Wybielanie zębów

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
RoseNails_pl
Jestem tu nowa :)

Re: Wybielanie zębów

Post autor: RoseNails_pl »

Nie wiem czy jest to warte pieniędzy jakie wydałaś na tą pastę,ale poczekam na Twoją odpowiedź dotyczącą efektu. Moim zdaniem tylko zabieg wybielania u stomatologa i biała dieta może tutaj pomóc.
aleksa34

Post autor: aleksa34 »

Wcześniej wybielałam Białą perłą efekt był mizerny. Jednak w zeszłym tygodniu zdecydowałam się na wybielanie laserowe u stomatologa w ABC-DENT w Poznaniu. Nie miałam nadwrażliwości, a biel zdecydowanie ładniejsza. Zęby zrobiły mi sie teraz takie świeże, białe. Akurat załapałam się na promocję za 399 zł. Odbyło się szybko fachowo i wygodnie. Pani Doktor bardzo miła. Polecam!
apollo

Post autor: apollo »

Kolejny cudowny produkt... Testujcie ajonę, ale zakładając, że zmieniajcie dietę, eliminujecie używki. Jak dla mnie zabieranie się za wybielanie bez eliminowania wszystkich przyczyn brzydkich zębów po prostu mija się z celem.
apollo

Post autor: apollo »

Jeśli wybielanie nie będzie stanowiło metody zmiany stylu życia to tak na prawdę cały zabieg jest pozbawiony sensu, bo i tak efektów nie przyniesie - zęby i tak powrócą do normalności. Najpierw zmiana przyzwyczajeń, a dopiero później ładne zęby.
supercaro

Post autor: supercaro »

Ja to gdzieś kiedyś czytałam, że wybielanie niszczy szkliwo;]
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Bo to prawda,wybielanie zębów niszczy szkliwo dlatego też jeżeli koniecznie chcemy wykonać taki zabieg,to przede wszystkim w dobrym gabinecie stomatologicznym,plus potem też należy stosować odpowiednią dietę i pastę.
Julitka92

Post autor: Julitka92 »

Mi dentysta polecił białą perłę bo właśnie nie niszczy szkliwa i nie powoduje wrażliwości dziąseł 8-) Pół roku temu zrobiłam kilkudniową kurację zestawem plus system 5 dni i szczerze jestem zadowolona, bo zęby są bielutkie i już nie muszę się wstydzić zółtych zebów :D
tuniemanieba

Post autor: tuniemanieba »

Hej kobietki :) ja zawsze używałam paski Crest Supreme, pełną kurację. dostępne są na allegro. Mam po nich dużo bielsze ząbki i jestem zadowolona. Da się zauważyć przez nie jedną osobę. Dentystka powiedziała mi, że mogę ich spokojnie używać, byle z umiarem.
tradecz

Post autor: tradecz »

Raz na rok chodzę do dentysty na od kamienianie zębów. Po tym również widać rezultaty.
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Tylko walka z kamieniem a wybielanie to coś zupełnie innego. Oczywiście nie twierdzę,że należy zaniedbać walkę z kamieniem,osadem,ale jeżeli chodzi ściśle o profesjonalne wybielanie,to jednak polecam ten zabieg wykonać osobno u stomatologa,tak aby były efekty.
darka83

Post autor: darka83 »

W niektórych przypadkach, jak ktoś miał dużo kamienia nazębnego, to już po piaskowaniu widać efekt wybielenia...

Tak naprawdę czy to po wybielaniu u dentysty, czy samodzielnie, czy po piaskowaniu wszystko zależy od nas - właściwa higiena jamy ustnej: mycie, płukanie, "biała dieta" - i efekty będą się trzymać dużo dłużej. Tyle ode mnie :)
http://www.dentysta-w.kolobrzeg.pl/
karetia
Fajna Kobietka

Post autor: karetia »

Uważam, że nigdy zabieg nie stanowi rozwiązania problemu - wprost przeciwnie, do jego rozwiązania jest bardzo daleko, bo należy zwrócić uwagę na szereg kwestii. Jednorazowy efekt to absolutnie nie wszystko.
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Efekt wybielania po piaskowaniu i usuwaniu kamienia będzie tylko miejscowy chwilowy,w wątku mowa raczej o czymś co przyniesie długotrwałe efekty. Jak słusznie pisze Przedmówczyni: jednorazowy efekt to zdecydowanie za mało.
karetia
Fajna Kobietka

