Wyprawka - Pierwsze dziecko nie wiem co kupic

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Wyprawka - Pierwsze dziecko nie wiem co kupic

Post autor: Hadassa »

espanka pisze:obowiązkowo pieluchy, u nas się sprawdzają huggies, można w niezłej cenie dostać na allegro. Teraz weszliśmy w etap pieluchomajtek, są dla mojego malucha bardzo wygodne i nie przeszkadzają w raczkowaniu :) mają szeroki pasek, nic się nie zsuwa, nie obcierają nóżek.
Na allegro ? Obojętnie jaka aukcja ?
Lubię huggiesy, ale pieluchomajtek zaczęłam używać raczej jak już biegały.
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Jana35
Jestem tu nowa :)

Post autor: Jana35 »

Dla kolejnego dziecka zdecydowanie łatwiej zrobić wyprawkę bo wiadomo, co potrzebne i co się sprawdza a co nie. Ja dla 2 dziecka większość rzeczy kupiłam w sklepie Mati https://sklepmati.pl/244-zdrowie-i-higiena . Kupiłam tam również fajny fotelik samochodowy w bardzo dobrej cenie. Ogólnie sklep jest świetny i warty uwagi
klaudiakkk22
Fajna Kobietka

Post autor: klaudiakkk22 »

Wyprawkę dla córki kupowałam na Formommy.pl, bo online jest dla mnie o wiele wygodniej plus jest tam osobna zakładka wyprawka, dzięki której miałam pewność, że niczego ważnego nie zapomnę.
Legumina

Post autor: Legumina »

Gotowe listy co przygotować w wyprawce w necie istnieją w niemałych ilościach. Będziesz jednak musiała sama zdecydować co wybrać, jeśli pieluszki, to jakie, jeśli ściągaczka to jaka... Mogę ew. polecić Ci szczególnie delikatną i mięciutką muślinową pościel dla maluszka. Znajdziesz ją w sklepie Mulinek prowadzonym przez jedną z doświadczonych mam. Np. kołderki do otulaczy uszyto z mięciutkiego i uderzająco przyjemnego w dotyku muślinu bawełnianego, który spełnia standard GOTS (Global Organic Textile Standard).
Awatar użytkownika
espanka
Fajna Kobietka

Post autor: espanka »

huggies ma swój oficjalny sklep na allegro, szukaj w strefie marek :) niezłe ceny mają na te pieluchy, ja już od dłuższego czasu tam się zaopatruję
Katia 26

Post autor: Katia 26 »

Witam jestem mamą 3 letniego Krzysia. Miałam kiedyś ten sam problem co wielu z was. Pierwsze dziecko co kupić! Co potrzebne, a co zbędne! Jaki fotelik. W czym go przywiozę do domu .W tym temacie mogę polecić wózki i foteliki e- greco.
Portal dla dzieci i rodziców
Kalka22

Post autor: Kalka22 »

Ja dużo nie kupowałam na początek, ale na szczęście zrobiłam duży zapas pieluszek Huggies i to się bardzo przydało.
Amela22
Miła Kobietka

Post autor: Amela22 »

Zajrzyj sobie na stronę Ceba baby. Ja od nich zamawiałam kocyki, ręczniki i przewijak i jestem mega zadowolona z tych produktów. Solidne i staranne wykonanie a do tego piękny design;)
Anka_1

Post autor: Anka_1 »

Must have to poduszka so karmienia od ceba baby.
Polecam
Majka2312
Miła Kobietka

Post autor: Majka2312 »

Amela22 pisze:Zajrzyj sobie na stronę Ceba baby. Ja od nich zamawiałam kocyki, ręczniki i przewijak i jestem mega zadowolona z tych produktów. Solidne i staranne wykonanie a do tego piękny design;)
Ja z Ceba mam kocyk i poduszkę do karmienia. Rzeczy jakościowo są super, widać, ze solidnie wykonane. Nic się nie mechacu podczas prania. Wykonane z przyjemnej, delikatnej bawełny;)
Waszak123

Post autor: Waszak123 »

Ja mam rogal do karmienia z cebababy, jest miękki i pozwala przyjąć wygodną pozycję ciała i odciążyć kręgosłup.
simona55

Post autor: simona55 »

podstawa to dobry materacyk dla malucha ja kupiłam synkowi materac lateksowy na stronie https://materacyk.pl/produkt/materac-la ... model-ml1/ jest genialny.
Olkka
Miła Kobietka

Post autor: Olkka »

Najważniejsze żeby nie dać się zwariować:) Ja przy pierwszym dziecku kupiłam rzeczy których nie użyłam ani razu:) Za to na pewno moim must have okazała się poduszka do karmienia- swoją zamawiałam z Ceba i super się spisała. Odciąża kręgosłup i pomaga znaleźć odpowiednią i wygodną pozycję do karmienia:) Później służyła nam jeszcze przy nauce siadania:)
lexyy
Miła Kobietka

