Wasze sposoby na wypadanie włosów
Wasze sposoby na wypadanie włosów
Witam,
Od jakiegoś czasu włosy wypadają mi garściami...
Znacie może jakieś sprawdzone domowe sposoby na to?
Kupowałam już wszystko i zero efektów!
Liczę na Waszą pomoc.
Od jakiegoś czasu włosy wypadają mi garściami...
Znacie może jakieś sprawdzone domowe sposoby na to?
Kupowałam już wszystko i zero efektów!
Liczę na Waszą pomoc.
Re: Wasze sposoby na wypadanie włosów
Kochana a próbowałaś pokrzywę? Moja teściowa ją zachwala jak zaczynały wypadać jej włosy. Stres itd. wcale nie żadna starość.
Nie chcę być jakaś walnięta, ale słyszałam z różnych źródeł, że Prostenal -lek dla facetów... dobrze działa na włosy. Poszperałam kiedyś w necie i znalazłam masę opinii kobiet, które go stosowały. Oczywiście nie zachęcam do stosowania, bo sama go nie brałam i nie mam pojęcia jakie są późniejsze efekty.
Nie chcę być jakaś walnięta, ale słyszałam z różnych źródeł, że Prostenal -lek dla facetów... dobrze działa na włosy. Poszperałam kiedyś w necie i znalazłam masę opinii kobiet, które go stosowały. Oczywiście nie zachęcam do stosowania, bo sama go nie brałam i nie mam pojęcia jakie są późniejsze efekty.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Pokrzywa faktycznie jest bardzo dobra, ale trzeba pamiętać o robieniu przerwy, chociaż miesięcznej
Do tego od siebie gorąco polecam Jantar wcierkę do włosów, potrafi zdziałać cuda.
Jeśli nie masz oporów możesz też pić siemie lnianę, nie tylko dobrze wpływnie na włosy ale i na narządy wewnętrzne
Do tego od siebie gorąco polecam Jantar wcierkę do włosów, potrafi zdziałać cuda.
Jeśli nie masz oporów możesz też pić siemie lnianę, nie tylko dobrze wpływnie na włosy ale i na narządy wewnętrzne
Polecam olej z kąkola. To specyfik ze wschodu o nazwie Repiejnik. Zachwycona nim jestem i moje koleżanki też. Wzmacnia cebulki, włosy przestają wypadać, praktycznie już po pierwszym zastosowaniu.wiem, ze pozytywne efekty tez u osób po chemioterapii daje. Ja stosuję raz, dwa razy w tygodniu. Na włosach trzymam godzinę. Daje wrażenie lekkiego pieczenia, ale nie podrażnia skóry głowy. Stosunkowo łatwo zmyć to z włosów używając dwukrotnie szamponu.O dziwo nie obciąża włosów. Są miękkie i przyjemne w dotyku. Preparat nie ma zapachu.
-
Marina
Ja kupiłam sobie Mierz - w aptece mi polecono. Na razie krótko stosuje żebym mogła uznać, że pomaga ale dam znać jakie efekty.
Moim "sposobem" jest przyjmowanie magnezu- konkretniej magsolvitu b6 - leku bez recepty. bo magnez ma duży pływ na to, w jakiej kondycji są nasze włosy...
-
babcia_1965
- Jestem tu nowa :)
Szampon z pokrzyw albo z rzepy należy stosować. Może nie pachnie ładnie, ale jest skuteczny. Byłaś u lekarza dermatologa?
Inteligencja to coś, co trzeba ćwiczyć aby nie popaść w pewien zastój. Oferuję Ci tutaj za darmo test na iq który sprawdzi Twój iloraz inteligencji i tak samo Ty sprawdzisz siebie na jakim poziomie jest Twoja inteligencja.
Jeżeli nagle zaczęłaś mieć takie problemy z włosami, oznacza to, że twojemu organizmowi czegoś brakuje. Powinnaś iść do lekarza, zrobić badanie krwi i dowiedzieć się czego masz niedobór, na wypadanie włosów wpływ może mieć kilka rzeczy.
Najlepsze spa w górach jakie odwiedziłam. Boże jak tu było cudownie!
na wypadające włosy jest bardzo dobry szampon marki Biokap dostępny w aptece. Ja kiedyś byłam sceptycznie nastawiona do takich specyfików, myślałam, że najważniejsza jest dieta, ale ten szampon NAPRAWDĘ działa cuda, u mnie po miesiącu wypadało o 2/3 włosów mniej, co uznałam, za prawdziwy cud 
Farba do włosów? Tylko http://www.biokap.pl/
-
WielkiZbyszek
- Miła Kobietka
na spronce SPAM masz cały dział poświęcony temu 
Ostatnio zmieniony pn wrz 01, 2014 11:51 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Tu masz art na ten temat:SPAM
Generalnie oprócz diety również pielęgnacja odpowiednia. Im mniej chemii w kosmetykach tym lepiej
Only natural.
Generalnie oprócz diety również pielęgnacja odpowiednia. Im mniej chemii w kosmetykach tym lepiej
Only natural.
Ostatnio zmieniony ndz sie 31, 2014 9:10 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Irena19755
Od razu badanie krwi, nie jest to aż tak konieczne, na sam początek powinnaś zadbać o swoje włosy, stosować odpowiednią pielęgnację, na SPAM jest dział o doborze odpowiednich produktów na łysienie.Alicja_S pisze:Jeżeli nagle zaczęłaś mieć takie problemy z włosami, oznacza to, że twojemu organizmowi czegoś brakuje. Powinnaś iść do lekarza, zrobić badanie krwi i dowiedzieć się czego masz niedobór, na wypadanie włosów wpływ może mieć kilka rzeczy.
