Wybielanie zębów
-
RoseNails_pl
- Jestem tu nowa :)
Re: Wybielanie zębów
Nie wiem czy jest to warte pieniędzy jakie wydałaś na tą pastę,ale poczekam na Twoją odpowiedź dotyczącą efektu. Moim zdaniem tylko zabieg wybielania u stomatologa i biała dieta może tutaj pomóc.
Wcześniej wybielałam Białą perłą efekt był mizerny. Jednak w zeszłym tygodniu zdecydowałam się na wybielanie laserowe u stomatologa w ABC-DENT w Poznaniu. Nie miałam nadwrażliwości, a biel zdecydowanie ładniejsza. Zęby zrobiły mi sie teraz takie świeże, białe. Akurat załapałam się na promocję za 399 zł. Odbyło się szybko fachowo i wygodnie. Pani Doktor bardzo miła. Polecam!
-
apollo
Kolejny cudowny produkt... Testujcie ajonę, ale zakładając, że zmieniajcie dietę, eliminujecie używki. Jak dla mnie zabieranie się za wybielanie bez eliminowania wszystkich przyczyn brzydkich zębów po prostu mija się z celem.
-
apollo
Jeśli wybielanie nie będzie stanowiło metody zmiany stylu życia to tak na prawdę cały zabieg jest pozbawiony sensu, bo i tak efektów nie przyniesie - zęby i tak powrócą do normalności. Najpierw zmiana przyzwyczajeń, a dopiero później ładne zęby.
Ja to gdzieś kiedyś czytałam, że wybielanie niszczy szkliwo;]
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Bo to prawda,wybielanie zębów niszczy szkliwo dlatego też jeżeli koniecznie chcemy wykonać taki zabieg,to przede wszystkim w dobrym gabinecie stomatologicznym,plus potem też należy stosować odpowiednią dietę i pastę.
Mi dentysta polecił białą perłę bo właśnie nie niszczy szkliwa i nie powoduje wrażliwości dziąseł
Pół roku temu zrobiłam kilkudniową kurację zestawem plus system 5 dni i szczerze jestem zadowolona, bo zęby są bielutkie i już nie muszę się wstydzić zółtych zebów 
-
tuniemanieba
Hej kobietki
ja zawsze używałam paski Crest Supreme, pełną kurację. dostępne są na allegro. Mam po nich dużo bielsze ząbki i jestem zadowolona. Da się zauważyć przez nie jedną osobę. Dentystka powiedziała mi, że mogę ich spokojnie używać, byle z umiarem.
Raz na rok chodzę do dentysty na od kamienianie zębów. Po tym również widać rezultaty.
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Tylko walka z kamieniem a wybielanie to coś zupełnie innego. Oczywiście nie twierdzę,że należy zaniedbać walkę z kamieniem,osadem,ale jeżeli chodzi ściśle o profesjonalne wybielanie,to jednak polecam ten zabieg wykonać osobno u stomatologa,tak aby były efekty.
W niektórych przypadkach, jak ktoś miał dużo kamienia nazębnego, to już po piaskowaniu widać efekt wybielenia...
Tak naprawdę czy to po wybielaniu u dentysty, czy samodzielnie, czy po piaskowaniu wszystko zależy od nas - właściwa higiena jamy ustnej: mycie, płukanie, "biała dieta" - i efekty będą się trzymać dużo dłużej. Tyle ode mnie
Tak naprawdę czy to po wybielaniu u dentysty, czy samodzielnie, czy po piaskowaniu wszystko zależy od nas - właściwa higiena jamy ustnej: mycie, płukanie, "biała dieta" - i efekty będą się trzymać dużo dłużej. Tyle ode mnie
http://www.dentysta-w.kolobrzeg.pl/
Uważam, że nigdy zabieg nie stanowi rozwiązania problemu - wprost przeciwnie, do jego rozwiązania jest bardzo daleko, bo należy zwrócić uwagę na szereg kwestii. Jednorazowy efekt to absolutnie nie wszystko.
