włosy;)

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Paula21
Jestem tu nowa :)

włosy;)

Post autor: Paula21 »

witam was ;)
mam problem odnosnie moich wlosów... dzis mam impreze urodzinowa kolezanki..
chciałabym sie poradzic odnosnie rozjasniania wlosow. mam wlosy jasny blond u gory <w odrostach czarnych> a na dole mam rudy.. moje pytanie brzmi czy moge je rozjasnic i wyjdzie mi blond czy jakis inny nieprzyzwoity kolor.... prosze o rade ;)

a oto dodaje fotke <jeszcze bez odrostów>
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
pomcia

Re: włosy;)

Post autor: pomcia »

Poczekaj, ale chcesz rozjaśnić ten rudy? Bo to chyba coś rudego nie?
dzo

Post autor: dzo »

nic sama nie kombinuj tylko idź do fryzjera !!

i tak masz już miszmasz na głowie ;/
Genia

Post autor: Genia »

Fryzjer to najlepsza opcja dla ciebie chyba że chcesz miecz czupryne na tygryska :lol:
mika537

Post autor: mika537 »

moim zdaniem tez najlepiej zainwestowac troche i pojsc do fryzjera bo mozesz namieszac i nieciekawie wygladac pozniej a tymbardziej poniszczyc wlosy jezeli sama zaczniesz kombinowac i rozjasniac...
ona-3-slask
Fajna Kobietka

Post autor: ona-3-slask »

sama nie kombinuj
nie masz złych wg mnie,ale lepiej niz fryzjerka cos zrobi
szalona sroczka

Post autor: szalona sroczka »

niestety zostaje tylko użyć rozjaśniacza. potem, żeby włosy nie były paskudnie białe trzeba nałożyć farbę - jeśli masz włosy w dobrej kondycji, to powinny to znieść, jeśli nie, to mogą się trochę uszkodzić. ja farbowałam w ten sposób włosy przez dwa lata - ze względu na to, że mi żadna farba odrostów nie łapała i wychodziły pomarańczowe. teraz już się przejadły, są grzeczne i farba wystarcza - nie łapie idealnie koloru, ale przynajmniej nie robi efektu zółtka :happy
Rozkręcam się na blogu
http://szalona-sroczka.blogspot.com/
Zapraszam, może coś znajdziecie ciekawego dla siebie :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Popieram opcję fryzjera... w którymś momencie rozjaśniając na własną rękę tylko sobie zaszkodzisz ;)
Jeżeli jednak nie, to czasem można dostać farby które od razu mają w sobie odrobinę rozjaśniacza...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
kitek29

Post autor: kitek29 »

Co zrobić , kiedy włosy się tak bardzo przetłuszczają?? Rano je myję, a wieczorem tak koło 21.00 mam to samo, co miałam rano przed myciem:(
magma00

Post autor: magma00 »

Jeśli masz włosy podatne na przetłuszczanie to nic z nimi nie zrobisz. Wystarczy przyzwyczaić się do codziennego mycia. Ja tak robię już prawie od 10 lat.
Musisz dobrać sobie odpowiedni szampon do codziennego stosowania, bo w przeciwnym razie wysuszysz włosy i będzie z nich siano. Ja wypróbowałam już wiele szamponów, począwszy od tanich, po drogie...
Ostatnio używam szamponu Kosswell Daily Shampoo, jak na razie ok - nie narzekam.

Ale to ty musisz znaleźć złoty środek dla siebie :)
iwciaa
Fajna Kobietka

Post autor: iwciaa »

Na włosy zmęczone farbowaniem polecam ogromnie szampony Timotei`a. pojawiły się teraz nowe z róża z Jerycha. każdemu przyda się odrobina czegoś naturalnego i odżywczego na głowie:-))
n4tasha
Miła Kobietka

Post autor: n4tasha »

bardzo dobre produkty do włosów są z firmy Yves Rocher polecam! :)
iwciaa
Fajna Kobietka

Post autor: iwciaa »

A te produkty też są jak Timotei na bazie tylko naturalnych składników? Uważam, że jak mamy wybór to trzeba wybierać najlepsze bo włosy to nasza ozdoba. Sama wiem po sobie, że mając suche włosy pozwolę dobie na kiepskie kosmetyki to mam siano na głowie, wlosy pozbawione połysku itd. Warto zainwestować z to co naturalne.
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Post autor: Panna_Mysia »

Kochana, ja radzę Ci zrobić dokładnie tak, jak piszą moje poprzedniczki, czyli iść do fryzjera! Ja kiedyś sama rozjaśniłam włosy. Kolor wyszedł... żółto-pomarańczowy, okropny! Jakby tego było mało, włosy były przesuszone, więc połamały się i wypadły. Z długi i pięknych włosów do pasa zrobiła mi się tzw. fryzura "na chłopaka".