Post autor: lexyy »

w Carrefour jest od dziś promocja na pieluchy i pieluchomajtki pampers 25% taniej, promocja obejmuje duże opakowania
Cesme
Miła Kobietka

Post autor: Cesme »

Co Wy na to żeby napisać tu co się przydaje w tych pierwszych dniach życia dziecka. Było by to duże ułatwienie w kompletowaniu wyprawki dla kobiet które pierwszy raz zostaną mamami i będą kompletować wyprawkę od zera. Miłego dnia życzę
Allie
Fajna Kobietka

Post autor: Allie »

Moje must have przy synku (9 miesiecy):
Termometr w pokoju, no i nie przegrzewać dzidziusia, kamerka pomogła się razem z mężem wykapać a on tez jest istotny i widziałam jak synek spał. Katarek i sól fizjologiczna bo czyszczenie noska było dwa razy dziennie, higiena uszu, obcinaczki, emolienty z Emotopic kocham.
Żadne sudokremy inne kremy tylko mąka ziemniaczana u nas się sprawdziła:) waciki do codziennego przemywania oczek solą fizjologiczna, grzebyk, kilka bodziaków kopertowych, pajac, śpiworek do fotelika i wózka bo rodziłam w grudniu, i w zasadzie bawełniane majtki poporodowe ważne a nie te siateczki, wygodne ciuchy na pierwsze dni, i mąż który ugotuje bądź partner, Lanolime na sutki dla kp ale ja kupiłam sobie opakowanie pół kg za cenę aptecznego małego opakowania, można ja potem jako krem na zrogowacenia użyć albo inne nawilżenie.
Już w trakcie ciązy dobrze jest sobie to skompletować, tak aby potem mieć luzy po narodzinach malucha (szczególnie, że maluch wymaga wiele zaangażowania): https://bebiklub.pl/ciaza-i-porod/kalen ... zien-ciazy Dobrze jest wspomagać się informacjami na stronie. Jest tutaj kalendarz ciąży, możesz dzięki niemu poczytać sobie co warto jest przygotować w poszczególnych miesiącach. Jak rozłożysz sobie zakupy w czasie, to nie odczujesz tego czasowo i finansowo.
MartaMM
Miła Kobietka

Post autor: MartaMM »

I u mnie poduszka do karmienia okazała się niezastąpiona!:) Zamawiałam taką dokładnie https://supermami.pl/rogale-do-karmieni ... now_kwiaty z SuperMami i super zdała egzamin. Wygodna, poręczna, odciąża plecy, pewnie podtrzymuje maluszka, nie przesuwa się podczas karmienia:)
Agatkaaa

Post autor: Agatkaaa »

Poduszka do karmienia na pewno, przy pierwszym dziecku nie miałam, teraz do drugiego kupiłam i nie wyobrażam sobie bez niej karmić, małej jest wygodnie, mi tez, podusie zamawialam z supermami i jest świetna, fajnie wykonana, po praniu nic się nie dzieje, poszewkę można zdjąć i wyprać, polecam ;)
deszczoowa

Post autor: deszczoowa »

Jeśli chodzi o ubranka, to ja bardzo polecam markę Sofija. Ona jest naprawdę bardzo łatwo dostępna, a ubranka czy różne akcesoria są dobrej jakości, co jest bardzo ważne przy rzeczach do tak małych dzieciaczków :)
malinowatrufla
Fajna Kobietka

Post autor: malinowatrufla »

a jakie dobrej jakosci kosmetyki polecacie dla maluszka?
alex1234
Miła Kobietka

Post autor: alex1234 »

Jak będziesz rozglądać się za wózkiem, polecam model, w którym od jakiegoś czasu wożę swoją córkę - Riko Nesa. Urzekł mnie swoją jakością, ceną i amortyzacją. Dzięki temu i wielu innym czynnikom sprawdza się w każdych warunkach.
szpilka
Fajna Kobietka

Post autor: szpilka »

Ja zamawiam takie typowo do podrażnionej, suchej skóry, bo syn ma alergie i czesto wlasnie na skorze wychodza jakies zmiany
malinowatrufla
Fajna Kobietka

Post autor: malinowatrufla »

a mozesz powiedziec konkretnie które uzywacie?
szpilka
Fajna Kobietka

Post autor: szpilka »

U nas idealne dermedic dla dzieci :) są naprawde dobre pod wzgledem jakosci, nie naleza do najtanszych ale czesto mozna je zamowic w promocji z notino wiec ja wtedy korzystam i biore zazwyczaj wiecej sztuk
deszczoowa

Post autor: deszczoowa »

Oprócz takich oczywistych rzeczy, też koniecznie kup sobie np śpiworek do wózka. Marka Sofija ma takie rzeczy bardzo dobrej jakości a ona przy maluszkach jest bardzo ważna. Prócz tego oczywiście też takie bardziej apteczne rzeczy, np gruszka do odciągania kataru. To drobiazgi właściwie, a są potrzebne w najmniej spodziewanym momencie.
ODPOWIEDZ