraża co i rusz :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
dobroslawa

Post autor: dobroslawa »

Mam podobny problem,już się leczę.Moja gin.zapytana,czy męża też wysłać na leczenie stwierdziła,że nie ma potrzeby :| :|
Do tego czeka mnie po leczeniu usuwanie nadżerki, dość dużej. Proszę o radę, jaką metodę wybrać, jakiej unikać, zwłaszcza,że planuję drugą ciążę najpóźniej w przyszłym roku.Czy po zabiegu od razu idzie się do domu czy trzeba zostać w szpitalu i jak długo?Proszę o aktualne informacje, tj. z roku 3013 i 14.
Karolina93
Miła Kobietka

Post autor: Karolina93 »

Witam ! Jestem Tutaj nowa ,wiec nie bardzo wiem co i jak tutaj :) Mam pewien problem .. Od trzech dni mam plamienie z okolic intymnych ,jest to krew ,ale troszeczke .Przez ostatnie dwa miesiace spora schudlam ,ale widze ,ze znowu zaczynam tyc ..tzn jestem taka opuchnieta w okolicy brzucha na samym dole .. Moje piersi sa tez opuchniete ..Nie wiem czy to przez to ,ze zbliza mi sie miesiaczka czy tez jestem w ciazy ,ale z tego co wiem nie widac obiawow ciazy odrazu .. Nie moge nawet okreslic jaki by byl tydzien ciazy poniewaz kocham sie z partnerem co najmniej co dwa dni .. Jestem tez zmeczona i mam zawroty glowy..Ale najbardziej niepokoja mnie plamienia .. Pomozcie!!!
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Wg mnie powinnaś iśc do lekarza i się przebadać... wtedy będziesz wiedzieć
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Karolina93
Miła Kobietka

Post autor: Karolina93 »

Tak ,Zrobilam termin do gin.. ale musze czekac tydzien czasu !!! Dzisiaj z rana znowu mialam plamienie ,tylko teraz jak miesiaczka ..a w tej chwili nie mam juz nic ..
ODPOWIEDZ