Właśna dieta
Właśna dieta
Jakie macie techniki sposoby w tworzeniu idealnie dobranej diety. Która was najbardziej zaskoczyła jeśli chodzi o pozytywne efekty?
Re: Właśna dieta
Decydując się na dietę najlepiej iść do dietetyka który dokona pomiarów i ustawi dietę pod nas. Kombinowanie na własną reke nie jest do końca dobre....
Biedermeier Sessel
ja nigdy nie byłam na diecie i pewnie nie będę, tzn mam taką swoją ala dietę, jem wszystko ale w małej ilości za to częściej, pić dużo wody, jeśc owoce i warzywa w dużej ilości, jak najmniej smażonego, najlepiej wcale słodyczy ani fast foodów tzn raz na jakiś czas czemu nie
trochę ruchu ( tutaj u mnie jest problem
) i nie najadać się na noc
Odziez z Anglii, Wloch i Francji
http://www.zeltros.co.uk
http://www.zeltros.co.uk
To ja też się tak odżywiam. Przynajmniej staram siękotek pisze:ja nigdy nie byłam na diecie i pewnie nie będę, tzn mam taką swoją ala dietę, jem wszystko ale w małej ilości za to częściej, pić dużo wody, jeśc owoce i warzywa w dużej ilości, jak najmniej smażonego, najlepiej wcale słodyczy ani fast foodów tzn raz na jakiś czas czemu nietrochę ruchu ( tutaj u mnie jest problem
) i nie najadać się na noc
A gdyby chciała zapisać się na webinar Celiny Kinickiej na Tokeo, słyszeliście o czymś takim?
Zależy mi na połączeniu diety z uprawianymi sportami - no w końcu muszę odczuć te efekty
-
miodziolodzio
- Jestem tu nowa :)
nie znam pani Celiny, wiem tylko, że sa różne typy ludzi.
Jak ja sobie postanowię, że nie jem słodyczy i słonych przekąsek to nie jem. Dzieki temu moja waga potrafi oscylować w granicy +- 3 kg (między 59-62 przy 170 cm wzrostu). Jak się zawezmę to jem zdrowiej, poćwiczę nawet.
Moja mama z kolei musi mieć nad sobą jakiś bacik. Jakieś zasady odgórne, jakiś plan, więc ona jak to ja sobie żartuję, wybrała się do dietetyka internetowego i miała od niego dietę, chyba smacznie dopasowana się nazywała i schudła 10 kg w 3 miesiące. Chodziłyśmy też 3 razy w tygodniu na długie spacery, ona sobie w tym czasie podjadała nawet jakieś desery na tej diecie i była zadowolona. Trzyma nawet teraz tą wagę, już z pół roku.
A jak chcesz diętę ze sportem połączyć to nic lepszego nie ma. O ile nie jesteś kulturystką albo nie chcesz być to większej filozofii nie ma. Chyba po treningu musisz pamiętać o zjedzeniu jakiegoś białka, przed treningiem coś z węglowodanami, żeby mieć siłę do sportu i już, taka filozofia
Jak ja sobie postanowię, że nie jem słodyczy i słonych przekąsek to nie jem. Dzieki temu moja waga potrafi oscylować w granicy +- 3 kg (między 59-62 przy 170 cm wzrostu). Jak się zawezmę to jem zdrowiej, poćwiczę nawet.
Moja mama z kolei musi mieć nad sobą jakiś bacik. Jakieś zasady odgórne, jakiś plan, więc ona jak to ja sobie żartuję, wybrała się do dietetyka internetowego i miała od niego dietę, chyba smacznie dopasowana się nazywała i schudła 10 kg w 3 miesiące. Chodziłyśmy też 3 razy w tygodniu na długie spacery, ona sobie w tym czasie podjadała nawet jakieś desery na tej diecie i była zadowolona. Trzyma nawet teraz tą wagę, już z pół roku.
A jak chcesz diętę ze sportem połączyć to nic lepszego nie ma. O ile nie jesteś kulturystką albo nie chcesz być to większej filozofii nie ma. Chyba po treningu musisz pamiętać o zjedzeniu jakiegoś białka, przed treningiem coś z węglowodanami, żeby mieć siłę do sportu i już, taka filozofia
a ja polecam dobrego dieetyka, sama do niego chodze od 2.5 miesiaca, od 2 jestem na diecie i naprawde fajne rezultaty, nauczyl sie prawidlowo sie odzywiac, wprowadzil w moje zycie sporo ruchu a przede wszystkim motywacji, ktorej wczesniej mi brakowalo. wiec polecam, przychodnie lux med w poznaniu:) na wysokim poziomie
A ja sama sobie ułożyłam dietę-obliczyłam zapotrzebowanie kaloryczne i rozbiłam jedzenie na 5 posiłków w równych odstępach czasu i waga mi ładnie spada tak jak sobie założyłam.
