Zabawa z dziećmi
Zabawa z dziećmi
W co bawicie się ze swoimi dziećmi, macie jakieś pomysły na kreatywne zabawy?
Re: Zabawa z dziećmi
Wszystko zależy od wieku dzieci i Ich zainteresowań.
Młody jako przedszkolak godzinami siedział przy malowankach i zadaniach do rozwiązywania.Młoda woli czytać. Oczywiście musiałam Im towarzyszyć i wspólnie "działaliśmy". Teraz głównie planszówki królują u nas, ale zdarza nam się robić zawody w kręceniu hula hopem czy skakaniu na skakance.
Młody jako przedszkolak godzinami siedział przy malowankach i zadaniach do rozwiązywania.Młoda woli czytać. Oczywiście musiałam Im towarzyszyć i wspólnie "działaliśmy". Teraz głównie planszówki królują u nas, ale zdarza nam się robić zawody w kręceniu hula hopem czy skakaniu na skakance.
Znalazłam na portalu SPAM świetne pomysły , już nawet wykonaliśmy kilka zadań 
Ostatnio zmieniony wt mar 15, 2016 11:06 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
W chowanego, berka, malujemy ja mówię o mojej córci 4 latka
Nowość https://indasto.com/pokaz-produkt/schody/12
- kokoszanel
- Super Gaduła
jako mama prawie 10tka wypowiem się. wiesz co tak naprawdę zależy od upodobań dziecka które zwyczajnie trzeba odkrywać razem z nim.
jedno dziecko będzie nad wyraz kochało korolowanie, inne puzzle, jeszcze inne właśnie czytanie. inne będzie bawiło się godzinami klockami lego, a jeszcze inne będzie rozbrajać każdą zabawkę która po chwili będzie zwyczajnie z powrotem składac. tak naprawdę nie ma reguły na to. trzeba dobrze się zastanowić i zaobserwować swoją pociechę co sprawia mu radość.
my swego czasu dużo układaliśmy puzzle. trwało to chyba od 2 roku życia i tak trwało jakoś do 8 roku życia. codziennie do znudzenia. a teraz oddaje po ludziach puzzle które leżą już drugi rok schowane głęboko w szafie.
również drukowałam dużo zabaw dla młodego, typu znajdź różnicę, pokoloruj wg wzoru.
jedno dziecko będzie nad wyraz kochało korolowanie, inne puzzle, jeszcze inne właśnie czytanie. inne będzie bawiło się godzinami klockami lego, a jeszcze inne będzie rozbrajać każdą zabawkę która po chwili będzie zwyczajnie z powrotem składac. tak naprawdę nie ma reguły na to. trzeba dobrze się zastanowić i zaobserwować swoją pociechę co sprawia mu radość.
my swego czasu dużo układaliśmy puzzle. trwało to chyba od 2 roku życia i tak trwało jakoś do 8 roku życia. codziennie do znudzenia. a teraz oddaje po ludziach puzzle które leżą już drugi rok schowane głęboko w szafie.
również drukowałam dużo zabaw dla młodego, typu znajdź różnicę, pokoloruj wg wzoru.
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
każde dziecko jest inne, wazne by były w ruchu a nie siedziały przed TV
-
a_gatka
Chyba, że puścimy im coś fajnego, co uczy i bawi. Takie kanały też są. 
Tych wszystkich zabaw z moim 4 letnim synkiem nie da się zliczyć
Najbardziej lubimy robić zwierzęta z papieru, bawić się w chowanego, ciepło-zimno, układać puzzle, puszczać statki w wannie itp. Staram się, żeby jak najmniej czasu poświęcał na oglądanie bajek w tv.
Pamiętajcie drogie Mamy, że samodzielna zabawa dziecka jest równie ważna! W tym czasie dziecko odkrywa siebie i rzeczy, które lubi najbardziej, a które często stają się życiowymi pasjami
Najważniejsze jednak, żeby dziecko dobrze się bawiło, nie zawsze musi się uczyć 
-
calydlamamy
- Jestem tu nowa :)
Moje dziecko najbardziej lubi kolorować, ale często również gramy w gry planszowe czy układamy puzzle, jeśli jest ładna pogoda to wychodzimy na dwór pobawić się z piłką itp.
