wzdęcia, uczucie pełności w brzuchu- okropne uczucie
-
gohusia
Re: wzdęcia, uczucie pełności w brzuchu- okropne uczucie
A na jakie sytuacje warto mieć ten najsilniejszy max? easy fajnie bo można mieć zawsze przy sobie, ale czasem mam tak okropne wzdęcia że nie wiem czy by to stężenie dało rradę.
-
blond_ania
U mnie tragedia.. od tygodnia okropne zaparcia, ziółka nic nie pomagają (jeszcze gorzej się czuję jak mnie ostro przeczyści)
Nie wiem co robić, wczoraj wieczorem wypiłam taką herbatkę i dzisiaj w pracy miałam okropną niespodziankę...a myślałam, że z samego rana jak wstanę będzie po problemie.. nie będę nawet opowiadać szczegółów. Co robić?
Żeby to siemię nie było takie śluzowate. Jak tylko pije robi mi się niedobrze i mam odruchy wymiotne.Monissia pisze:Siemie lniane rano i wieczorem. Najlepszy sposób na wzdęcia
-
gohusia
A błonnik? stosujecie błonnik macie jakiś dobry, sprawdzony?
ja miałam podobne problemy z zaparciami wiec wiem jakie to okropne uczucie. kilka razy stosowałam czopki które dała mi koleżanka. są delikatne i działają po 15 min więc nie spotka cie przykra niespodzianka. nazywają się Eva/qu sprawdziłam je na sobie i są naprawdę dobre. pomogą ci.blond_ania pisze:U mnie tragedia.. od tygodnia okropne zaparcia, ziółka nic nie pomagają (jeszcze gorzej się czuję jak mnie ostro przeczyści)Nie wiem co robić, wczoraj wieczorem wypiłam taką herbatkę i dzisiaj w pracy miałam okropną niespodziankę...a myślałam, że z samego rana jak wstanę będzie po problemie.. nie będę nawet opowiadać szczegółów. Co robić?
-
blond_ania
To będę wdzięczna jeżeli dowiesz się na 100%. Potrzebuję ratunku, tzn mój biedny przepełniony brzuch go potrzebuje. Z dnia na dzień czuję się coraz gorzej, badania robiłam całkiem niedawno takie ogólne i dobrze wyszły więc ogólnie ze zdrowiem powinno być wszystko dobrze.
-
blond_ania
Nie mogłam już dzisiaj wytrzymać i poszłam do apteki. Farmaceutka doradziła mi jakieś eva/qu. Jeszcze nie stosowałam, zrobię to jutro rano, ale powiedziała żeby się o nic nie martwić, że na pewno po kilkunastu minutach będzie efekt. No oby bo się wykończę po prostu.
-
blond_ania
Dziewczyny nie jest źle! Więcej strachu niż czegokolwiek innego. Ulga po 15 minutach bezcenna! Wracam do żywych, brzuch połowę mniejszy, a ja szczęśliwa. Nareszcie. Ciekawe ile trzeba stosować żeby w ogóle się tego problemu okropnego pozbyć.
-
pomcia
Zgadzam się, siemie lniane jest dobra jednak nie każdemu pomoże. Przypomnę, że najważniejsze to znaleźć przyczynę złego samopoczucia. Może być to helikobakter, mogą być to wrzody, może być to ibs. O manuce już na forum kiedyś pisałam, że on np. właśnie na problemy z pokarmowym, z tym, że nie na zwykłe niestrawności. Picie mięty, rumianku też pomaga i jeszcze jedno zioło jest dobre chyba pokrzywa.Monissia pisze:Siemie lniane rano i wieczorem. Najlepszy sposób na wzdęcia
herbatki ziołowe pomogą
Mnie herbatki ziołowe nie pomagają niestety...
-
superolympia80
- Jestem tu nowa :)
Zmień dietę na mniej gazową i tabletki niekoniecznie espumiassan
Dlaczego nie jest dość skuteczny, ma małe tabletki co się dobrze połykają. Ja nie narzekam, a mam go zawsze bo niestety tego typu problemy często mi towarzysząsuperolympia80 pisze:Zmień dietę na mniej gazową i tabletki niekoniecznie espumiassan
Espumiasan, to takie wyroby istnieją
Chyba jakaś podróbka espumisanu to musi być <żarcik>
Przede wszystkim nalezy odstawić wszelkie naoje gazowane, jeżli nie zminimy nawyków żywieniowych to i tabletki nie pomogą.
-
gohusia
Dieta, ruch jak najbardziej wskazane, zalecane w czasie problemów z brzuchem. Ale czasami nad przecież takie wzdęcia dopadają poza domem, w chwili stresu lub po dłuższej jeździe (ja tak mam często). Wtedy takie saszetki z granulkami easy są naprawde zbawienne.
Zdecydowanie ruch. Każdy ma z innego powodu wzdęcia, trzeba obserwować swoje nawyki żywieniowe i umieć je zmienić np. popijanie posiłków i wielu osób jest przyczyną wzdęć.
-
gohusia
A mni osttanio uratowała aaszetka Espumisanu easy. miałam przy sobie akurat i naprawdę szybko zadziałał. Dodam że byłam w długiej podróży a wtedy o wzdęcia nie jest ciężko;
Dobrze, ze można go brać w ciąży bo inaczej większość kobiet by czuła przez całą ciążę praktycznie dyskomfort, albo ból zależy jakie mocne są wzdęcia. Tak czy siak przyjemne to to nie jest.
oj ja mialam ten problem przez 2tyg... ciezka sprawa..
Pomogło mi picie wody mineralnej(niegazowanej!!) i tabletka Ulgix wzdęcia..
brałam jedną rano lub na wieczór, i przechodziło na jakiś czas..
i musialam zrezygnować z ostrego jedzenia.. jak rzodkiewki.. itp.
Pomogło mi picie wody mineralnej(niegazowanej!!) i tabletka Ulgix wzdęcia..
brałam jedną rano lub na wieczór, i przechodziło na jakiś czas..
i musialam zrezygnować z ostrego jedzenia.. jak rzodkiewki.. itp.
No właśnie bo środki na wzdęcia są dla ludzi i całe szczęście, że są, ale własciwa dieta jest najważniejsza.
Także rozważam zakup produktów calivita, cierpię na wzdęcia od dłuższego czasu, jesteście zwolenniczkami czy przeciwniczkami tych produktów?
Ostatnio zmieniony wt sty 14, 2014 1:58 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
-
a_gatka
No dobra, a te wszystkie espumisany to pomagają rzeczywiście? Chyba zaczynają mi dokuczać wzdęcia. Już od kilku dni mnie męczą i sama nie wiem od czego... :/
Może zaczęłaś brać tabletki na tarczycę lub nadciśnienie?? Wzdęcia mają wiele przyczyn, niektóre same przejdą a z niektórymi trzeba do lekarza biegać, tylko jak to samemu ocenić ?? A odnośnie pytania to, koro prawie w każdej apteczce jest to chyba dobry.
-
gohusia
U mnie Espumisan pomaga zawsze i u dzieci jak miały kolki zawsze sięgałam po krople espumisanu właśnie. On jest zresztą bardzo popularny przy kolkach niemowlęcych.