Wspólne mieszkanie

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
ODPOWIEDZ
marlica
Jestem tu nowa :)

Wspólne mieszkanie

Post autor: marlica »

Hej dziewczyny,
a co z mieszkaniem po ślubie? Kupujecie coś swojego? Może będziecie mieszkać z teściami? Ślub to poważny krok i duża zmiana w życiu. My na początku będziemy mieszkać z teściami, ale szybko chcę mieć własne cztery kąty. Nie mogę się już doczekać urządzania - kupowanie mebli, malowanie ścian... :D
kasiamoi

Re: Wspólne mieszkanie

Post autor: kasiamoi »

Mieszkanie z teściami traktujcie naprawdę jako rozwiązanie tymczasowe. Kredyt nie tak prosto teraz dostać niestety, ale trzeba próbować. Jestem zdania, że własny ciasny kąt jest lepszy niż mieszkanie z kimś.
jedna_taka

Post autor: jedna_taka »

My mieszkamy z teściami, ale tylko na chwilę :)
Mamy już w planach własny kąt, kupiliśmy już działkę. Będziemy kombinować bez kredytu, co zacznie się od 35m2, bo to można zgodnie z prawem postawić samemu :P
Awatar użytkownika
Brankala
Miła Kobietka

Post autor: Brankala »

Ja mam super tesciowa i z nia dobrze mi sie mieszkało ale sami to sami można nago iść do łazienki i sie nie stresować ;)
Awatar użytkownika
Mala_Mi
Miła Kobietka

Post autor: Mala_Mi »

Nie ma jak swoje mieszkanie :) Jeśli możecie sobie na nie pozwolić finansowo, to nawet się nie zastanawiaj.
Awatar użytkownika
Pamela123

Post autor: Pamela123 »

u mnie brat mieszka z dziewczyną u nas w domu ale mamy duze mieszkanie oraz 2 kuchnie i 2 lazienki.
a tak to proponuje maly wlasny kącik :D
:woman: :woman: :woman: :woman: :woman: :woman: :woman: :woman: :woman:

Nieruchomości na dobre

]:-) ]:-) ]:-) ]:-) ]:-) ]:-) ]:-) ]:-) ]:-) ]:-) ]:-) ]:-) ]:-) ]:-) ]:-)
pachnacakraina

Post autor: pachnacakraina »

Witam powinno sie razem mieszkać przed ślubem to wiele uczy
Polecam http://pachnaca-kraina.pl/mydlo-aleppo
Edytka77
Miła Kobietka

Post autor: Edytka77 »

Przed slubem mieszkaliśmy razem ,puŻniej w domu teściów przez 10 lat ( po Slubie).I powiem wam nie było za ciekawie .Doszło do tego stopnia, że teściowa namawiała mojego męża do rozwodu.Dlatego radzę jak najszybciej postarać się o swoje cztery kąty ,choćby ciasno na początek, coś wynająć ,ale żeby młodzi byli sami.
Ostatnio zmieniony wt cze 14, 2016 11:21 am przez Edytka77, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

pachnacakraina pisze:Witam powinno sie razem mieszkać przed ślubem to wiele uczy
Na przyklad? Posty ktore nic nie wnosza do tematu sa traktowane jako zasmiecanie tematu
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
michalina90
Fajna Kobietka

Post autor: michalina90 »

Choć mam świetnych teściów, to cieszę się, że po ślubie mieszkaliśmy u nich tylko tydzień. Lepsze własne gniazdko nawet wynajmowane. Jesteście panami siebie, nikt wam nie przeszkadza ani wy nikomu.Polecam
grywalizacja na http://sanitera.pl
Marcinl

Post autor: Marcinl »

Mieszkanie z teściami to raczej kiepski pomysł.Najlepiej przed weselem już mieszkać razem bo dużo się może pozmieniać po.
smartkursyszkolenia

Post autor: smartkursyszkolenia »

Tylko nie mieszkanie z teściami. Lepiej wynająć najgorszą kawalerkę, niż mieszkać z teściami. Tego może wasze małżeństwo nie przetrwać.
Skolenia ADR: http://smartkursyszkolenia.pl
Awatar użytkownika
igacek
Miła Kobietka

Post autor: igacek »

w planach mam już wyjście zamąż i nie wyobrażam sobie mieszkania z teściami - chociaż są bardzo mili i uczynni to jednak mieszkanie na swoim to mieszkanie na swoim. To werfikuje wiele codziennych sytuacji i zachowań.
Myriam

Post autor: Myriam »

Niestety w wielu przypadkach ten temat będzie się sprowadzać nie tyle do chęci, marzeń i planów, ile do konieczności dostosowania się do sytuacji. Myślę, że każda para prędzej czy później chciałaby wyfrunąć razem do swojego (i tylko swojego) gniazdka, ale rzeczywistość niestety weryfikuje te plany i często trzeba przyjąć założenie, że jeśli nie ma się tego, co się lubi, to się lubi, co się ma.
monika9093

Post autor: monika9093 »

Jestemm za tym, aby mieszkać wcześniej niż po ślubie :) to tworzy naszą bliskość
Awatar użytkownika
Jaśmin
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Jaśmin »

Na razie wynajmujemy naprawdę fajne mieszkanie, 60m2, dwa pokoje z balkonem i tarasem w samym centrum miasta. Do remontu ale da się żyć, mamy umowę na rok. Po ślubie myślę, że raczej rozejrzymy się za czymś na własność, już oglądamy oferty, żeby być w temacie. Wynajmowanie na krótką metę ok, ale na dłużej to strata pieniędzy no i... ciężko się na wynajmowanym mieszkaniu poczuć w 100% jak w domu bo zawsze gdzieś z tyłu głowy jest świadomość, że to czyjeś. Nie można sobie odmalować i urządzić jak się podoba. Więc zapewne coś kupimy.
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo
Obrazek
henes

Post autor: henes »

Lepiej kupić coś na własność niż wynajmować. Teraz w zasadzie ciągle płacicie komuś, a jeśli byście wzięli kredyt to chociaż byście dokładali do swojego mieszkania.
ODPOWIEDZ