Wymioty podczas miesiączki
Wymioty podczas miesiączki
Cześć, przeszukałam fora ale nie znalazłam podobnego problemu. Postanowiłam napisać, może znajdzie się ktoś kto doradzi, ewentualnie pomożemy komuś innemu
Mam 34 lata. Od dwóch miesięcy podczas miesiączki pojawiają się u mnie okropne mdłości i wymioty. Nie są to wymioty, po których czuć ulgę. Ja już nawet nie mam czym wymiotować, a cały czas mam odruch wymiotny (i tak kilkadziesiąt razy dziennie). Trzy, cztery dni nie jestem w stanie wstać z łóżka. Za pierwszym razem myślałam, ze to jakiś wirus lub zatrucie, ale jak pojawiło się miesiąc później podczas miesiączki to nie mam wątpliwości, że coś jest nie tak. Zrobiłam badania hormonów w 4 dniu cyklu (wyszły idealnie), endokrynolog nie ma podstaw do leczenia. Ginekolog przepisał luteinę (ze względu na występujące migreny i ewentualne starania o drugie dziecko, nie zastosował terapii hormonalnej). Czy któraś z Was miała taki przypadek? Czy luteina pomoc może na takie dolegliwości? Dodam, że będąc w ciąży miałam niepowściągliwe wymioty i te wymioty teraz są bardzo podobne, z tym ze mijają razem z końcem miesiączki.
Re: Wymioty podczas miesiączki
Co do luteiny to nie jestem pewna, ale jeżeli masz takie problemy to ja bym na twoim miejscu szła po tabletki antykoncepcyjne. Bo z tego co piszesz, to masz niezły sajgon.