Problem z chrapaniem
-
AnnaWierz12
- Jestem tu nowa :)
Problem z chrapaniem
Mój narzeczony chrapie jak lokomotywa... Ostatnio zamieszkaliśmy razem i okzuje się to błędem. Od tygodnia czyli od momentu w którym się wprowadziłam nie miałam jeszcze przespanej nocy...
Jak radzicie sobie z chrapiącym facetem w łóżku??
Jak radzicie sobie z chrapiącym facetem w łóżku??
Re: Problem z chrapaniem
Nie no, tu nie masz co się doszukiwać błędu. Jeśli chrapie tak mocno, to może dobrze było mu zasugerować wizytę u laryngologa albo jakiegoś pulmonologa. Tu nawet nie chodzi o twoją wygodę, ale jego zdrowie. Bo chrapanie to nie jest zdrowy objaw, a jeśli chrapie jak lokomotywa to niedobrze.
To kobieta wybiera mężczyznę, który ją wybierze.
-
AnnaWierz12
niestety nie moge go zaciągnąć do lekarza... uważa, że to normalne i wiele ludzi na świecie chrapie i nikomu to nie przeszkadza a ja jestem przewrażliwiona...
Możecie śmiać się z porównania ale jak chrapie to tak głośno jak przejeżdżająca obok lokomotywa...
Możecie śmiać się z porównania ale jak chrapie to tak głośno jak przejeżdżająca obok lokomotywa...
Kochana znam ten problem
Zgadzam się, że warto zacząć od wizyty u laryngologa, bo być może ma krzywą przegrodę nosową lub inną dolegliwość.
Chrapanie może być też spowodowane słabym dotlenieniem podczas snu (śpicie przy otwartym oknie? Jeśli nie to spróbujcie albo dobrze wywietrzcie pokój przed snem). Po alkoholu chrapanie też jest intensywniejsze.
Ja zwykle stosuję stopery piankowe do uszu, co prawda nie słyszę tak mocno chrapania, ale za to czuję od nich wibracje na łóżku.
Kiedyś też moja lokomotywa stosowała taki spray do gardła, trochę pomagało, więc może również warto spróbować?
Chrapanie może być też spowodowane słabym dotlenieniem podczas snu (śpicie przy otwartym oknie? Jeśli nie to spróbujcie albo dobrze wywietrzcie pokój przed snem). Po alkoholu chrapanie też jest intensywniejsze.
Ja zwykle stosuję stopery piankowe do uszu, co prawda nie słyszę tak mocno chrapania, ale za to czuję od nich wibracje na łóżku.
Kiedyś też moja lokomotywa stosowała taki spray do gardła, trochę pomagało, więc może również warto spróbować?
Poradnik domowy online
Musisz go przekonać, że to nie tylko dla Ciebie ważne (chociaż już to powinno wystarczyć mu za powód
) ale to przede wszystkim dla jego zdrowia! Za takim chrapaniem czasami mogą kryć się poważniejsze choroby!
-
AnnaWierz12
W końcu zaciągnęłam go do laryngologa i okazało się że to nie wina przegrody lecz opadania języka na wznak...
zalecenie- ma spać na boku... noc pierwsza próby spania na boku skończyły się fiaskiem...
zalecenie- ma spać na boku... noc pierwsza próby spania na boku skończyły się fiaskiem...
Z ciekawostek można drugiej osobie zasugerować lekcje śpiewu jako metodę na chrapanie 
Ostatnio zmieniony śr wrz 18, 2013 7:49 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Link został usunięty. Proszę zapoznać się z REGULAMINEM FORUM. :)
Powód: Link został usunięty. Proszę zapoznać się z REGULAMINEM FORUM. :)
To kobieta wybiera mężczyznę, który ją wybierze.
Na targach rehabilitacja w Łodzi zakupiłam coś takiego spam
Mój mąż chrapie tylko na plecach a ta poduszka mu to uniemożliwia:) Jestem bardzo zadowolona
Mój mąż chrapie tylko na plecach a ta poduszka mu to uniemożliwia:) Jestem bardzo zadowolona
Ostatnio zmieniony czw wrz 26, 2013 12:49 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum i nie spamować
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum i nie spamować
-
AnnaWierz12
zofbier pisze:Na targach rehabilitacja w Łodzi zakupiłam coś takiego spam
"coś takiego spam..." o co chodzi co takiego kupiłaś??
wystarczy prawidłowo wkleić zdjęcie i się dowiemy...
wydaje mi się że raczej na zarobku zależało niż na pomocy...
wydaje mi się że raczej na zarobku zależało niż na pomocy...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
nie po prostu dodałam linka a chyba robić tego nie można
Chodzi mi o poduszke piano firmy dr sapporo. jak pokażę kształt i tak nikt nie bd wiedział o co chodzi dlatego link dodałam
Chodzi mi o poduszke piano firmy dr sapporo. jak pokażę kształt i tak nikt nie bd wiedział o co chodzi dlatego link dodałam
podasz nazwę i zdjęcie i wystarczy... jak ktoś będzie chciał to poszuka sobie, lub poprosi o podanie linka na pw
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Teraz na chrapanie fajne zabiegi robią, nie trzeba się już z tym męczyć. Wydaje mi się, że jak ktoś chrapie to nie powinien się ociągać tylko czym prędzej do lekarza. Po co męczyć i siebie i innych.