Nie eksperymentuj więc z włosami. Nałożyłaś na naturalny kolor farbę. Jeśli teraz zastosujesz kolejną farbę albo rozjaśniacz, istnieje ogromne ryzyko, że 1. kolor będzie dziwaczny, 2. zniszczysz sobie włosy!

A jak już wrócisz od fryzjera, pamiętaj o nakładaniu maseczki albo stosowaniu odżywki po każdym umyciu włosów!
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

Panna_Mysia pisze:Kochana, ja radzę Ci zrobić dokładnie tak, jak piszą moje poprzedniczki, czyli iść do fryzjera! Ja kiedyś sama rozjaśniłam włosy. Kolor wyszedł... żółto-pomarańczowy, okropny! Jakby tego było mało, włosy były przesuszone, więc połamały się i wypadły. Z długi i pięknych włosów do pasa zrobiła mi się tzw. fryzura "na chłopaka".

Nie eksperymentuj więc z włosami. Nałożyłaś na naturalny kolor farbę. Jeśli teraz zastosujesz kolejną farbę albo rozjaśniacz, istnieje ogromne ryzyko, że 1. kolor będzie dziwaczny, 2. zniszczysz sobie włosy!

A jak już wrócisz od fryzjera, pamiętaj o nakładaniu maseczki albo stosowaniu odżywki po każdym umyciu włosów!

zgadam się! Nie warto szaleć samemu z włosami. Lepiej udać się do dobrego fryzjera, odżałować, ale mieć pewność, że włosy będą dobrze zrobione. ;)
1mpresja
Fajna Kobietka

Post autor: 1mpresja »

Wiesz co, jeśli chodzi o odżywki, maseczki, to ja polecam Ci... błoto do włosów XD działa rewelacyjnie, regeneruje zniszczone włosy, odżywia... Moje przestały się wreszcie puszyć, jak używałam błota Bielendy.
Rzesy-Sklep_pl
Miła Kobietka

Post autor: Rzesy-Sklep_pl »

Przede wszystkim powinnyśmy unikać nadmiernego farbowania ponieważ to w znacznym stopniu wyniszcza nasze włosy i osłabiamy je na własne życzenie. Polecam dobry szampon z odżywką,to na pewno pomoze.
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

1mpresja pisze:Wiesz co, jeśli chodzi o odżywki, maseczki, to ja polecam Ci... błoto do włosów XD działa rewelacyjnie, regeneruje zniszczone włosy, odżywia... Moje przestały się wreszcie puszyć, jak używałam błota Bielendy.
już chyba pisałam o tym błocie w podobnym wątku, mam z serii spa afryka z jakąś glinką Ghassoul. jest genialne dla mnie, bo mam strasznie przetluszczajace sie wlosy, a do tego wypadaja garsciami. robie sobie taka maske kilka razy w tygodniu i juz wdze poprawe.
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

A coś możecie powiedzieć o firmie syoss?
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

Post autor: Kornelka00 »

cóż, mocno się cenią z farbami... (chociaż teraz na allegro czy w sklepie internetowym można znaleźć za 12 zł te farby :D )

Ja pomagałam farbować mamie syossem - aplikacja bardzo ok, kolor również, nie farbi mocno skóry. Śmierdzi jak to farba, ale żadnych minusów nie zauważyłam.

Jedynie minus jest taki, że mimo wszystko mają mało kolorów - ja tam swojego nie odnajduje..
Obrazek
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Źle się wyraziłam :oops: chodziło mi bardziej o szampony, odżywki :) bo póki co włosów nigdy nie farbowałam i nie zamierzam, chyba że nagle osiwieje, ale chyba w moim wieku to nie groz i;)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

kiedyś miałam jakiś szampon i odżywkę, ale nie zachwyciły mnie...
Wolę inne firmy
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

A jakieś konkretnie polecasz? Co rzeczywiście dają jakieś efekty?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

o wiele bardziej wolę np gliss kura, ale fakt używam niemieckiego ;)
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

Post autor: Kornelka00 »

I co, niemiecki lepszy od polskiego?;)
Obrazek
ODPOWIEDZ