Za duza różnica wieku?
Za duza różnica wieku?
Hej.Co myślicie o związku gdzie facet ma prawie 18 lat, a kobieta jest trochę po 30, za duza przepaść między nimi, czy to się może udać?
- kokoszanel
- Super Gaduła
Re: Za duza różnica wieku?
Chodzi o Ciebie czy kogoś w twoim otoczeniu ?
Wiesz, jeżeli zdarzają się udane związku gdy to mężczyzna jest starszy od kobiety więcej niż 15 lat, to w sumie czemu nie miałoby być na odwrót? Chyba miłość nie zna granic, ani nie widzi różnicy wiekowej? Każdy związek jest inny i chyba nie powinno się od razu go przekreślać tylko dlatego że to kobieta jest starsza od mężczyzny?
Wiesz, jeżeli zdarzają się udane związku gdy to mężczyzna jest starszy od kobiety więcej niż 15 lat, to w sumie czemu nie miałoby być na odwrót? Chyba miłość nie zna granic, ani nie widzi różnicy wiekowej? Każdy związek jest inny i chyba nie powinno się od razu go przekreślać tylko dlatego że to kobieta jest starsza od mężczyzny?
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
wiek nie ma znaczenia, ale trzeba sie poważnie zastanowić. Zwłaszcza, jak facet jest młodszy
Na filmach to się nigdy nie udaje
Ale w życiu codziennym... wszystko zależy od Was. 
Facet 18 a kobieta 30? Moim zdaniem to zdecydowanie za duża różnica wieku. Nie ma co się oszukiwać, 18latek to jeszcze dzieciak a kobieta 30 letnia już raczej ma inne potrzeby i spojrzenie na świat. Uprzedzając - analogicznie 18letnia dziewczyna i 30letni facet to również moim zdaniem przesada.
Witam wiek ma znaczenie wszystko jest fajne jak ty masz 30 a on 50 ale juz gorzej jest jak ty masz 50 a on później 70
Zapraszamy na https://humanicus.pl/zdrowie-maluszka
- aktywnalaura
- Jestem tu nowa :)
miałam kiedyś kolegę, który się spotykał z kobietą po 30stce i twierdził, że się świetnie z nią dogaduje. Mnie trochę odstraszają młodsi faceci. Jestem młodsza od swojego faceta o 6 lat i nie przeszkadza mi to ale nie wyobrażam sobie abym mogła być z kimś o 6 lat młodszym.
Nie sadze żeby to było wzajemnie poważne. Facet w wieku 18 lat nie jest zbyt poważny, chłopczyk wyrośnie i najprawdopodobniej zmieni zdanie, a my kobiety tak mamy że do końca wierzymy że będzie dobrze.
http://www.modavie.pl/
-
a_gatka
Wszystko zależy od tego, na ile dojrzały jest ten facet. Wiesz - bywają 18-letni mężczyźni i 50-letni szczyle, tutaj reguły nie ma. Poza tym uważam, że trzeba dać sobie czas na poznanie nie tylko na płaszczyźnie fascynacji erotycznej, ale również intelektualnie, bo może okazać się, że po wyjściu z łóżka nie macie o czym ze sobą gadać.
Ludzie dobierają się w pary tak jak chcą. Mój mąż jest ode mnie o wiele młodszy, a jesteśmy ze sobą bardzo szczęśliwi. Wszyscy dookoła stukali się w czoło, a my wiedzieliśmy swoje. Po prostu sprawdź tego swojego, masz wiele czasu, by zadecydować, co dalej.
Ludzie dobierają się w pary tak jak chcą. Mój mąż jest ode mnie o wiele młodszy, a jesteśmy ze sobą bardzo szczęśliwi. Wszyscy dookoła stukali się w czoło, a my wiedzieliśmy swoje. Po prostu sprawdź tego swojego, masz wiele czasu, by zadecydować, co dalej.
Słyszałam o takim przypadku ,chłopak majacy 20 lat kobieta 35.z tym że chłopak nad wyraz poważny ,odpowiedzialny wyjatkow dużo bardziej dojrzały niż jego rówieśnicy.A więc jest to możliwe .Jak dla mnie wiek nie ma znaczenia ,wazna jest miłośc i dobre serce.A ludżmi ja akurat się nie przejmuje .Moj mąz jest ode mnie młodszy 8 lat.
- kokoszanel
- Super Gaduła
wiecie ... z drugiej strony patrząc w życiu bywa różnie. może wyjść a może nie wyjść taka prawda...
mojej koleżanki (jeszcze z podstawówki) rodzice mają miedzy sobą różnicę 10 lat. ale nie to że ojciec jest starszy od matki ... nie... właśnie na odwrót. koleżanki mama jest starsza od jej taty o 10 lat... i są małżeństwem już ponad 30 lat!
mojej koleżanki (jeszcze z podstawówki) rodzice mają miedzy sobą różnicę 10 lat. ale nie to że ojciec jest starszy od matki ... nie... właśnie na odwrót. koleżanki mama jest starsza od jej taty o 10 lat... i są małżeństwem już ponad 30 lat!
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
Nie sądzę, ale nie mi chłopaka oceniać.
