wszystko o szafie

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
Ruda Jadzia
Jestem tu nowa :)

Re: wszystko o szafie

Post autor: Ruda Jadzia »

Widzę, że watek swoje lata ma... Ale opowiem Wam o mojej przygodzie z szafą :)
Moja stara też się rozpadała. To była taka stara szafa w retro stylu. Chciałam czegoś nowoczesnego, zamówiłam zatem szafę wnękową na wymiar w takiej firmie palissandro. Szafa wykonana z mocnego drewna jest solidna. Dzieki temu, że to szafa wnękowa, oddała mi dużo przestrzeni w pokoju. Stara zajmowała dużo miejsca.
Jako, że jestem maniaczką butów, w nowej mam specjalną wnękę :)
oólnie jestem zadowolona, przymierzam się teraz do wymiany zabudwy w przedpokoju i raczej uderzę do tej samej firmy.
Awatar użytkownika
piper
Miła Kobietka

Post autor: piper »

A pozwolę sobie zapytać w jakiej kwocie zamknęłaś się budując szafę? Z tego co się orientuję Komandor ma jakość ale i cenę.
Ruda Jadzia

Post autor: Ruda Jadzia »

Piper ale to nie mnie pytasz prawda? Ja robiłam szafę w Palissandro, a poprzedniej też nie mialam z komandora. Co do ceny, to nie chce walnąc głupoty, wiec musialabym sprawdzić, gdzies mam fakturę jeszcze.
Awatar użytkownika
piper
Miła Kobietka

No dziękuję. Powiem szczerze, że zapomniałam o tym temacie. W końcu okazało się, że można mieć szafę w nieco niższej cenie, przy odrobinie wysiłku. Znajomy robi meble, materiały zamawia w hurtowni komandor. Podobno coraz więcej firm teraz tak robi. Będzie składał szafę do kuchni to zobaczę co i jak.
aniag1

Post autor: aniag1 »

Dokładnie. Taką szafę bardzo łatwo zrobić jak się ma plan gotowy i wychodzi dużo taniej:)
kinkiety
Awatar użytkownika
piper
Miła Kobietka

W sumie, to jeszcze nie wiem o ile będzie taniej, pewnie taniej niż przyszedłby Pan, zrobił projekt, podumał, coś pokręcił, wyliczył i zamontował. Ja się uparłam, że chcę mieć fajne oświetlenie do szafy, w HK mają HLT ledy więc to co się oszczędzi wpakuję pewnie w materiały. I do tego porządny system suwny drzwi. Jak już się upora to dam wam znać, czy się opłaca.
vidis
Miła Kobietka

Post autor: vidis »

A orientujecie się w różnicach, cenach między np. zamówieniem bezpośrednio w Komandorze a np. wynajęciu pana stolarza?
Awatar użytkownika
Olenka14

Post autor: Olenka14 »

Ja mam taką SPAM ale to taka bardzo sypialniana, ale piękna i funkcjonalna. No i bardzo solidna.
Ostatnio zmieniony śr lis 20, 2013 6:04 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę wkleić zdjęcie
Mój blog w tematyce mama i dziecko Wokół Dziecka :)
karmazynn
Miła Kobietka

Post autor: karmazynn »

Hej koleżanki!

Czy któraś z Was posiada takie wieszaki na spódnice? Czy dobrze się ona sprawdza, lepiej niż tradycyjne wieszaki??

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

mam takie ale pojedyńcze..
na spodnie, na spódnice...
sa rewelacyjne... przede wszystkim nie kazda spódnica ma haczyki do zawieszenia...
poza tym, dzięki takiemu mniej miejsca jest potrzeba
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
karmazynn
Miła Kobietka

Post autor: karmazynn »

Dziękuje za odpowiedź ;) Czyli warto je kupić, na miejscu też się pewnie oszczędza w szafie :)
Pozdrawiam, Karmazynowa
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Jeżeli masz mało miejsca ro zdecydowanie warto ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
paula

Post autor: paula »

mam takie pytanie do was - czy są nadal modne szafy takie potężne, na całą ścianę - od sufitu do podłogi, od ściany do ściany?
chciałabym taką w sypialni ale nie wiem czy na ścianę długości prawie 5m to już nie jest przesada :D
vicky0019
Fajna Kobietka

Post autor: vicky0019 »

ja ostatnio kupiłam sobie szafe ubraniową z tej firmy SPAM . Jestem zadowolona z jej jakości mają duży wybór modeli szaf. Szafka posiada bogate wyposażenie .
Ostatnio zmieniony ndz lut 16, 2014 12:33 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
fotograf ślubny warszawa
Kolaboracja

Post autor: Kolaboracja »

paula pisze:mam takie pytanie do was - czy są nadal modne szafy takie potężne, na całą ścianę - od sufitu do podłogi, od ściany do ściany?
chciałabym taką w sypialni ale nie wiem czy na ścianę długości prawie 5m to już nie jest przesada :D
to nie kwestia mody tylko gustu, mnie osobiście takie szafy się nie podobają, tym bardziej jeszcze jak ich drzwi są lustrami, osobiście wolę szafy "wolnostojące" - mają więcej uroku
ODPOWIEDZ