Wysokie kobiety - zakupy i nie tylko...

Nie wiesz w co się ubrać? Zastanawiasz się jakie panują trendy w modzie? W tym dziale odpowiemy Ci na wszystkie pytania związane z modą.
ODPOWIEDZ
k-c87

Wysokie kobiety - zakupy i nie tylko...

Post autor: k-c87 »

Hej dziewczyny! Niestety znaleźć w Polsce ubrania będąc wysoką to niezłe wyzwanie. Praktycznie prawie każde zakupy to w większości totalna strata czasu - ostatnio kolejny maraton po sklepach zakończył się fiaskiem, no może niezupełnie bo kupiłam coś, ale oczywiście nie to, co planowałam. Spodnie dla wysokich czy marynarka z długimi rękawami - zapomnij. Mam 185 cm i zawsze coś musi być za krótkie. Do tego proporcje często się nie zgadzają, śmiesznie to wygląda. Jeansy da się znaleźć, ale to tylko jeansy.
I jak tu wykorzystać wzrost, który przecież powinien być atutem? Przecież za krótki rękaw w bluzki albo żakietu to jest komedia. I potem słyszę komentarze, że idzie "żyrafa" - bo jak jest coś za krótkie, to potęguje wrażenie długości ciała.

Wysokie, trzymajmy się razem. Gdzieś czytałam, że średni wzrost kobiety w Polsce to 168 cm (! :D) i tak też robione są rozmiarówki - pod średnie wartości. A co jak ktoś ma dłuższe ręce, albo nogi? Dlatego piszę, bo może znalazłyście już jakiś sklep dla wysokich albo wiecie, gdzie kupić dobre ciuchy? Jak sobie radzicie? :)
ABCbielizny

Re: Wysokie kobiety - zakupy i nie tylko...

Post autor: ABCbielizny »

A ile masz cm wzrostu? Bo wydaje mi się,że ubrań najlepiej jest szukać na portalach aukcyjnych oraz w sklepach inetrentowych. Raz że masz więszy wybór,a dwa ze ceny o wiele niższe. A patrzyłaś też w galeriach handlowych?
dzo

Post autor: dzo »

ABCbielizny przecież napisała :lol: -->
...Mam 185 cm i zawsze coś musi być za krótkie....
jak ty to czytasz to ja nie wiem :lol: :lol:
Big-Brands.pl

Post autor: Big-Brands.pl »

To racja,że wysokie dziewczyny mają większy problem ze znalezieniem czegoś dla siebie i muszą czasem kombinować aby nic nie było za krótkie.. Pozostaje jedynie szukać w dobrych sklepach,np internetowych. Tam jest po prostu największy wybór.
Japaneczka

Post autor: Japaneczka »

Ewentualnie wizyta u krawcowej i szycie na miarę ;p, będziesz modna i nietuzinkowa :):):)
Big-Brands.pl

Post autor: Big-Brands.pl »

No w ostateczności wizyta u krawcowej tak jak piszesz,ale wydaje mi się że nie będzie takiej potrzeby. W internecie napewno znajdziesz coś dla siebie.
anioł12345
Miła Kobietka

Post autor: anioł12345 »

wysokie to pół biedy ale jak się ma duża stopę to nie jest wesoło
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

anioł12345 pisze:wysokie to pół biedy ale jak się ma duża stopę to nie jest wesoło
To też jest duży problem... wiem jak to jest:P Niedługo będę miała chyba męską numerację:D hehe
Awatar użytkownika
pamela92
Miła Kobietka

Post autor: pamela92 »

no własnie nie wiem czemu tak jest ze jedna ma 160 cm a druga 180 ;(( osobiscie wstydzę się założyć jakiekolwiek buty na wysokim obcasie, bo wygladam jak prawdziwa żyrafa ;(( a teraz sa takie sliczniutkie buciki ojeejj ;((
"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"
Sklep.Sambora_pl

Post autor: Sklep.Sambora_pl »

Wiem,ze czujesz sie niezbyt komfortowo zakładając jeszcze buty na obcasie,ale czasem warto i udowodnić sobie,że jesteś jaka jesteś i Twój wysoki wzrost uczynić zaleta,a nie wadą. W sklepach internetowych jest szerszy wybór ubrań,dodatków,biżuterii więc warto szukać właśnie tam.
mrw111

Post autor: mrw111 »

Wzrost, wzrostem lecz bycie największą kobietą świata to już bardzo przerażajace... więcej tu - planetaporad
marta
Miła Kobietka

Post autor: marta »

Ja przestałam przejmować się swoim wysokim wzrostem. Chodzę przede wszystkim w jeansach. Wg mnie najważniejsze to dobrać fason do swojej sylwetki. Ostatnio kupiłam spodnie w sklepie Cross Jeans. Po kilku przymiarkach zdecydowałam się na spodnie Anya. Jest to fason Slim Fit. Mają dopasowaną nogawkę i wysoki stan. I wcale nie mają bardzo długiej nogawki. Ja mam je do kostek. Ale weszłam później na stronę sklepu i zobaczyłam, że na modelce też mają taką długość i nie wyglądają źle.
ODPOWIEDZ