Wózek jaki 2w1?
Wózek jaki 2w1?
Jaki wózek możecie mi polecić dla dziecka? To moja pierwsza pociecha i zupełnie się nie znam jaki wybrać. Nie chce wydać nie wiem ile ale będę wózek nosić na drugie piętro dlatego waga ma znaczenie. Riko mi polecono w sklepie, co myślicie?
-
puderniczka
- Fajna Kobietka
Re: Wózek jaki 2w1?
To jaki masz budżet na wózek? Riko dobra marka, mają wózki tańsze i droższe ale wszystkie polecane są, zwrotne, z dobrą amortyzacją, lekkie i umożliwiające spacery na każdej drodze tak naprawdę.
No tak 2-3 tysiące szykuję, wiadomo chcę wózek na długo także wiem że za grosze nie kupię. Używanego na pewno nie chcę. Ale widziałam i wózki po 5 tysięcy w górę. Także tyle na pewno nie mogę wydać. To który model Riko będzie lekki i solidny?
-
puderniczka
- Fajna Kobietka
No to są i wózki za kilkanaście tysięcy ale wtedy płacisz za markę już myślę bardziej jak za samą jakość wózka. Z Riko lekki i solidny to na pewno Riko Nano Pro. Stelaż, koła bardzo wytrzymałe ale z lekkich materiałów dzięki czemu cały wózek można wnosić po schodach. Z takich ułatwień to też możliwość montowania gondoli i spacerówki przodem i tyłem, spacerówka składa się razem ze stelażem, kosz na zakupy duży i pojemny.
Mam l/type z anexa i fajnie mi się sprawdza. Wygodny i łatwy w obsłudze, szybko się składa, nie zajmuje wiele miejsca. Ma dobrą amortyzację, solidny stelaż i składaną gondolę więc przy podróżac jest wręcz idealny:)
No to właśnie taki model oglądałam też. Fajnie, że się sprawdza bo wizualnie mi się podoba, cena też w porządku.puderniczka pisze:No to są i wózki za kilkanaście tysięcy ale wtedy płacisz za markę już myślę bardziej jak za samą jakość wózka. Z Riko lekki i solidny to na pewno Riko Nano Pro. Stelaż, koła bardzo wytrzymałe ale z lekkich materiałów dzięki czemu cały wózek można wnosić po schodach. Z takich ułatwień to też możliwość montowania gondoli i spacerówki przodem i tyłem, spacerówka składa się razem ze stelażem, kosz na zakupy duży i pojemny.
-
dorociazrt
- Miła Kobietka
Ja bym kupiła samą gondolę
Spacerówki z wózków 2w1 zazwyczaj są niepraktyczne.
-
puderniczka
- Fajna Kobietka
A no właśnie z takich wózków jak Riko Nano Pro to spacerówka jest super, wcale nie trzeba jej wymieniać na inną. Składa się razem ze stelażem, nie zajmuje dużo miejsca po złożeniu, jest całkiem lekka.
Polecam EasyGo Virage Ecco. Bardzo fajnie przemyślany, na pewno będzie służyć przynajmniej 3 lata. Plusem jest też atrakcyjna cena 
Dziękuję za wszystkie porady, chcę koniecznie kupić 2w1 wózek bo czytałam właśnie, że można trafić bardzo dobre spacerówki z zestawu a skoro tu mam potwierdzenie, że z Riko Nano Pro też taka jest to nie mam już żadnych wątpliwości 
Od siebie polecam Anex m type super wózek 2 w 1 , lekki , wygodny , bezpieczny , gondola jest bardzo obszerna , stelaż mocny , koła duze i przejada kazdą nawierzchnie , dobrze podbija polecam
Ja mam znowu wózek 2w1 i bardzo sobie go chwalędorociazrt pisze:Ja bym kupiła samą gondolęSpacerówki z wózków 2w1 zazwyczaj są niepraktyczne.
Mam Easywalker Harvey3 w wersji premium i jestem bardzo zadowolona. Zgrabny, funkcjonalny i w dobrej cenie. Jeździ się dobrze nawet po błocie, ma duże koła i jest bardzo zwrotny, czasami prowadzę tylko jedną ręką. Do tego jest dożywotnia gwarancja dla pierwszego właściciela, więc długo się nie zastanawiałam.
Tak, 2w1 to według mnie najlepsze. Fotelik do auta jednak uważam że warto dopasować i kupić osobno. Przecież to dla dziecka dużo bezpieczniejsze. Co do wózków to easywalker, chyba też Harvey 3 w wersji premium ostatnio kupowała bratowa. Miałam okazję iść z młodym na spacer to ten wózek praktycznie prowadził się sam. Mega wygodne i super nowoczesny, a co ważne nie za miliony monet 

Wózki 2 w 1 są ok, ale wybierz lepszej firmy. Natomiast nie kupuj 3 w 1, bo fotelik powinien być osobno.