Zafarbowana torebka z lakierowanej eko skóry, co robić?
Zafarbowana torebka z lakierowanej eko skóry, co robić?
Cześć dziewczyny,
Błagam o pomoc, od bawełnianej różowej bluzki zafarbowała mi lakierowana eko skórzana torebka marki Guess, jest (była) biała, próbowałam już wszystkiego, cytryny, cebuli, kremów, mleczka do demakijażu, gumki do ścierania, nawet zmywaczem delikatnie, baa nawet domestos poszedł w ruch (co prawda na patyczku do ucha). Zgłosiłam reklamacje do sklepu ale reklamacja została odrzucona hmm bardzo ją lubię i nie chcę się z nią żegnać. Mam wrażenie że farba z bluzki wsiąkła w lakier z torebki.
Teraz pytanie do was, jest możliwość usunięcie tego ??? POMOCY!!!!!!!
Błagam o pomoc, od bawełnianej różowej bluzki zafarbowała mi lakierowana eko skórzana torebka marki Guess, jest (była) biała, próbowałam już wszystkiego, cytryny, cebuli, kremów, mleczka do demakijażu, gumki do ścierania, nawet zmywaczem delikatnie, baa nawet domestos poszedł w ruch (co prawda na patyczku do ucha). Zgłosiłam reklamacje do sklepu ale reklamacja została odrzucona hmm bardzo ją lubię i nie chcę się z nią żegnać. Mam wrażenie że farba z bluzki wsiąkła w lakier z torebki.
Teraz pytanie do was, jest możliwość usunięcie tego ??? POMOCY!!!!!!!
-
dzo
Re: Zafarbowana torebka z lakierowanej eko skóry, co robić?
ja mam zafarbowaną tak samo torebkę i do tej pory nie udało mi się tego niczym wyczyścić niestety ;/
Też miałam kiedyś taki problem... z takiej sytuacji są dwa wyjścia - albo nosić cały czas torebkę brudną stroną do siebie, albo ja zareklamować i żądać zwrotu gotówki.
W ogóle strasznie mnie wkurza, że konsumenci poddają się po odrzuceniu wniosku reklamacyjnego. ludzie walczcie o swoje, są przecież instytucje, które pomagają rozwiązać sprawę, np. rzecznik spraw konsumenta.
Warto poczytać również w sieci na ten temat, aby zdecydowanie rozmawiać z pracownikiem sklepu, chociaż to i tak nie od niego zależy..
tutaj cenne info:
spam
W ogóle strasznie mnie wkurza, że konsumenci poddają się po odrzuceniu wniosku reklamacyjnego. ludzie walczcie o swoje, są przecież instytucje, które pomagają rozwiązać sprawę, np. rzecznik spraw konsumenta.
Warto poczytać również w sieci na ten temat, aby zdecydowanie rozmawiać z pracownikiem sklepu, chociaż to i tak nie od niego zależy..
tutaj cenne info:
spam
Ostatnio zmieniony czw wrz 26, 2013 11:24 am przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
Powód: spam
Tylko w tym przypadku chyba należałoby wystąpić nie z reklamacją torebki a o odszkodowanie do producenta bluzki??
-
roksanka
Moja koleżanka miała podobną sytuację i zaniosła torebkę do pralni. Trochę grosza to kosztowało, ale po kilku dniach torebka wyglądała jak nowa
Tylko też nie każda pralnia przyjmie Ci taką torebkę. Najlepiej zorientuj się, gdzie wykonują takie zabiegi i czy można zaufać temu konkretnemu miejscu.
-
spokokarlajn
- Jestem tu nowa :)
Skoro torebka jest biała, to możesz próbować wybielaczem 
Najprawdopodobniej jednak nic już z tego nie będzie..
Najprawdopodobniej jednak nic już z tego nie będzie..
-
WszystkozAmeryki_com
- Extra Kobietka
Zgadzam się z powyższa opinią,możesz użyć wybielacza jednak wątpie aby to w praktyce cokolwiek dało- na białym kolorze takie plamy,zabrudzenia będą zawsze widoczne,tym bardziej jeżeli to ekoskóra.
www.WszystkozAmeryki.com
Chyba jedynym wyjściem jest wyrzucenie torby. Reklamacja moim zdaniem została słusznie odrzucona, bo producent torebki nie może odpowiadać za kiepskie ufarbowanie bluzki.
Od dzieciństwa interesuje się modą, dlatego założyłam sklep http://portfelowo.pl, który oferuje portfele, teczki, torebki i galanterię skórzaną. Zapraszam, na pewno będziesz zadowolona z zakupów
oddać do czyszczenia.
Sprawdź nas mamy do zaoferowania unikalne i skuteczne biodermokosmetyki
-
WszystkozAmeryki_com
- Extra Kobietka
Minęło już trochę czasu,więc może napiszesz jak teraz przedstawia się sytuacja i czy udało się wyczyścić torebkę? Czekamy na Twoją odpowiedź jeżeli wątek w dalszym ciągu jest jeszcze aktualny.
www.WszystkozAmeryki.com
uu ja to bym chyba odrazu cala torebke zafarbowala zeby plam nie bylo widac skoro stosowalas tyle mozliwosci usuniecia