18lat to jednak szczeniacki wiek. To, że posiada dowód nie czyni go osobą dorosłą.
Może być dojrzalszy psychicznie od rówieśników, może mieć więcej oleju w głowie niż nie jeden 30-40latek jednak w dalszym ciągu to jeszcze ''dzieciak''.
18lat to jednak szczeniacki wiek. To, że posiada dowód nie czyni go osobą dorosłą.
Może być dojrzalszy psychicznie od rówieśników, może mieć więcej oleju w głowie niż nie jeden 30-40latek jednak w dalszym ciągu to jeszcze ''dzieciak''.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Black nie do konca. Ja X poznalam gdy mial 20 na koncie... i calkiem ogarniety byl.
Oczywiscie nie mam co go porownywac do tegk co teraz ale...
Ma teraz 25 i calkiem ogarniety zyciowo...
Oczywiscie nie mam co go porownywac do tegk co teraz ale...
Ma teraz 25 i calkiem ogarniety zyciowo...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
No tak, ale związek 18latka z kobietą ''trochę'' po 30tce jakoś do mnie nie przemawia... Mimo wszystko.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Black... a ja powiem ze mimo wszystko zalezy od nich...
Ja tez kiedys mowilam ze nigdy mlodszy... ale u nas 3 lata... ale jednak...
Ja tez kiedys mowilam ze nigdy mlodszy... ale u nas 3 lata... ale jednak...
- kokoszanel
- Super Gaduła
Had - dobrze rozumiem, twój mąż jest młodszy od ciebie ?!
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
Moja mama jest z mężczyzną młodszym o 10 lat. Poznali się gdy ona miała 50 a on 40 prawie. I są po ślubie. Ta granica staje się niewidoczna dopiero w pewnym wieku. Autorka postu ma ponad 30 lat on zaledwie 18. To jak być z własnym synem. Nie wiem jak wy ale ja nie popieram takich związków. Gdybym miała syna w jego wieku to bym takiej babie nogi z tyłka powyrywała i ją przepędziła. Jemu z resztą też wykład by się należał. Niech dorasta z rówieśnikami, niech się zakochuje w kim chce i niech ta dziewczyna będzia miała 20 pare 25 jeszcze byłabym w stanie ale nie z kimś kto ma w roczniku cyferki 3 z przodu!
Teraz jej to nie przeszkadza i jemu ale gdy ona zacznie dobijać do 50-tki i jej ciało nie będzie takie młode i jędre to myślicie, że on taki jeszcze młody facet będzie chciał być z babcią?
Nie sądzę. Chyba że jest bogata. I właśnie 30 pare lat i chytać się za chłopaka co ledwo dowód wyrobił...
Niesmaczne.
Teraz jej to nie przeszkadza i jemu ale gdy ona zacznie dobijać do 50-tki i jej ciało nie będzie takie młode i jędre to myślicie, że on taki jeszcze młody facet będzie chciał być z babcią?
Nie sądzę. Chyba że jest bogata. I właśnie 30 pare lat i chytać się za chłopaka co ledwo dowód wyrobił...
Takma_kowalewicz pisze:Had - dobrze rozumiem, twój mąż jest młodszy od ciebie ?!
- kokoszanel
- Super Gaduła
o proszę 
ale to tylko pokazuje że wcale młodszy mężczyzna nie musi być złym wyborem ... tylko fakt w tym przypadku wyżej to ja nie wiem.
ale to tylko pokazuje że wcale młodszy mężczyzna nie musi być złym wyborem ... tylko fakt w tym przypadku wyżej to ja nie wiem.
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
No my sie bardzo dobrze dogadujemy. A czas wplywa tylko na nasza korzysc
Nie znam sytuacji... Ale facet 18 lat i kobieta powyżej 30 to brzmi niezdrowo...
chirurgia intymna - intymnie bez problemów 
- kokoszanel
- Super Gaduła
Had to dobrze że u was choć niewielka różnica wieku to jednak nie stanowi wielkiego problemu.
No ale faktycznie ona 30 on 18... to trochę zbyt dziwna różnica wieku
No ale faktycznie ona 30 on 18... to trochę zbyt dziwna różnica wieku
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
-
Adrianeczka89
- Jestem tu nowa :)
Nigdy nie wierz ludziom, którzy mówią ci, że coś jest dziwne. Korzystaj z życia i nie przejmuj się spojrzeniami innych. Taka duża różnica wieku to, przeciwnie, coś wspaniałego. Zazwyczaj ludzie wiążą się w podobnym wieku i im łatwiej jest ze sobą, mają podobne przeżycia, myśli, dojrzałość. Ale patrząc na to z innej perspektywy, to dobrze, że dzieli was aż tyle lat, bo to będzie prawdziwy test waszej miłości i zaangażowania. Jeżeli pokonacie tę barierę wieku, to znaczy, że wszystko jest przed wami!
Moim zdaniem różnica wieku nie ma znaczenia. Jeśli para się świetnie dogaduje, to to jest najważniejsze. Większy problem to chyba wiek chłopaka. 18-latek fizycznie jest mężczyzną. Mentalnie - jeszcze długo dzieciakiem.