-
ziarniak010
Mój urwis ma 5 latek i bardzo lubi bawić się w chowanego, co bardzo mnie szczerze mówiąc zdziwiło, ale jak jest ciepło to prawie codziennie bawi się w to z koleżanką z naprzeciwka, aż się serce raduje.
http://euromat.net.pl
-
misiamisia
Zależy od wieku dziecka
tak naprawdę jedynym ograniczeniem jest kreatywność, warto zadbać o to, żeby dziecko się nie nudziło bo wtedy wiadomo - telewizja albo komputer :/
centrumfotelikow.pl - concord reverso
-
FemaleFatal1
a bawicie się z 10 letnimi dziewczynkami lalkami? Bo zdecydowałam się ostatnio kupić mojej córce lalkę berenguer na urodziny i myślę ,że jej się spodoba. Niby dawno jej nie kupowałam lalek ale ta lala jest bardzo ładna więc mam nadzieję ,że prezent się uda.
Wyprawka szkolna z 3kropki
Moje 5 letnie dziecko najbardziej lubi układać klocki, dlatego najczęściej robimy razem jakieś budowle właśnie z klocków. Czasem rysujemy razem i rozwiązujemy zagadki. Gramy też w różne gry na spostrzegawczość i w logiczne.
http://gardimax.com.pl/gardimax-medica/
U nas dużo zabawek drewnianych. Czytanie, scenki, granie na cymbałkach, berek, a kuku. Ale młoda ma rok dopiero
Zależy jakie zabawy dziecko lubi i czym.
Moja młoda lubiła dinozaury, klocki i samochody. Kucyki pony też. Gry planszowe bardziej ją interesowały od gier komputerowych.
A najlepsze były wymyślone zabawy. Przeganianie w domu duchów albo przebieranki i zabawy w berka, chowanego. Kolorowanki.
Wszystko zależy od upodobań dziecka. Dziecko wie czym się chce bawić i w co.
Moja młoda lubiła dinozaury, klocki i samochody. Kucyki pony też. Gry planszowe bardziej ją interesowały od gier komputerowych.
A najlepsze były wymyślone zabawy. Przeganianie w domu duchów albo przebieranki i zabawy w berka, chowanego. Kolorowanki.
Wszystko zależy od upodobań dziecka. Dziecko wie czym się chce bawić i w co.
Uwielbiam się bawić z moimi - najczęściej w budowanie czegoś. A to bazy z klocków, albo takiej z poduszek i kocy 
centrumfotelikow.pl - foteliki maxi cosi katowice
-
Rosa Mania
Moje dzieci najbardziej lubią układanki i puzzle. Szczególnie te puzzle robią ostatnio furorę 
My z moim synkiem bardzo często rysujemy, sklejamy, wycinamy i tak dalej. staram się zawsze kreatywnie spędzać z nim czas, żeby mógł się troszkę ubrudzić, a równocześnie dobrze się bawić. Ostatnio kupiłam mu taką tablicę: LINK nie mogę go teraz od niej oderwać. Maluje, maże, maluje maże, naprawdę nie pamiętam ostatnio kiedy jakaś zabawka tak go zainteresowala.
DZIEKUJEMY ZA LINK
DZIEKUJEMY ZA LINK
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja lubię się bawić z moimi synkiem w robienie przekąsek mały widzi jak ważne jest zdrowe i pyszne jedzonko a w dodatku jest to świetna edukacyjna zabawa z nauką nazw owoców warzyw 
Często ganiamy się na dworze jak jest ładna pogoda 
U nas dwójeczka
Synek 4 latka i najbardziej lubi Lego. Na topie teraz Piraci. Żólwie Ninja też lubiane są i często prosi mnie, żebym zrobiła mu przebranie. Córeczka 1 rok i 7 mies. lubi również ukłądać wierze z większych klocków. Ostatnio odkryła malowanie farbami - frajda niesamowita. Ale z braku czasu z mojej strony, to często jednak oglądają bajki z youtube'a
I to mnie trochę niepokoi i zasmuca, bo razem bawić się nie chcą.
Dziecko to nie zbiór komórek – to zbiór naszych uczuć <3
Pieniądze szczęścia nie dają, ale żyć pomagają
(https://chwilowka365.pl/)
Pieniądze szczęścia nie dają, ale żyć pomagają
-
Rosa Mania
Kreatywne zabawy z dziećmi to temat rzeka. Proponuję poszukać inspiracji na blogach
-
Agnieszka33
Kiedy moje dzieci (6 i 9 lat) dostały rowery, jazda na nich jest najlepszą zabawą. Mogą pokonywać wiele kilometrów i ciągle im mało. Cieszę się, bo ruch na świeżym powietrzu to przecież samo zdrowie, a przynajmniej nie spędzają tego czasu przed telewizorem.
Zabrać do parku i uczyć np gimnastyki