a co z mieszkaniem po ślubie? Kupujecie coś swojego? Może będziecie mieszkać z teściami? Ślub to poważny krok i duża zmiana w życiu. My na początku będziemy mieszkać z teściami, ale szybko chcę mieć własne cztery kąty. Nie mogę się już doczekać urządzania - kupowanie mebli, malowanie ścian...
Wspólne mieszkanie
Wspólne mieszkanie
Hej dziewczyny,
a co z mieszkaniem po ślubie? Kupujecie coś swojego? Może będziecie mieszkać z teściami? Ślub to poważny krok i duża zmiana w życiu. My na początku będziemy mieszkać z teściami, ale szybko chcę mieć własne cztery kąty. Nie mogę się już doczekać urządzania - kupowanie mebli, malowanie ścian...
Re: Wspólne mieszkanie
Mieszkanie z teściami traktujcie naprawdę jako rozwiązanie tymczasowe. Kredyt nie tak prosto teraz dostać niestety, ale trzeba próbować. Jestem zdania, że własny ciasny kąt jest lepszy niż mieszkanie z kimś.
-
jedna_taka
- Jestem tu nowa :)
My mieszkamy z teściami, ale tylko na chwilę 
Mamy już w planach własny kąt, kupiliśmy już działkę. Będziemy kombinować bez kredytu, co zacznie się od 35m2, bo to można zgodnie z prawem postawić samemu
Mamy już w planach własny kąt, kupiliśmy już działkę. Będziemy kombinować bez kredytu, co zacznie się od 35m2, bo to można zgodnie z prawem postawić samemu
Ja mam super tesciowa i z nia dobrze mi sie mieszkało ale sami to sami można nago iść do łazienki i sie nie stresować 
Nie ma jak swoje mieszkanie
Jeśli możecie sobie na nie pozwolić finansowo, to nawet się nie zastanawiaj.
u mnie brat mieszka z dziewczyną u nas w domu ale mamy duze mieszkanie oraz 2 kuchnie i 2 lazienki.
a tak to proponuje maly wlasny kącik
a tak to proponuje maly wlasny kącik
Nieruchomości na dobre
-
pachnacakraina
Witam powinno sie razem mieszkać przed ślubem to wiele uczy
Polecam http://pachnaca-kraina.pl/mydlo-aleppo
Przed slubem mieszkaliśmy razem ,puŻniej w domu teściów przez 10 lat ( po Slubie).I powiem wam nie było za ciekawie .Doszło do tego stopnia, że teściowa namawiała mojego męża do rozwodu.Dlatego radzę jak najszybciej postarać się o swoje cztery kąty ,choćby ciasno na początek, coś wynająć ,ale żeby młodzi byli sami.
Ostatnio zmieniony wt cze 14, 2016 11:21 am przez Edytka77, łącznie zmieniany 2 razy.
Na przyklad? Posty ktore nic nie wnosza do tematu sa traktowane jako zasmiecanie tematupachnacakraina pisze:Witam powinno sie razem mieszkać przed ślubem to wiele uczy
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Choć mam świetnych teściów, to cieszę się, że po ślubie mieszkaliśmy u nich tylko tydzień. Lepsze własne gniazdko nawet wynajmowane. Jesteście panami siebie, nikt wam nie przeszkadza ani wy nikomu.Polecam
grywalizacja na http://sanitera.pl
Mieszkanie z teściami to raczej kiepski pomysł.Najlepiej przed weselem już mieszkać razem bo dużo się może pozmieniać po.
-
smartkursyszkolenia
Tylko nie mieszkanie z teściami. Lepiej wynająć najgorszą kawalerkę, niż mieszkać z teściami. Tego może wasze małżeństwo nie przetrwać.
Skolenia ADR: http://smartkursyszkolenia.pl
w planach mam już wyjście zamąż i nie wyobrażam sobie mieszkania z teściami - chociaż są bardzo mili i uczynni to jednak mieszkanie na swoim to mieszkanie na swoim. To werfikuje wiele codziennych sytuacji i zachowań.
Niestety w wielu przypadkach ten temat będzie się sprowadzać nie tyle do chęci, marzeń i planów, ile do konieczności dostosowania się do sytuacji. Myślę, że każda para prędzej czy później chciałaby wyfrunąć razem do swojego (i tylko swojego) gniazdka, ale rzeczywistość niestety weryfikuje te plany i często trzeba przyjąć założenie, że jeśli nie ma się tego, co się lubi, to się lubi, co się ma.
-
monika9093
Jestemm za tym, aby mieszkać wcześniej niż po ślubie
to tworzy naszą bliskość
Na razie wynajmujemy naprawdę fajne mieszkanie, 60m2, dwa pokoje z balkonem i tarasem w samym centrum miasta. Do remontu ale da się żyć, mamy umowę na rok. Po ślubie myślę, że raczej rozejrzymy się za czymś na własność, już oglądamy oferty, żeby być w temacie. Wynajmowanie na krótką metę ok, ale na dłużej to strata pieniędzy no i... ciężko się na wynajmowanym mieszkaniu poczuć w 100% jak w domu bo zawsze gdzieś z tyłu głowy jest świadomość, że to czyjeś. Nie można sobie odmalować i urządzić jak się podoba. Więc zapewne coś kupimy.
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

Lepiej kupić coś na własność niż wynajmować. Teraz w zasadzie ciągle płacicie komuś, a jeśli byście wzięli kredyt to chociaż byście dokładali do swojego mieszkania.