Jadlospis 5 mc niemowlaka
Jadlospis 5 mc niemowlaka
Witam co i w jakich ilościach jadły wasze pociechy majac 5 miesięcy?
Re: Jadlospis 5 mc niemowlaka
Żadna z was nie ma malucha w tym wieku?
-
Biografianiepozorna
- Jestem tu nowa :)
papki, kaszki jakies zmiksowane warzywa tylko bez soli!
moja też nie dawno taka była ale szybko zlecialo:-)
W 5 miesiącu to odrobinka ziemniaczków z marchewką, a tak to głownie na cycku jeszcze 5 miesięczny dzidziuś
Tylko moja jest od początku na mm a teraz już się nim nie najada i nie wiem w jakich ilościach może jeść nie dawno wyprowadzone pokarmy.
-
misiamisia
- Jestem tu nowa :)
Chyba od 4. miesiąca można dawać niektóre przeciery. Najlepiej podpytaj lekarza.
centrumfotelikow.pl - concord reverso
Rozszerzanie diety wg najnowszych zaleceń WHO zaczyna się po 6 miesiącu.
Wcześniej nie poleca się, bo dziecko ma jeszcze nie do końca wykształcony układ pokarmowy.
Wcześniej nie poleca się, bo dziecko ma jeszcze nie do końca wykształcony układ pokarmowy.
u mojego maluszka zacżęłam rozszerzanie od 6 miesiąca mniej wiecej, jak widziałam, że jest już gotowość u niego do jedzenia stałych posiłków, dobre słoiczki z obiadkami ma Hipp Bio. Są z ekologicznych warzyw i owoców, zależało mi żeby dawać dziecku dobrej jakości produkty
Hipp ma takie fajne słoiczki 80g - w sam raz na pierwsze posiłki. Skład super - danie jednoskładnikowe - marchew, dynia. Następne np marchew/ziemniaki. Wszystko z serii bio