Wasze sposoby na wypadanie włosów

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
weronica
Jestem tu nowa :)

Wasze sposoby na wypadanie włosów

Post autor: weronica »

Witam,
Od jakiegoś czasu włosy wypadają mi garściami...
Znacie może jakieś sprawdzone domowe sposoby na to?
Kupowałam już wszystko i zero efektów!
Liczę na Waszą pomoc.
456
Kobietka Expert

Re: Wasze sposoby na wypadanie włosów

Post autor: 456 »

Kochana a próbowałaś pokrzywę? Moja teściowa ją zachwala jak zaczynały wypadać jej włosy. Stres itd. wcale nie żadna starość.

Nie chcę być jakaś walnięta, ale słyszałam z różnych źródeł, że Prostenal -lek dla facetów... dobrze działa na włosy. Poszperałam kiedyś w necie i znalazłam masę opinii kobiet, które go stosowały. Oczywiście nie zachęcam do stosowania, bo sama go nie brałam i nie mam pojęcia jakie są późniejsze efekty.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
tasiaka
Fajna Kobietka

Post autor: tasiaka »

Pokrzywa faktycznie jest bardzo dobra, ale trzeba pamiętać o robieniu przerwy, chociaż miesięcznej :)
Do tego od siebie gorąco polecam Jantar wcierkę do włosów, potrafi zdziałać cuda.
Jeśli nie masz oporów możesz też pić siemie lnianę, nie tylko dobrze wpływnie na włosy ale i na narządy wewnętrzne :)
Kikimora
Fajna Kobietka

Post autor: Kikimora »

Polecam olej z kąkola. To specyfik ze wschodu o nazwie Repiejnik. Zachwycona nim jestem i moje koleżanki też. Wzmacnia cebulki, włosy przestają wypadać, praktycznie już po pierwszym zastosowaniu.wiem, ze pozytywne efekty tez u osób po chemioterapii daje. Ja stosuję raz, dwa razy w tygodniu. Na włosach trzymam godzinę. Daje wrażenie lekkiego pieczenia, ale nie podrażnia skóry głowy. Stosunkowo łatwo zmyć to z włosów używając dwukrotnie szamponu.O dziwo nie obciąża włosów. Są miękkie i przyjemne w dotyku. Preparat nie ma zapachu.
Marina

Post autor: Marina »

Ja kupiłam sobie Mierz - w aptece mi polecono. Na razie krótko stosuje żebym mogła uznać, że pomaga ale dam znać jakie efekty.
Kira

Post autor: Kira »

Moim "sposobem" jest przyjmowanie magnezu- konkretniej magsolvitu b6 - leku bez recepty. bo magnez ma duży pływ na to, w jakiej kondycji są nasze włosy...
babcia_1965

Post autor: babcia_1965 »

Szampon z pokrzyw albo z rzepy należy stosować. Może nie pachnie ładnie, ale jest skuteczny. Byłaś u lekarza dermatologa?
Inteligencja to coś, co trzeba ćwiczyć aby nie popaść w pewien zastój. Oferuję Ci tutaj za darmo test na iq który sprawdzi Twój iloraz inteligencji i tak samo Ty sprawdzisz siebie na jakim poziomie jest Twoja inteligencja.
Alicja_S

Post autor: Alicja_S »

Jeżeli nagle zaczęłaś mieć takie problemy z włosami, oznacza to, że twojemu organizmowi czegoś brakuje. Powinnaś iść do lekarza, zrobić badanie krwi i dowiedzieć się czego masz niedobór, na wypadanie włosów wpływ może mieć kilka rzeczy.
Najlepsze spa w górach jakie odwiedziłam. Boże jak tu było cudownie!
malwina99

Post autor: malwina99 »

na wypadające włosy jest bardzo dobry szampon marki Biokap dostępny w aptece. Ja kiedyś byłam sceptycznie nastawiona do takich specyfików, myślałam, że najważniejsza jest dieta, ale ten szampon NAPRAWDĘ działa cuda, u mnie po miesiącu wypadało o 2/3 włosów mniej, co uznałam, za prawdziwy cud :D
Farba do włosów? Tylko http://www.biokap.pl/
WielkiZbyszek
Miła Kobietka

Post autor: WielkiZbyszek »

na spronce SPAM masz cały dział poświęcony temu :)
Ostatnio zmieniony pn wrz 01, 2014 11:51 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
krokusss
Miła Kobietka

Post autor: krokusss »

Tu masz art na ten temat:SPAM
Generalnie oprócz diety również pielęgnacja odpowiednia. Im mniej chemii w kosmetykach tym lepiej :)
Only natural.
Ostatnio zmieniony ndz sie 31, 2014 9:10 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Irena19755

Post autor: Irena19755 »

