Wypadające włosy

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
surykatka2
Miła Kobietka

Wypadające włosy

Post autor: surykatka2 »

Poratujecie jakimiś super tipami na wypadające włosy? Wiem, że u mnie problem wynika z pracy tarczycy, jednak hormony już wyregulowane, a włosów nie przybywa. Wypadają, kruszą się, łamią. Może macie jakieś fajne wcierki, kosmetyki albo suplementy godne uwagi?
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Re: Wypadające włosy

Post autor: docha »

Znam ten ból, u mnie może trochę pomogły suplementy i świadoma pielęgnacja włosów, ale to musiałabyś dostosować do swoich włosów i skóry głowy. Ale największym gamechangerem okazała się mezoterapia skóry głowy. Może znajdź gdzieś u siebie dermatologa, który takie zabiegi robi i przejdź się na konsultację
surykatka2
Miła Kobietka

Post autor: surykatka2 »

Ooo... nie wiedziałam, że są takie zabiegi na skórę głowy. Czy u każdego dermatologa można je wykonać? A może masz kogoś godnego polecenia z Warszawy?
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

Można, można i naprawdę świetnie działa. Ja sobie mezoterapię bardzo chwalę. Robiłam na Rostworowskiego w Warszawie. Spróbuj się umówić na konsultację do doktor Minkowskiej. Mnie bardzo pomogła.
Elza52
Miła Kobietka

Post autor: Elza52 »

Zacznij dbać o włosy. Fajny skład ma seria Miracle Repair od inoara. Poprawi kondycję włosów, a w efekcie zahamuje ich wypadanie.
Diuka
Jestem tu nowa :)

Post autor: Diuka »

Polecam olejek Hasna znakomity na wypadanie włosów, super ja wzmacnia, odzywia, poprawia ich wyglad. Nie rozdwajają się tak, nie wypadaja a i odrastaja nowe włoski
dobek
Miła Kobietka

Post autor: dobek »

Jakiś czas temu zaczęłam stosować produkty polecone przez moją fryzjerkę, która sama zmaga się z problemami tarczycy. Poleciła mi suplementację siarką organiczną MSM od Pharmavit oraz szampon konopny z biotyną i ekstraktem ze skrzypu od Pharmazis. Jako mieszkanka Poznania, nie miałam problemu z zakupem tych produktów w jednym miejscu — w Konopnej Farmacji na Ratajczaka. Jeśli jednak nie możesz znaleźć ich stacjonarnie, spokojnie zamówisz je online na ich stronie.

Szampon już samym składem robi wrażenie — kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C, E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitamina B5 — to wszystko działa nie tylko na skórę głowy, ale i wzmacnia same cebulki. Razem z MSM, który wpływa na produkcję kolagenu i keratyny, stanowi solidny duet przeciw wypadaniu włosów.

Jestem naprawdę zachwycona efektami! Po dwóch tygodniach zauważyłam, że wypadanie włosów zmniejszyło się o 70%, a już po czterech tygodniach pojawiło się mnóstwo baby hair. Włosy stały się też mocniejsze i przestały się łamać.

Co ważne — moja fryzjerka zawsze powtarza, że włosy są martwe i aby poprawić ich kondycję, trzeba działać u źródła, czyli wzmocnić skórę głowy i cebulki. Dlatego warto uzbroić się w cierpliwość — ta kuracja nie daje efektu z dnia na dzień, ale systematyczność naprawdę się opłaca.

Jeśli macie problem z wypadającymi włosami, polecam ten zestaw — sprawdzony, skuteczny i dostępny online. Spróbujcie i dajcie znać, jak u Was zadziałał!
ODPOWIEDZ