Polecam śledzić fanpage na facebooku Ewy Chodakowskiej, gdyż udostępnia często darmowe przykładowe jadłospisy. Na tej podstawie możesz dopasować coś do siebie 
Korci mnie wizyta u dietetyka, ale nie wiem, czy dałabym radę na bardzo rygorystycznej diecie. Mojej przyjaciółce zmieniła całkowicie jadłospis i biedna przez długi czas nie mogła się przyzwyczaić. Dlatego bardziej skłaniam się ku trenerowi personalnemu, bo on wraz z ćwiczeniami ustali, co mogę a czego nie powinnam jeść. Co myślicie? Próbowałyście schudnąć z trenerem personalnym?
Własna dieta polega głownie na ograniczeniu spożycia niektórych produktów i włączenia do diety innych. Warto przemyśleć swoją dietę i zastanowić się nad tym czy znajdują sie w niej wszystkie niezbędne witaminy i składniki mineralne potrzebne do prawidłowego funkcjonowania. Jednak, jeśli chcemy schudnąć to musimy także zacząć ćwiczyć. Nawet, jeśli schudniemy wyłącznie za pomocą diety to nasza skóra na tym ucierpi. Stanie się obwisła i utraci jędrność. Warto wiec równocześnie z dietą wprowadzić do swojego życia aktywność fizyczną.
ja stosowałam różne diety jednak nigdy nie robiłam szczegółowych badań by dobrać dietę do indywidualnych potrzeb ale ostatnio pokusiłam się o test metaboliczny z medgenetix,wykazał on jakie produkty powinnam jeść a jakie nie by efekty diety wraz z ćwiczeniami były większe.
Sama sobie rozpisałam dietę i poszczególne posiłki i efekty w połączeniu z bieganiem miałam zadawalające.
malarstwo
Nie warto stosować żadnych szczególnych diet. Lepiej po prostu się zdrowo odżywiać.
Rentgen zębów Kraków w Dentimie
-
milenka-buziaczek
- Miła Kobietka
ruch i zdrowe odżywianie
normalnie posiłki, a nie odżywianie się sokiem przez cały dzień
Trener personalny to dobre i chyba tańsze rozwiązanie, takie bardziej rozsądne i lepsze do zaakceptowania.
Chociaż u mnie to zarówno dieta i ćwiczenie to kwestia tylko i wyłącznie psychiki
Chociaż u mnie to zarówno dieta i ćwiczenie to kwestia tylko i wyłącznie psychiki
chodzi Ci o treningi z trenerem? Oj nie wiem czy to takie najtańsze rozwiązanie. u mnie 1h treningu to koszt 99zł. Ja kupiłam karnet na fitness i siłownię na 3 miesiące za 250złjeunesse pisze:Trener personalny to dobre i chyba tańsze rozwiązanie, takie bardziej rozsądne i lepsze do zaakceptowania.
myślę że można wykupić 1-2 treningi z trenerem by nam pokazał jak powinno się wykonywać poszczególne ćwiczenia ale cały czas to jakie są koszty... pyśkaa, i jak zamówiłaś tą dietę z diet4u? teraz chyba modna jest ta dieta paleo.
Ja pozytywnie byłam zaskoczona efektami diety śródziemnomorskiej i nawet polubiłam potrawy z rybami
Skuteczne odchudzanie-c-1.html">Tabletki na odchudzanie
wchodze w diete sokową. jakie macie pomysły , podpowiedzi ,sprzęt,przepisy ?:D
-
Biografianiepozorna
zastanawiam sie nad dieta z dostawa, ale wiem ze to dosc kosztowne, choc z drugiej strony nie chce mi sie samej gotowac
Lepiej samemu coś dobrego ugotować niż zamawiać. Człowiek uczy się gotować i na dodatek jest o wiele zdrowiej tak bo wiadomo co takiego mamy na talerzu 
ja kieruje się kilkoma zasadami po pierwsze staram się jeść 4-5 posiłków o podobnej kaloryczności
na sniadania zawsze jem jakieś węglowodany np płatki z jogurtem
na kolacje nie jadam w ogole węglowodanów (jem np serki albo jajka)
a w środku dnia staram się jeść posiłki zawsze z warzywami jakimiś chociaż papryka albo pomidor
póki co 10kg w dół w 2 miesiące około! idzie bardzo szybko ale też swoje waże bo 85kg na 174cm wzrostu... chce się odchudać do 60 i wiem że zajmie mi to jeszcze z rok...
na sniadania zawsze jem jakieś węglowodany np płatki z jogurtem
na kolacje nie jadam w ogole węglowodanów (jem np serki albo jajka)
a w środku dnia staram się jeść posiłki zawsze z warzywami jakimiś chociaż papryka albo pomidor
Badanie techniczne Warszawa
- kokoszanel
- Super Gaduła
kawah, na poczatkuwaga leci szybko w dol potem niestety juz nie i przychodzi moment zwatpienia bo jesli idzie po100gco jakis czas to jest dobrze...i nie kazdy wytrzymuje wtedy ta presje ktora nastepuje przy braku efektow
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
Musisz zobaczyć sama co Ci służyć, a co nie.
No i też warto zapytać swojego trenera.
Fitness - vitalityboutique.pl
-
Brzychatka
ja poszłam do dietetyka żeby mi ułożył dietę bo stosowanie tych z internetu skończyło się dla mnie zaparciami i problemami jelitowymi
na szczęście miałam wtedy pod ręką dicopeg, który wyregulował mi pracę jelit