Zajęty facet - zapomnieć czy okazać mu uczucie?
-
Zagubiona25
- Jestem tu nowa :)
Zajęty facet - zapomnieć czy okazać mu uczucie?
Witam. Postaram się zwięźle napisać
Mam 25 lat. Od ponad roku jestem zakochana w zajętym facecie. On - 30 lat i od 3 lat ma dziewczynę (nie mieszka z nią), chociaż ja nie jestem mu obojętna. Gdy go poznałam, nie wiedziałam, że jest zajęty; później zaczęłam go unikać. Próbowałam o nim zapomnieć. On jest wartościowym facetem, nie znam lepszego. Pracuje niedaleko mnie, ja poznaję przypadkowo jego znajomych, a to jeszcze bardziej zbliża moje myśli do niego. Jednak nie okazuję mu uczuć, bo nie chcę przyczynić się do cierpienia jego dziewczyny. Wg Was mogę mu jakoś dać do zrozumienia, że mi zależy na nim czy powinnam zapomnieć i szukać kogoś innego? Z góry dziękuję za porady 
-
niekolorowa8988
Re: Zajęty facet - zapomnieć czy okazać mu uczucie?
Co masz na myśli mówiąc, że nie jesteś mu obojętna?
"W życiu piękne są tylko chwile..." I chyba dla nich warto żyć 
-
dzo
W ramach solidarności między nami kobietami - zostaw go skoro jest zajęty 
-
Zagubiona25
niekolorowa8988 pisze:Co masz na myśli mówiąc, że nie jesteś mu obojętna?
Wypytuje o mnie moją koleżankę i ogólnie gdy go widuję jest troskliwy, pyta jak mi idzie w pracy. Sama wiem, że muszę o nim zapomnieć, ale od jakiegoś czasu poznaję przypadkowo jego dosyć bliskich znajomych, dlatego wracam do niego myślami.
Moje zdanie jest takie. Póki zajęty -nie tykać, nie podrywać.
Chyba nie chciałabyś żeby ktoś zburzył Ci związek albo przynajmniej w nim namieszał.
Chyba nie chciałabyś żeby ktoś zburzył Ci związek albo przynajmniej w nim namieszał.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
-
niekolorowa8988
jestem tego zdania co poprzedniczki, to że o Ciebie wypytuje nie znaczy jeszcze, że jest zainteresowany czymś więcej niż tylko zwykłą znajomością. Troskliwy bo pyta jak w pracy? Przecież nie kązdy facet który zapyta jak Ci minął dzień ma nadzieje na coś wiecej. Wydaje mi się że sama sie troche nakrecasz i za dużo Ci sie wydaje, poza tym on jest z dziewczyną 3 lata to chyba o czymś świadczy?
"W życiu piękne są tylko chwile..." I chyba dla nich warto żyć 
-
bluszcz
Ja również się podpisuję pod tym, co mówią dziewczyny. Wszystko, co robimy, do nas wraca - pamiętaj o tym. A on prawdopodobnie traktuje Cię jedynie jako koleżankę - pytanie o to, jak Ci idzie w pracy o niczym nie świadczy. Nie marnuj czasu, dziewczyno!
Zajęty facet rzecz święta.... nie tykać, nie ruszać, aż do zwolnienia...
Daj sobie po prostu spokój...
Może się okazać, że Cię wykorzysta i wróci do swojej.. a tego byś nie chciała...
Lepiej zajmij się sobą i swoim życiem...
Daj sobie po prostu spokój...
Może się okazać, że Cię wykorzysta i wróci do swojej.. a tego byś nie chciała...
Lepiej zajmij się sobą i swoim życiem...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...