Ostatnio zmieniony czw sty 16, 2014 1:26 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
mi przestały wypadać po olejku rycynowym
Teraz w ciągu dnia w ogóle mi nie wypadają, a przy czesaniu czy myciu włosów max 6 włosków mi wyleci.. czasem tylko jeden albo w ogóle 
więc polecam.
więc polecam.
Ja stosowałam szampon z chininą nie pamiętam dokładnie nazwy, ale w moim przypadku pomógł.
-
dobroslawa
Ja stosowałam zestaw witamin przeZ pół roku, CELEBRIN,były świetne, dużo lepsze od skrzypowity i innych tym podobnych, ale w 2013 roku wycofali ze sprzedaży. Najlepiej udać się do lekarza, zrobić badania i uzupełnić braki witamin.
-
katarzynkatrul
Moim zdaniem bardzo skuteczne są wszelkie preparaty ze skrzypem. A jeżeli wypadanie jest naprawdę poważne, bez wizyty u lekarza na pewno się nie obędzie.
www.notariusz-tarnawska.pl
- wenus-lifestyle
- Miła Kobietka
Może warto wybrać się do lekarza rodzinnego i zrobić podstawowe badania np. morfologia. Może brakuje Ci witamin/minerałów. Przyczyn wypadania włosów jest bardzo dużo. Myślę, że warto udać się do lekarza i wykluczyć zły stan zdrowia. Jeżeli okaże się, że wszystko jest w porządku, udałabym się do dermatologa 
http://www.wenus-lifestyle.pl
Też mam ten problem i już tyle słyszałam o wcierce Jantar, że na pewno sama ją wypróbuję. Tylko nie wszędzie jest dostępna. Jeśli ktoś wie gdzie można ją kupić w wawie będę wdzięczna za info;) Zamawiać na razie nie chcę, bo za wysyłkę zapłacę dwa razy tyle co za buteleczkę;) Na wypadanie włosów biorę Solgar. Po dwóch msc zauważyłam znaczną poprawę.
-
misiapysia
- Miła Kobietka
z tego co pamietam to Prostenal pomaga kobietom przy wypadaniu wlosow ale tylko w przypadku łysienia androgenicznego, wiec warto miec to na uwadze
ja juz stosowalam wieeeeeeele rzeczy zarowno wcierki naturalne, jak i apteczne, ampulki, szampony, odzywki i nic nie pomoglo. zaluje wydanych pieniedzy.
bralam tez rozne tabletki i saszetki rozpuszczalne do picia, ostatnio wyczytalam ze na wlosy pomaga Revalid i to chyba bedzie moja ostatnia nadzieja
z tym ze jest to dosc drogie i trzeba brac 3 razy dziennie :/ za miesiac wychodzi jakies 80 zl taka kuracja :/ i czytalam rowniez o wcierce z kozieradki- akurat to wychodzi dosc tanio, z tym ze nie wiem czy bedzie chcialo mi sie babrac z wcieraniem :/
ja juz stosowalam wieeeeeeele rzeczy zarowno wcierki naturalne, jak i apteczne, ampulki, szampony, odzywki i nic nie pomoglo. zaluje wydanych pieniedzy.
bralam tez rozne tabletki i saszetki rozpuszczalne do picia, ostatnio wyczytalam ze na wlosy pomaga Revalid i to chyba bedzie moja ostatnia nadzieja
- redorange666
- Samiec
Ja znam bardzo skuteczny i łatwy w zastosowaniu... ogolić się na zero... nic już nie wypada.
Zastosowałem tę metodę dwa razy i moim zdaniem jest lepiej ale może tylko mi się zdaje.
Mam wysoki poziom testosteronu więc uszkadza mi cebulki włosowe i pewnie kiedyś będę łysy O matko i córko.
Są szampony na wypadanie włosów a nie wiem co one są warte.
Zastosowałem tę metodę dwa razy i moim zdaniem jest lepiej ale może tylko mi się zdaje.
Mam wysoki poziom testosteronu więc uszkadza mi cebulki włosowe i pewnie kiedyś będę łysy O matko i córko.
Są szampony na wypadanie włosów a nie wiem co one są warte.
ja kupiłam ostatnio odżywkę Jantar i zamierzam przekonać się na własnej skórze czy działa. ALe na efekty muszę poczekać min. miesiąc, dwa. Do tego biorę suplement diety, bo moja dieta raczej potrzebuje wsparcia;)
Może powinnaś pić skrzyp polny na wypadające włosy? Mój chłopak myje szamponem ze skrzypem oraz popija ziółka i włosy wypadają mu mniej. Na pewno jest też odpowiednia dieta dla osób z wypadającymi włosami. Oraz.. zero stresu. To naprawdę pomaga 
czarna rzepa jest dobra na włosy - najlepiej sok wyciśnięty ze świeżej, można też szamopon - bardzo tania kuracja 
Pokrzywa jest dobra. Poza tym przejrzyj swoją dietę, zobacz, czy zawiera wszystkie potrzebne elementy, może masz czegoś niedobór? Ewentualnie możesz wesprzeć się suplementami.
Najlepszym sposobem na wypadanie włosów to jest nie posiadanie włosów 
Adrian