Własnoręczne okładki na książki
Własnoręczne okładki na książki
Czy możecie mi powiedzieć w jaki sposób i z czego mogę zrobić okładki na książki szkolne dla dzieci? Mam syna i córkę, córka jest młodsza od syna 2 lata, dlatego chcę żeby były w dobrym stanie, tak żeby moja córka również mogła z nich korzystać.Wiadomo jednak, że jak książki nie mają okładek to dużo szybciej się niszczą. Nie kupiłam okładek, bo i tak już dużo pieniędzy wydałam na same wyprawki, ale teraz jak zobaczyłam jak przez ten czas książki się zniszczyły, to uznałam, że muszę coś zrobić zawczasu. Okładki w sklepach są trochę drogie, ale pamiętam, że jak ja jeszcze chodziłam do szkoły, to oprawiało się książki w folie. Myślę nad użyciem tego typu foli SPAM bo jest łatwo dostępna, tylko nie wiem w jaki sposób sprasować brzegi, tak żeby przylegały one do okładki książki. Macie jakiś pomysł?
Ostatnio zmieniony czw lis 06, 2014 11:28 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Re: Własnoręczne okładki na książki
Ja do obkładania książek wykorzystuję tapetę. Mam rolkę tapety, która została po remoncie.
Tapeta jest sztywniejsza niż zwykły papier. Teraz papier szary w arkuszach jest trochę za cienki do obkładania, chyba, że trafisz na taki grubszy.
Tapeta jest sztywniejsza niż zwykły papier. Teraz papier szary w arkuszach jest trochę za cienki do obkładania, chyba, że trafisz na taki grubszy.
Tapety, papier do pakowania prezentów czy szary papier do pakowania paczek, który można znaleźć na poczcie .. na pewno coś fajnego z tego wybierzesz.
Air Optix - moje ulubione soczewki!
Można też uszyć okładki z filcu lub materiału (spokojnie nada się jakaś fajna, sztywniejsza bawełna, cena to kilkanaście złotych za metr, co starczy spokojnie na kilka okładek, można tez poszperać w lumpeksach)
marzą mi się ekskluzywne meble
Faktycznie, okładki z materiału - fajna sprawa 
Sklep markiz w Poznaniu - jakie ceny?
Czesto uzywam wlasnie tapet do ,,ubierania,, ksiazek, bo sa wytrzymale na czeste uzywanie.
A poza tym tapety sa czasami w takie piekne i niespotykane wzory , ze az sie chce uzywac ich na okladki.
A poza tym tapety sa czasami w takie piekne i niespotykane wzory , ze az sie chce uzywac ich na okladki.
nie pomyślałam o tapecie a może faktycznie być fajne rozwiązanie 
.. bo w oczach tkwi siła duszy...