Są specjalne spraye na chrapanie
A w takim razie ja jestem z moim dopasowana idealnie, bo dopóki on nie zacznie chrapac, to ja nie zasnę.
- kobietka77
- Fajna Kobietka
U mnie odwrotnie, jak nie zasnę przed osobą, która chrapie to koniec, nie przespana cała noc. Swojego ojca chcemy zapisać do kliniki medicover na zabieg, żeby wyeliminować ten problem, zwłaszcza że ma bezdech.
najlepiej jak to przeszkadza to chyba spać oddzielnie bo z chrapania się nie da wyleczyć chyba.
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Przed snem nie można pić alkoholu i należy unikać leków nasennych i uspokajających. Najlepiej spać na boku lub na brzuchu, z płaską poduszką pod głową.Dostępne są specjalne krople do nosa, płukanki do ust i gardła, które mają udrożniać drogi oddechowe, plasterki na nos ułatwiające oddychanie. Ambulatoryjnie można zrobić korektę skrzywionej przegrody, usunąć migdałki lub guzy (np. polipy) w obrębie nosa i zatok.
Pozwolę sobie odświeżyć wątek. Ale muszę poinformować wszystkie męczące się babeczki że jest sposób na chrapiącego partnera! Dowiedziałam się o centrum medycznym SPAM warszawie że leczą tam chrapanie, posłałam tam męża dwa miesiące temu i do tej pory nie usłyszałam żadnego dźwięku wydobywającego się z otwartej buzi
Mogę polecić.
Ostatnio zmieniony śr sty 14, 2015 1:32 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie spamować forum, następnym razem dostaniesz ostrzeżenie
Powód: proszę nie spamować forum, następnym razem dostaniesz ostrzeżenie
Chyba kwestia zaakceptowania i pogodzenia się z tym - no i przyzwyczajenia 
Lampy Cable Power.
(Sorry, nie będę nazywać rzeczy po imieniu) Mi ciężko było słuchać co noc dźwięków jakbym spała przy stadzie dzikich zwierząt :/ ale co racja to racja kto może to się i przyzwyczai
Pozdrawiam
Jedno jest pewne, ze do takiego upierdliwego chrapanka napewno nie mozna
sie przyzwyczaic ani go zaakceptowac.
Konsultacja z medykiem pozwoli ustalic konkretna przyczyne .
A , ze chrapanie nadmierne nalezy leczyc to nie podlega zadnej dyskusji.
Czesto krzywa przegroda nosowa powoduje wlasnie szalencze napady chrapania.
Moj kuzyn jest tego ewidentnym przykladem , bo po operacji wlasnie owej przegrody nosowej
chrapanie w 100% ustalo.
sie przyzwyczaic ani go zaakceptowac.
Konsultacja z medykiem pozwoli ustalic konkretna przyczyne .
A , ze chrapanie nadmierne nalezy leczyc to nie podlega zadnej dyskusji.
Czesto krzywa przegroda nosowa powoduje wlasnie szalencze napady chrapania.
Moj kuzyn jest tego ewidentnym przykladem , bo po operacji wlasnie owej przegrody nosowej
chrapanie w 100% ustalo.
- sklepikseniora.pl
Polecam poduszkę wspomagająca leczenie chrapania, która nie pozwala na spanie w pozycji na plecach, wymuszając ułożenie głowy na boku. Dzięki temu język podczas snu nie opada ku tyłowi, a przestrzeń przepływu powietrza zwiększa się, ułatwiając swobodne oddychanie i redukując objawy chrapania.
Mysle, ze takie poduszki to tylko zbedny wydatek ktory niewiele moze pomoc
na zbyt dokuczliwe chrapanie.
Chrapanie to naprawde problem nie tylko dla tego ktorego ta dolegliwosc dotknela ,
ale rowniez dla tych ktorzy tego bardzo upierdliwego koncertu musza z koniecznosci wysluchiwac.
na zbyt dokuczliwe chrapanie.
Chrapanie to naprawde problem nie tylko dla tego ktorego ta dolegliwosc dotknela ,
ale rowniez dla tych ktorzy tego bardzo upierdliwego koncertu musza z koniecznosci wysluchiwac.
Zgadzam się z Astra. To męczące dla wszystkich domowników a i kiepsko jeżeli chodzi o zdrowie dla chrapiącego, takie poduszki to może i też coś tam pomagają w prawidłowym ułożeniu się ciała ale... trzeba szukać źródła problemu.
to jest uciążliwe i to bardzo, mój mąż chrapał jak hipopotam
okazało się, że groził mu zawał, zostaliśmy wysłani do kliniki mml w warszawie, gdzie go szybko zdiagnozowali i pomogli