Okulary czy soczewki?

Życiowy dział, nasze sprawy i problemy dnia codziennego.
ODPOWIEDZ
Aga21
Jestem tu nowa :)

Okulary czy soczewki?

Post autor: Aga21 »

Co wolicie? Ja osobiście stawiam na soczewki. Bardzo ułatwiają codzienne życie moim zdaniem. Obecnie zaopatruje się w nie na stronie https://soczewki24.pl/18-soczewki-kontaktowe-toryczne żeby nie wychodzić z domu niepotrzebnie.
staneverglow

Re: Okulary czy soczewki?

Post autor: staneverglow »

Ja wolę okulary i już tłumaczę dlaczego :-) Mam dość niestandardowy kształt oczu - zewnętrzne kąciki nie są oni w górę, ani prosto, a w dól. Tak po prostu w dól. Przez to cały czas wyglądam, jakbym była niesamowicie smutna mimo, że jestem dość energiczną osobą. Nie raz w ciągu dnia, gdy chodzę bez okularów, słyszę pytania, czy coś się stało. Okulary optycznie podnoszą mi oczy :-)
adrianek6736

Post autor: adrianek6736 »

Zdecydowanie okulary. Oprawki mogą wiele zmienić, można mieć wiele oprawek i dopasowywać je do ubioru. Twarz w oprawkach jest bardziej wyrazista.
https://unicownetrze.pl/showroom-unico- ... -otwarcie/
koffeinek

Post autor: koffeinek »

soczewki są wygodniejsze milion razy, byłam sceptycznie nastawiona ale tydzień się przyzwyczaiłam i już pół roku noszę i nie zamieniłabym z powrotem na okularki
Amelia1
Miła Kobietka

Post autor: Amelia1 »

Ja lubię i to i to. Soczewki zakładam jak idę poćwiczyć czy na jakieś imprezy a okulary noszę na co dzień w domu i jak wychodze do znajomych lub rodziny
cyprian521

Post autor: cyprian521 »

Ja wolę soczewki. Okulary są niewygodne, szczególnie latem. Muszę mieć dwie pary. Przy soczewkach nie muszę się zastanawiać, czy wolę chronić się przed słońcem, czy widzieć wyraźnie.
Lokalizacja wycieków wody
izabelka994

Post autor: izabelka994 »

Okulary jak dla mnie lepsze
placeses

Post autor: placeses »

Ja bym bardzo chciała nosić soczewki ale niestety moja wada wzroku to wyklucza.
Śmieci i różne odpady zalegające na strychu i w piwnicy mogą stać się poważnym problemem. Nie dość, że zabierają cenne miejsce to jeszcze mogą stwarzać niebezpieczeństwo dla najmłodszych oraz wszelkiego rodzaju zwierząt domowych. https://twojagdynia.pl/20201202366692/s ... -i-odpadow
Awatar użytkownika
Scarlett
Miła Kobietka

Post autor: Scarlett »

Ja w sumie teraz lata już noszę okulary, ale w sumie zastanawiam się nad powrotem do soczewek, głównie ze względu na maseczki i straszny problem z parowaniem szkieł.
ketma
Miła Kobietka

Post autor: ketma »

To zależy, trzeba dopasować do siebie. Nie każdej pasują okulary, ale ogólnie są wygodniejsze.
Trochę info macie tutaj: soczewkikontaktowe.eu/witaj-w-swiecie-soczewek-kontaktowych/
Dla mnie pierwsze momenty z soczewkami były trudne. Każda próba ich włożenia była dla mnie mega irytująca.
Pojawiał się płacz, ale teraz nie wyobrażam sobie powrotu do okularów.
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Post autor: kusicielka »

Ja jestem pki co faką okularów, mam dwie pary w róznym designie o to jest fajny element stylziacji ;)
Morelka80
Miła Kobietka

Post autor: Morelka80 »

Ja od pewnego czasu w ogóle bardzo dbam o wzrok :) stosuje też krople Evotears omega - super nawilżają i dzięki nim nie mam absolutnie problemów z pieczeniem oczu
Milosniczkazakupow
Fajna Kobietka

Post autor: Milosniczkazakupow »

Okulary! Jest to już nieodzowną częścią mojej stylizacji. I mam większe oczy :)
Awatar użytkownika
kasiakejti

Post autor: kasiakejti »

Zdecydowanie polecam soczewki. Są dużo wygodniejsze i pozwalają na noszenie dowolnych okularów, jako dodatków do stylizacji.
Doradzam stylizacje dla www.Binkle.pl i prywatnie też :woman:
Beatka

Post autor: Beatka »

Okulary zdecydowanie! 8-) Uwielbiam i traktuje je jako biżuterię, mam kilka par oprawek i zmieniam w zależności od stylizacji i nastroju. Kiedy przestaje się na nie patrzeć jak na coś co jest smutnym obowiązkiem to wszystko zmienia :D Moje ulubione chyba od Ewy Minge, naprawdę lekkie i przyjemne w noszeniu, no i te wzory!!!1 Kocham :D
TynkaSch
Miła Kobietka

Post autor: TynkaSch »

Ja uważam, ze najlepiej nosić na zmianę ;) Co do okularów to myślę, że takimi godnymi polecenia są po prostu okulary znanych marek jak solano, vouge czy Dior ;) wokularach.pl/wszystkie-marki-korekcyjne
Awatar użytkownika
marianne76

Post autor: marianne76 »

Czy okulary na kilkadziesiąt złotych z popularnej sieciówki mogą faktycznie chronić oczy przed słońcem? Czy trzeba kupować okulary w salonach optycznych? Jak dbać o oczy latem?
okulary przeciwsłoneczne
gosiakos

Post autor: gosiakos »

Ja zdecydowanie wolę soczewki:)
Cesme
Miła Kobietka

Post autor: Cesme »

Ja próbowałam się przenieść z okularów na soczewki ale niestety praca przy komputerze przy słabym oświetleniu zmusiła mnie do zostania przy okularach. Możliwe tez ze nie ściągałam i zakładałam soczewek w odpowiedni sposób Bo bardzo często piekly mnie oczy (myłam a potem dokładnie płukałam ręce żeby nie było pozostałości mydła, ale mimo wszystko pieczenie występowało). Soczewki zakładam tylko w określonych sytuacjach takich jak np wyjazd na narty, basen albo na plaze
W wielu salonach mogą Ci dobrać takie soczewki oraz nauczyć jak zakładać oraz zdejmować: https://hasztagoptykwawrzon.pl - daję namiar na sieć salonów w Tarnowie oraz w Rzeszowie.
ODPOWIEDZ