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Efekt wybielania po piaskowaniu i usuwaniu kamienia będzie tylko miejscowy chwilowy,w wątku mowa raczej o czymś co przyniesie długotrwałe efekty. Jak słusznie pisze Przedmówczyni: jednorazowy efekt to zdecydowanie za mało.
Ale w większości przypadków tak jest. Bo jeśli ktoś weźmie zabieg, wybieli zęby, a nie wyeliminuje powodów z których te zęby wyglądały jak wyglądały, to trudno oczekiwać, że zauważalna będzie jakaś specjalna zmiana. Kwestia czasu.
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Zgadzam się,plus poza kwestia czasu jeszcze kilak powtórzeń takiego zabiegu i wizyt w gabinecie stomatologicznym,dopiero wtedy po wyeliminowaniu przyczyn powstawania kamienia oraz walki z nim,możemy mówić o zdrowych i białych zębach.
Ja po piaskowaniu nie zauważyłam większej różnicy w kolorze zębów, ale to na pewno obowiązkowy zabieg przed wybielaniem, bo przecież jak na zębach jest osad to żadne metody na pewno nie pomogą
:) Co do samego wybielania u mnie sprawdziły się produkty z serii iwhite, chociaż podczas trzymania nakładek na zębach miałam ślinotok i trzeba było wspierać się chusteczkami, to przynajmniej naprawdę wybielił zęby 
Białe zęby
Wybielacie zęby? Ja zaczęłam używać iWhite, na razie dopiero kilka dni, ale zaczyna być widać efekty.
Czy ktoś z Was używał? Po jakim czasie były znaczne efekty?
Re: Białe zęby
Ja używam. Pierwsze efekty pojawiły się dość szybko. Ale wszystko zależy chyba od stanu zębów.Asia.O pisze:Wybielacie zęby? Ja zaczęłam używać iWhite, na razie dopiero kilka dni, ale zaczyna być widać efekty.
Temat tematem, ale za multikonta i spam reklamy w postach jest ban. Przypominam tylko.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Nastepne osoby ktore pospamuja iwhitem otrzymaja bana i tyle
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
Klaudyna1987
Cześć ja mogę się podzielić opinią na temat wybielania lampą z akceleratorem. Do tej pory wybielałam w domu i nie byłam zadowolona. W studio "Piękny Uśmiech" na ul.Piekary 12 miałam właśnie zabieg tym laserem. Nie należę do osób odważnych, ale jakoś się przemogłam i nie żałuję, bo zabieg jest bezbolesny. Jeśli ktoś jest zainteresowany to na pewno znajdzie w internecie ich stronę z rozpiską zabiegów.
Przed ślubem wybielałam zęby. Przedtem próbowałam pastami, aaaale efekt był jaki był. Niby coś tam się poprawiało, ale jak ubierałam sukienkę, to zęby robiły się szare
koniec końców robiłam metodą beyond w klinice impladent w Warszawie. Od ślubu minęło 11 miesięcy, efekt nadal jest (tak, porównuję z tym wzornikiem
)
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Ja też się nad tym zastanawiam... Dentysta to jednak dla mnie bezpieczniejsza opcja, bo przecież przed wybielaniem trzeba wyleczyć wszystkie ząbki i skonsultować wymianę plomb po wybielaniu.Szarotka.Redcart_pl pisze:Jeśli chcemy zrobić tow profesjonalny sposób i wybielić swoje zęby,to tylko w gabinecie stomatologicznym. Seria zabiegów może nie jest tania,ale za to bardzo skuteczna. Też się nad tym zastanawiam.
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
A ja zaczynam testowanie takich pasków do zebów niebawem i jestem ciekawa efektów - nie będą one pewnie na długo, ale raz na jakis czas mozna sobie w domu coś takiego zrobić chyba 
No najlepiej laserowo, ale to tak będzie kosztowało w graniach 600 - 700 zł, przynajmniej u mnie tyle kosztowało
https://hairlook.pl/