Wasze sposoby na wypadanie włosów
Re: Wasze sposoby na wypadanie włosów
Unikanie prostownicy/lokówki, do tego częste maseczki na bazie olejku rycynowego no i oczywiście wcierki. 
Smaczna?? To mnie zaskoczyłaś, to te tabletki się połyka czy je żuje. Czuję się zaintrygowanaMaria01 pisze:Hmmmmja tam wolę długie, błyszczące i zadbane. Mój sposób to jedna tabletka raz dziennie do posiłku Vitapilu, a jaka smaczna
Myślałam, ze już nic nie uratuje moich włosów a tu proszę. Stosuję już ponad dwa miesiące i już nie wypadają a to była moja zmoa. A i jakoś tak fajnie się układają, są o wiele grubsze.Ja jestem zadowolona bardzo
-
skrzypaczka
- Jestem tu nowa :)
w przypadku mojego męża tylko przeszczep okazał sie skuteczny, całe szczescie,ze trafilismy do rewelacyjnej Kliniki Przeszczepu Wlosow w Warszawie, tam przeprowadzili szereg badan i zakwalifikowali meza do zabiegu, bylo troche obaw, wiadomo, ale lekarze tam maja tak duze doswiadczenie ze w pelni sie na nich zdalismy i super, rezultat jest, oboje jestemy pod wrazeniem
Może z tym smaczna chodziło o to, że ta tabletka nie jest niczym powlekana. Niektóre mają tak, że bierzesz do buzi i musisz błyskawicznie popić i połknąć, bo inaczej pozostawiają nieprzyjemny posmak. Ostatnio jeśli o Vitapil chodzi postawiłam na lotion. Niezły jest, nakąłda się na umyte lekko osuszone włosy.liniana pisze: Smaczna?? To mnie zaskoczyłaś, to te tabletki się połyka czy je żuje. Czuję się zaintrygowanaChyba sama wypróbuję, moim włosom przydałby się zastrzyk energii, bo wyglądają kiepsko
Używam lotionu, jest bardzo przyjemy w stosowaniu, ogólnie zapobiega wypadaniu włosów i stymuluje wzrost nowych, po 2 miesiącach używania mogę powiedzieć, że widzę różnicę, włosy są tez bardziej lśniące.
A ten lotion to na włosy czy na skórę głowy? Można stosować sam lotion czy lepiej z tabletkami?
Ten lotion Vitapil nakładam na wlosy przy skórze i palcami wmasowuje. Lotion dociera do cebulek a wiadomo, że im silniejsza i lepiej odżywiona cebulka włosa, tym zdrowszy i mocniejszy włos.
Dokładnie stosowanie jak opisała koleżanka wyżej, można stosować też z tabletkami, wtedy działa się i ode wewnątrz i na zewnątrz:)
Warto na pewno połaczyć tabletki z lotionem, ale osobno również beda działać. Mnie jest po prostu wygodniej stosować lotion. Ma taki dozownik którym szybko można nanieśc na skórę głowy.

świetną sprawą na wypadanie włosów są tabletki Vitapil. Bierze sie je po jednej dziennie do posiłku. Włosy stają się fajniejsze, lepiej się układają i powolutku mniej ich wypada.
-
karolina88
Ja po jakichś 3-4 miesiącach stosowania biotyny w tabsach zauważyłam, że wypada mniej włosów (bo już się prysznic nie zatyka, he he). Zdarzały się kilkudniowe przerwy, ale tak to łykam codziennie - podejrzewam że samo stosowanie czegoś na skórę głowy nie daje takich efektów. Spoko jest też to sterydowe serum przeciwko wypadaniu włosów - z tej samej firmy mają do paznokci i rzęs, na bank każdy wie o który produkt chodzi. Problem po części się rozwiązał bo wypada mniej włosów, ale niestety nic nie odrasta...
- malykurczak
Moim zdaniem powinnaś wybrać się do endokrynologa. Od kiedy zaczęłam brać leki na moją niedoczynność tarczycy nic mi już z głowy nie wypada (i nie mówię tu tylko o włosach - rozkojarzenie też jest związane z problemami hormonalnymi.). 
