weekend w Norwegii :)

Gdzie pojechać na urlop? Co ciekawego zobaczyć? Gdzie miło wypocząć? Takie tematu znajdziemy w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tyfusek28
Fajna Kobietka

weekend w Norwegii :)

Post autor: Tyfusek28 »

A ja wybieram sie za 2 tyg do Norwegii do znajomych :) kupilam bilety na prawde tani..bo 88 zl w obie strony...nocleg bede miala u znajomych :):) nigdy nie bylam w Norwegii wiec mysle ze nie bede zalowala tej wycieczki :):) a czy ktoras z was była w Norwegii??
My kind of love
Awatar użytkownika
Catherine
Extra Kobietka

Re: weekend w Norwegii :)

Post autor: Catherine »

mój tata tam pracuje i chwali sobie ten kraj , za widoki , za miłych ludzi za ogólnie lepsze życie
„Prawdziwa miłość oznacza,że zależy ci na szczęściu drugiego człowieka bardziej niż na własnym, bez względu na to, przed jak bolesnymi wyborami stajesz.”
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Tyfusek zazdraszczam, pochwal się potem :D
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
badgirl23
Miła Kobietka

Post autor: badgirl23 »

Mam kilku znajomych w Norwegii - pracują dość ciężko, ale jest to rekompensowane przez wysoki standard życia oraz baaardzo miłych ludzi. Tak to już jest jak od pokoleń nie społeczeństwo nie musi się martwić jak przeżyć kolejny dzień :)
http://www.amadu.pl
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Masjaa »

Mam rodzinę w Norwegii więc bywam często... piękny dziki kraj, zachwycające widoki ! ludzie mają inna mentalność, nie są tak nerwowi jak nasi rodacy, są mili i uśmiechnięci :) oczywiście że żyją na innym poziomie ale też musza na to pracować. warto odwiedzać inne kraje !
Dariana
Jestem tu nowa :)

Post autor: Dariana »

Norwegia to jeden z tych krajów które chciałabym odwiedzić a szczególnie chcę zobaczyć fiordy.
Lamai
Awatar użytkownika
marysia88
Miła Kobietka

Post autor: marysia88 »

Byłam w norwegii dwa razy. Raz przez dwa tygodnie w Oslo i Kristiansand, raz w okolicach Stavanger i fiordów :) Polecam - cudowne miejsca, Prejkenstolen, Trolltunga, Droga Trolli, Trasa Atlantycka - cudowne miejsca! Jedyny minus dla nas, dla Polaków to niestety ceny. W sklepach jest naprawdę drogo, co przeliczając dla nas jest wręcz kosmiczne. Najlepiej nabrać swojego. Sam kraj - boski! :D
Magda.O
Miła Kobietka

Post autor: Magda.O »

Ja już niedługo będę tam mieszkać, a byłam wielokrotnie.

Kraj jest fantastyczny i jeśli chodzi o widoki ale myślę,że też i ludzi. Faktycznie ceny to jest dla nas jako turystów wielki minus, ale jeśli jedziesz do znajomych to nie wydasz wielkich kwot, bo już masz gdzie spać.

A gdzie dokładnie jedziesz?
pomcia

Post autor: pomcia »

Minus? Dla mnie przelicznik jest masakryczny. W ogóle mnie nie stać na ten kraj.
eDom
Miła Kobietka

Post autor: eDom »

Norwegia jest piękna! Tylko uważaj na ceny, ponieważ sa dużo wyższe niż w Polsce ;)
hanianow

Post autor: hanianow »

Ja nigdy jeszcze nie byłam w Norwegii. Moja koleżanka wyjechała na wakacje do pracy, a przy okazji trochę zwiedzała. Była bardzo zadowolona :)
http://www.krakow-zwiedzanie.pl
Awatar użytkownika
Lena_Adams
Miła Kobietka

Post autor: Lena_Adams »

Macie jakieś fajne fotki z Norwegii? Bardzo chciałabym odwiedzić ten kraj, ale tam taaak drogo
Aneta.Fi
Miła Kobietka

Post autor: Aneta.Fi »

Czy, ktoś się orientuje, czy lotniska w Stavanger są jakieś bezpośrednio połączenia do Oslo?
kinga38

Post autor: kinga38 »

Jak nocleg zagwarantowany to nic tylko jechać! Zdecydowanie polecam, bo Norwegia jest piękna, tylko niestety najdroższe są noclegi.
warnna

Post autor: warnna »

Koszmarnie drogo, dlatego jednak wybieram północ Polski, a nie Europy ;)
Sieraków Domki - wezaj.pl
Awatar użytkownika
Holanna

Post autor: Holanna »

Norwegia z pewnością do najtańszych miejsc nie należy, ale przecież raz na jakiś czas warto jest poświęcić nieco oszczędności, by spędzić miło czas w interesującym miejscu. Wspomnień przecież nikt nie jest w stanie nas pozbawić ;). Sama niedawno organizowałam podobną wycieczkę w ramach nieco dłuższego weekendu i koszta samej podróży do najwyższych nie należą. Ja kupowałam bilety na pociąg za pośrednictwem firmy EuroPodróże, a w samą podróż spakowałam tylko to, co przez te parę dni rzeczywiście byłoby w stanie się przydać. Odpowiednio przemyślanego wyjazdu nic nie jest w stanie zepsuć, a pieniądze to tylko pieniądze. ;)
ODPOWIEDZ