Alicja_S pisze:Jeżeli nagle zaczęłaś mieć takie problemy z włosami, oznacza to, że twojemu organizmowi czegoś brakuje. Powinnaś iść do lekarza, zrobić badanie krwi i dowiedzieć się czego masz niedobór, na wypadanie włosów wpływ może mieć kilka rzeczy.
Od razu badanie krwi, nie jest to aż tak konieczne, na sam początek powinnaś zadbać o swoje włosy, stosować odpowiednią pielęgnację, na SPAM jest dział o doborze odpowiednich produktów na łysienie.
Ostatnio zmieniony czw sty 16, 2014 1:26 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

mi przestały wypadać po olejku rycynowym :) Teraz w ciągu dnia w ogóle mi nie wypadają, a przy czesaniu czy myciu włosów max 6 włosków mi wyleci.. czasem tylko jeden albo w ogóle :)
więc polecam.
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
OlaMola
Miła Kobietka

Post autor: OlaMola »

Ja stosowałam szampon z chininą nie pamiętam dokładnie nazwy, ale w moim przypadku pomógł.
dobroslawa

Post autor: dobroslawa »

Ja stosowałam zestaw witamin przeZ pół roku, CELEBRIN,były świetne, dużo lepsze od skrzypowity i innych tym podobnych, ale w 2013 roku wycofali ze sprzedaży. Najlepiej udać się do lekarza, zrobić badania i uzupełnić braki witamin.
katarzynkatrul

Post autor: katarzynkatrul »

Moim zdaniem bardzo skuteczne są wszelkie preparaty ze skrzypem. A jeżeli wypadanie jest naprawdę poważne, bez wizyty u lekarza na pewno się nie obędzie.
www.notariusz-tarnawska.pl
Awatar użytkownika
wenus-lifestyle
Miła Kobietka

Post autor: wenus-lifestyle »

Może warto wybrać się do lekarza rodzinnego i zrobić podstawowe badania np. morfologia. Może brakuje Ci witamin/minerałów. Przyczyn wypadania włosów jest bardzo dużo. Myślę, że warto udać się do lekarza i wykluczyć zły stan zdrowia. Jeżeli okaże się, że wszystko jest w porządku, udałabym się do dermatologa :)
http://www.wenus-lifestyle.pl
Awatar użytkownika
mirka1025
Miła Kobietka

Post autor: mirka1025 »

Też mam ten problem i już tyle słyszałam o wcierce Jantar, że na pewno sama ją wypróbuję. Tylko nie wszędzie jest dostępna. Jeśli ktoś wie gdzie można ją kupić w wawie będę wdzięczna za info;) Zamawiać na razie nie chcę, bo za wysyłkę zapłacę dwa razy tyle co za buteleczkę;) Na wypadanie włosów biorę Solgar. Po dwóch msc zauważyłam znaczną poprawę.
misiapysia
Miła Kobietka

Post autor: misiapysia »

z tego co pamietam to Prostenal pomaga kobietom przy wypadaniu wlosow ale tylko w przypadku łysienia androgenicznego, wiec warto miec to na uwadze
ja juz stosowalam wieeeeeeele rzeczy zarowno wcierki naturalne, jak i apteczne, ampulki, szampony, odzywki i nic nie pomoglo. zaluje wydanych pieniedzy.
bralam tez rozne tabletki i saszetki rozpuszczalne do picia, ostatnio wyczytalam ze na wlosy pomaga Revalid i to chyba bedzie moja ostatnia nadzieja :( z tym ze jest to dosc drogie i trzeba brac 3 razy dziennie :/ za miesiac wychodzi jakies 80 zl taka kuracja :/ i czytalam rowniez o wcierce z kozieradki- akurat to wychodzi dosc tanio, z tym ze nie wiem czy bedzie chcialo mi sie babrac z wcieraniem :/
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Ja znam bardzo skuteczny i łatwy w zastosowaniu... ogolić się na zero... nic już nie wypada.

Zastosowałem tę metodę dwa razy i moim zdaniem jest lepiej ale może tylko mi się zdaje.
Mam wysoki poziom testosteronu więc uszkadza mi cebulki włosowe i pewnie kiedyś będę łysy O matko i córko.
Są szampony na wypadanie włosów a nie wiem co one są warte.
Awatar użytkownika
mirka1025
Miła Kobietka

Post autor: mirka1025 »

ja kupiłam ostatnio odżywkę Jantar i zamierzam przekonać się na własnej skórze czy działa. ALe na efekty muszę poczekać min. miesiąc, dwa. Do tego biorę suplement diety, bo moja dieta raczej potrzebuje wsparcia;)
emi_lka

Post autor: emi_lka »

Może powinnaś pić skrzyp polny na wypadające włosy? Mój chłopak myje szamponem ze skrzypem oraz popija ziółka i włosy wypadają mu mniej. Na pewno jest też odpowiednia dieta dla osób z wypadającymi włosami. Oraz.. zero stresu. To naprawdę pomaga ;)
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Post autor: Tygrys »

czarna rzepa jest dobra na włosy - najlepiej sok wyciśnięty ze świeżej, można też szamopon - bardzo tania kuracja :)
1mpresja
Fajna Kobietka

Post autor: 1mpresja »

Pokrzywa jest dobra. Poza tym przejrzyj swoją dietę, zobacz, czy zawiera wszystkie potrzebne elementy, może masz czegoś niedobór? Ewentualnie możesz wesprzeć się suplementami.
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Post autor: Adix257 »

Najlepszym sposobem na wypadanie włosów to jest nie posiadanie włosów :D
Adrian
:P
ODPOWIEDZ