Post autor: karetia »

Ale w większości przypadków tak jest. Bo jeśli ktoś weźmie zabieg, wybieli zęby, a nie wyeliminuje powodów z których te zęby wyglądały jak wyglądały, to trudno oczekiwać, że zauważalna będzie jakaś specjalna zmiana. Kwestia czasu.
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Zgadzam się,plus poza kwestia czasu jeszcze kilak powtórzeń takiego zabiegu i wizyt w gabinecie stomatologicznym,dopiero wtedy po wyeliminowaniu przyczyn powstawania kamienia oraz walki z nim,możemy mówić o zdrowych i białych zębach.
kewelina

Post autor: kewelina »

Ja po piaskowaniu nie zauważyłam większej różnicy w kolorze zębów, ale to na pewno obowiązkowy zabieg przed wybielaniem, bo przecież jak na zębach jest osad to żadne metody na pewno nie pomogą :):) Co do samego wybielania u mnie sprawdziły się produkty z serii iwhite, chociaż podczas trzymania nakładek na zębach miałam ślinotok i trzeba było wspierać się chusteczkami, to przynajmniej naprawdę wybielił zęby :D
Asia.O

Białe zęby

Post autor: Asia.O »

Wybielacie zęby? Ja zaczęłam używać iWhite, na razie dopiero kilka dni, ale zaczyna być widać efekty.
Czy ktoś z Was używał? Po jakim czasie były znaczne efekty?
Olga_mil

Re: Białe zęby

Post autor: Olga_mil »

Asia.O pisze:Wybielacie zęby? Ja zaczęłam używać iWhite, na razie dopiero kilka dni, ale zaczyna być widać efekty.
Czy ktoś z Was używał? Po jakim czasie były znaczne efekty?
Ja używam. Pierwsze efekty pojawiły się dość szybko. Ale wszystko zależy chyba od stanu zębów.
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Temat tematem, ale za multikonta i spam reklamy w postach jest ban. Przypominam tylko.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Nastepne osoby ktore pospamuja iwhitem otrzymaja bana i tyle
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Klaudyna1987

Post autor: Klaudyna1987 »

Cześć ja mogę się podzielić opinią na temat wybielania lampą z akceleratorem. Do tej pory wybielałam w domu i nie byłam zadowolona. W studio "Piękny Uśmiech" na ul.Piekary 12 miałam właśnie zabieg tym laserem. Nie należę do osób odważnych, ale jakoś się przemogłam i nie żałuję, bo zabieg jest bezbolesny. Jeśli ktoś jest zainteresowany to na pewno znajdzie w internecie ich stronę z rozpiską zabiegów.
rakida

Post autor: rakida »

Przed ślubem wybielałam zęby. Przedtem próbowałam pastami, aaaale efekt był jaki był. Niby coś tam się poprawiało, ale jak ubierałam sukienkę, to zęby robiły się szare :D koniec końców robiłam metodą beyond w klinice impladent w Warszawie. Od ślubu minęło 11 miesięcy, efekt nadal jest (tak, porównuję z tym wzornikiem :D )
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Post autor: Panna_Mysia »

Szarotka.Redcart_pl pisze:Jeśli chcemy zrobić tow profesjonalny sposób i wybielić swoje zęby,to tylko w gabinecie stomatologicznym. Seria zabiegów może nie jest tania,ale za to bardzo skuteczna. Też się nad tym zastanawiam.
Ja też się nad tym zastanawiam... Dentysta to jednak dla mnie bezpieczniejsza opcja, bo przecież przed wybielaniem trzeba wyleczyć wszystkie ząbki i skonsultować wymianę plomb po wybielaniu.
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
Awatar użytkownika
Revelka
Miła Kobietka

Post autor: Revelka »

A ja zaczynam testowanie takich pasków do zebów niebawem i jestem ciekawa efektów - nie będą one pewnie na długo, ale raz na jakis czas mozna sobie w domu coś takiego zrobić chyba :)
]:-) http://www.revelkove-love.pl/ ]:-)
gretel

Post autor: gretel »

No najlepiej laserowo, ale to tak będzie kosztowało w graniach 600 - 700 zł, przynajmniej u mnie tyle kosztowało
https://hairlook.pl/
ODPOWIEDZ