Jesteśmy odzwierciedleniem pięciu osób, z którymi spędzamy najwięcej czasu. To oni nas motywują, doradzają, krytykują. Przyjrzyj się, z kim Ty przestajesz.
- Nancy Drew
- Nancy Drew
-
a_gatka
Na samej biotynie to bym nie bazowała, bo jednak włosy potrzebują czegoś więcej w składzie. Ten vitapil jest sensowny, jeżeli ktoś chce włosy od środka wzmocnić i stymulować wzrost nowych.
A co sądzicie o wizytach u takich specjalistów jak https://agnieszkatrepka.pl/ myślicie, że jak np. od jakiegos czasu strasznie zaczely mi wypadac wlosy w sumie nie wiadomo z jakiego powodu to konsultacja u trychologa moze rozwiazac ten problem? Jak wyglada wizyta, ile kosztuje i czy ktos ogolnie z naszych forumowiczek był?
Przy stosowaniu lotionu Vitapil poza wzmocnieniem i dużą ilością nowych włosów widzę też że zwiększyła się ich objętość, a kiedy kręcę włosy lokówką dużo dlużej utrzymuje się efekt. Myślę, że to właśnie wynik odżywanienia całej struktury włosa.a_gatka pisze:Na samej biotynie to bym nie bazowała, bo jednak włosy potrzebują czegoś więcej w składzie. Ten vitapil jest sensowny, jeżeli ktoś chce włosy od środka wzmocnić i stymulować wzrost nowych.
- SashaWelur
Myślę, ze dobre są wcierki z herbat albo jakies płukanki 
Szampony z apteki powinny pomóc choć trochę, jednak ja zapytałabym specjalisty, czyli jakiegoś lekarza. Często dobierze on lepszy środek niż pani z apteki. Wszystko zależy od metody prób i błędów, choć genetyki do końca nie oszukamy. Niektórzy całkowicie łysieją już w wieku 20 lat i jakoś muszą z tym żyć.
Czysty Zysk - blog nie tylko o sprzątaniu
zgadzam się z forumowiczką że można również przebadać samego siebie bo różne są przyczyny wypadnia włosów jak i osabienia ich kondycji, jednak można z całą pewnościa sięgnąć po inne sposoby regeneracji wlosów w moim przypadku Vitapil, nie zaniedbujac przy tym wizyt lekarskich.
sprawdz może skład szamponu, bo czesto są tam takie rzeczy które powodują wypadanie włosów
mi koleżanka poleciła kuracje z Dermedic Capilarte , i jestem tymi produktami zachwycona, na szczotce mam o połowę mniej włosów, fakt że rzetelnie stosuję kurację już ponad 2 miesiące codziennie szampon i serum (sa bardzo wydajne). polecam!!!!
U mnie też problem był już rzeczywiście poważny i trafiłem do oferty https://kv1.pl/. Rzeczywiście preparaty się dobrze sprawdziły i problem udało się zminimalizować więc możecie tam zerknąć i szukać czegoś dla siebie.
Istnieją zabiegi, które pomagają w walce z łysieniem. Włosy można przeszczepić na głowę i wtedy pojawią się nowe.
Do niedawna sama miałam ogromny problem z włosami ,znajoma poleciła mi bardzo dobrą klinikę Novoderm w Łodzi https://novoderm.pl/ , gdzie po konsultacji ze specjalistą zdecydowałam się na zabieg Smart Graft . Cieszę się że się zdecydowałam
jestem piękna i nie mam już kompleksów związanych z łysieniem 
-
weronika34Poz
Witam mojego problemu dlaczego włosy mi wypadają nie potrafił nikt zdiagnozować. Ja po kilku miesiącach walki wiem już w czym jest problem - w chemii. Odkąd stosuję naturalne kosmetyki odżywkę Hasnę włosy przestały mi wypadać. Odżywka Hasna hamuje wypadanie i pobudza wzrost nowych. Jestem bardzo zadowolona z efektów i polecam ją każdemu.