Wypalone uczucie?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Margaritka
Jestem tu nowa :)

Wypalone uczucie?

Post autor: Margaritka »

Myślę o tym cały czas, ale potrzebuję opinii kogoś obiektywnego... Nie wiem, w czym tkwi problem... Od pół roku jestem z moim chłopakiem. Znaliśmy się od zawsze. Na początku nasz związek był wspaniały. Spędzaliśmy się sobą każdą chwilę. Razem w pracy, razem po pracy. Właściwie byliśmy ze sobą non stop. Po wakacjach przybyło obowiązków, zaczęliśmy się rzadziej spotykać. W chwili obecnej w naszym związku jest źle. Mój chłopak uważa, że powinnam spędzać z nim cały czas. Nie zważa na moją pracę, studia, przyjaciół. Sam już olał swoich znajomych. Ciągle do mnie pisze, po 100 smsów dziennie. Jak się spotykamy ciągle 'wisi na mnie' , nie odpuszcza mnie na krok. Setki razy dziennie powtarza, że mnie kocha. A ja czuję się po prostu osaczona... Ostatnio nie chcę się z nim spotykać, wymyślam różne wymówki... Najzwyczajniej w świecie mam go dość... Może to nie ma nic wspólnego z miłością z mojej strony i jest tkwieniem w czymś co kompletnie nie ma sensu?
ania019

Re: Wypalone uczucie?

Post autor: ania019 »

To po ca zaczęłaś z nim być??
Odpowiedz sobie na to pytanie...
odchudzanie warszawa - razem damy rade
Margaritka

Post autor: Margaritka »

Nie mogłam sięgnąć wyobraźnią aż tak do przodu, żeby wiedzieć jak będzie się zachowywał i jak to wszystko się zmieni.
Awatar użytkownika
scarlet

Post autor: scarlet »

może spróbuj z nim po prostu porozmawiać?.... dla mnie rozmowa jest lekarstwem na wszystko :)
wictoria

Post autor: wictoria »

To się nazywa toksyczna miłość, jeśli czujesz się źle z jego uczuciem, porozmawiaj z nim, jeśli to nic nie pomoże zakończ tę znajomość jeśli nie jesteś szczęśliwa
kredyty mieszkaniowe ranking sprawdź ofertę
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Jasne, że tak.
Szczera Rozmowa wszystko wyjaśni:)
Nie ma co się męczyć.

Jeżeli zależy Ci na Nim, to bądź z nim szczęśliwa:)
beauty4ever.pl

Post autor: beauty4ever.pl »

no faktycznie trochę go za dużo w tym Twoim życiu codziennym. powiedz mu jasno, że każde z Was ma część swojego życia i aby wasze wspolne się nie rozwaliło całkowicie to on musi dać Ci trochę przestrzeni. musisz iść na konkretne rozmowy bo inaczej on się nie domyśli...
powiększanie ust w warszawie
r****

Post autor: r**** »

Margaritka pisze:Spędzaliśmy się sobą każdą chwilę. Razem w pracy, razem po pracy.
Pracujecie razem?
Margaritka pisze: Mój chłopak uważa, że powinnam spędzać z nim cały czas.
Nie jesteście małżeństwem by już teraz dzielić ze sobą codzienność a i w małżeństwie jest miejsce i czas na swoją przestrzeń, która również powinna związkowi służyć.
Margaritka pisze:Jak się spotykamy ciągle 'wisi na mnie' , nie odpuszcza mnie na krok. Setki razy dziennie powtarza, że mnie kocha. A ja czuję się po prostu osaczona..
Zapytaj go czego się boi? Jeśli utraty Ciebie to pogratuluj mu sukcesu: swoim zachowaniem właśnie dąży w tym kierunku. Spytaj czy jest tego świadom. Miłość wierzy i ufa . Jeśli jesteś godna tych jej dwóch cech to uświadom go że może spać spokojnie i zająć się swoimi sprawami w czasie, gdy Ciebie obok nie ma. Im bardziej będzie Cię więził swoimi lękami tym bardziej spowoduje że będziesz się od niego oddalała. Miłość, którą się wymusza i o którą się drży jest bezwartościowa. Miłość oddycha zaufaniem, wolnością i wiernością.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Rety.
A gdybyś była przez niego olewana to była by czarna rozpacz.
Tak to jest, jak mamy to o co zawalczyc nie musimy to się szybko tym nudzimy.
Ja po swoich przejściach, po prostu bym doceniała... ;)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
AiShA
Extra Kobietka

Post autor: AiShA »

Z jednej strony to fajne że widzi tylko Ciebie bo Jesteś pewności że nie zdradzi że myśli o tobie,
Ale z drugiej strony nie masz chwili oddechu bo ciągle z Tobą jest żyje jak by twoim życiem zdecydowanie powinnaś z nim porozmawiać i powiedzieć jak sie z tym czujesz.
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Post autor: kusicielka »

Nie dzwie sie, że czujesz się osaczona!
To raczje z jego strony jets jakieś... nieco dziwne, zaborcze!
Cudownei być z kimś - na początku to norma, że każdą chwilę chcecie spędzać raze, ale z czasem trzeba wrócić do równowagi dla zdrowia psychicznego. bnie da sie tak... Będą z kimś nie mozemy całkim=em zartracić siebie...
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

Nawet w najbardziej kochającym się związku musi być miejsce na "teren prywatny" i "przestrzeń osobistą", a jeżeli tego nie ma, to związek przeradza się w toksyczny dyktat jednej strony i niewolę drugiej.
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

A jeszcze naszła mnie taka myśl ,że to może z zazdrości? Masz teraz multum obowiązków, on może mniej... i w olnym czasie mysli czy nie poznajesz się właśnie z kimś nowym.
Myślę że jak pare razy zapewnisz o wielkim uczuciu i sama co jakiś czas wyślesz smska z wyznaniem miłości to się chłopaczyna uspokoi ;)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
eDom
Miła Kobietka

Post autor: eDom »

Miłość ma różne fazy. Z zauroczenia przeradza się w różne formy. Jeśli jest Ci z nim źle a mimo prób i odpoczynku nie widać poprawy, to może nie jest to twoja druga połowa?
ODPOWIEDZ