Wysokie jest piękne

Życiowy dział, nasze sprawy i problemy dnia codziennego.
ODPOWIEDZ
Topola
Jestem tu nowa :)

Wysokie jest piękne

Post autor: Topola »

Witam wszystkie uczestniczki formu :)
Jestem trenerem umiejętności miękkich i od dłuższego czasu chodzi mi po głowie pewien temat na szkolenie wiązany z poczuciem własnej wartości.
Jest dużo kobiet wysokich lub też takich, które uważają się za wysokie - to odczucie czasami je ogranicza , blokuje.
Wszystkie marzymy i wypatrujemy miłości , każda z nas mam jasno określone priorytety a co by się stało, gdybyśmy życzliwiej spojrzały na tych mężczyzn, którzy nieco niżsi lub prawie równi z naszym wzrostem - nie liczę obcasów.

Proszę o informację jakie są wasze odczucia,
czy któraś z Was zdecydowałaby się na takie szkolenie
Wasze uwagi są dla mnie bardzo ważne - szukam niszy dla siebie na rynku szkoleń
Nadmienię tylko, że sama mam 186 wzrostu i w chwili obecnej jestem związana z dużo niższym mężczyzną :D
456
Kobietka Expert

Re: Wysokie jest piękne

Post autor: 456 »

Uważam, że to nie głupi pomysł podbudować czyjeś poczucie wartości a nawet potrzebny. Niby nic ale niektórym może dać wiele.
Sporo kobiet ma problem z zaakceptowaniem samej siebie, nawet jeśli problemem jest po prostu wzrost.
Swego czasu też miałam ten "banalny" problem i wiem jak to blokuje a przede wszystkim ogranicza pod każdym względem.
Założyć buty na obcasie? Nigdy w życiu! Chciało się i nie mogło, przez taki kompleks patrzyło się z podziwem na fajne, wysokie buty i trochę zazdrościło się kobietom, które świetnie w nich wyglądały.
No niestety każda blokada jest przez czyjś kompleks. Mały, duży - wszystko jedno jaki ważne, że uciążliwy.

Teraz nie mam tej blokady i przyznam szczerze, że o wiele lepiej jest bez niej. ;) I wcale nie przejmuję się tym, że ubierając buty, które "chcę" -mój partner przy mnie jest wtedy o wiele niższy.
Niestety nie każda kobieta, która czegoś w sobie nie akceptuje jest w stanie sama z siebie pozbyć się tej uciążliwej blokady.

Powodzenia.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Topola
Jestem tu nowa :)

Re: Wysokie jest piękne

Post autor: Topola »

Dziękuję za wypowiedź,
Ja prawie codziennie spotykam się z podobnymi steorytypami - czasami wyprowadza mnie to równowagi :)

Po tym co napisałaś tak sobie myślę, ze kobiety mogą nawet nie zdawać sobie sprawy,że ta niewypowiedziana myśl możę je właśnie blokować

Drogie Panie , proszę o wasze opinie - jeśłi się nie zgadzacie to tym bardziej piszcie, zależy mi na szerokim spojrzeniu na ten temat :)
ODPOWIEDZ